به گزارش خبرنگار مهر، سیدمجید موسویان پیش از ظهر شنبه در حاشیه همایش کارگزاران بیمه روستایی و عشایری استان سمنان در گفت و گو با خبرنگاران در محل اداره کل فنی وحرفه ای این استان ضمن بیان اینکه 14 هزار و 500 خانوار از صندوق بیمه اجتماعی روستاییان کشور مستمری دریافت می کنند اظهار داشت: آورده این خانوارها 45 میلیارد ریال است.
وی افزود: تاکنون به این تعداد خانوار 800 میلیارد ریال مستمری پرداخت شده است.
37درصد از روستاییان و عشایر تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی هستند
مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور با اشاره به اینکه برای نخستین بار در کشور - صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر برون سپاری و واگذاری امر اجرا را به مردم سپرده است گفت: صندوق بیمه اجتماعی با هدف پاسخگویی به نیاز جامعه در سه شکل نیاز معیشتی افراد در هنگام از کار افتادگی - فوت سرپرست خانوار و بازنشستگی از سال 84 تاسیس شده است.
موسویان مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور از پوشش 37 درصد از روستاییان و عشایری که فاقد هر نوع پوشش بیمه ای هستند خبر داد و افزود: در مجموع یک میلیون و 100 هزار خانوار روستایی و عشایر از این صندوق بهره مند هستند.
وجود قریب پنج میلیون خانوار روستایی و عشایری در کشور
وی تصریح کرد: در کشور قریب پنج میلیون خانوار روستایی و عشایری وجود دارد که از این تعداد دو میلیون نفر آنها مشمول بیمه تامین اجتماعی، کارکنان دولت، صندوق های اجتماعی نیروهای مسلح و ... قرار دارند.
موسویان گفت: از این تعداد سه میلیون خانوار روستایی و عشایر فاقد هر نوع پوشش بیمه ای بودند و صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر موفق شده است 37 درصد این تعداد را تحت پوشش قرار دهد.
مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور، حق بیمه و عضویت هر روستایی در این صندوق را بر اساس سطح درآمدی انتخابی وی دانست و گفت: حق بیمه 15 درصد است که از این رقم پنج درصد توسط فرد بیمه شده و 10 درصد توسط دولت تامین می شود.
ضرورت فراگیر شدن نظام بیمه ای و مدیریت جامع درمان سلامت برای تمام اقشار جامعه
وی بر لزوم فراگیر شدن نظام بیمه ای و مدیریت جامع درمان سلامت همه اقشار جامعه تاکید کرد و افزود: همه مردم از جمله اقشار زحمتکش و مولد روستایی و عشایری باید زیر چتر حمایتی بیمه قرار گیرند.
موسویان ادامه داد: طرح بیمه روستاییان و عشایر کشور با وجود ضعف هایی که در ابتدای کار در زیرساخت هایش وجود داشت اینک در مرحله نهادینه شدن است.
ارائه بالاترین خدمات به روستائیان بدون پرداخت هزینه
مدیر عامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور با اشاره به نظام ارجاع و پزشک خانواده، افزود: چنانچه روستاییان و عشایر بیمه شده از این راهکارها اقدام کنند، بالاترین خدمات را بدون پرداخت هزینه ای دریافت خواهند کرد.
موسویان حمایت های معیشتی از خانوارهای روستایی و عشایری را از کارکردهای دیگر این صندوق عنوان کرد و افزود: در مواردی شاهد هستیم سرپرستان خانوار به عللی مانند بیماری یا سایر حوادث از دنیا می روند و خانواده آنها بدون حامی می مانند اما اگر بیمه باشند، حمایت های لازم از آنها به عمل می آید.
وی گفت: بر مبنای سطح دستمزد برای سال 92 هر بیمه شده می تواند حداقل سطح در آمدی یک میلیون و 500 هزار ریال و یا حداکثر سه میلیون و 900 هزار ریال را انتخاب کند که بر این اساس حق بیمه سالانه 900 هزار ریال برای سطح دستمزد یک میلیون و 500 هزار ریال و سه میلیون و 240 هزار ریال برای حداکثر 390 هزار تومان سطح درآمدی است.
موسویان گفت: روستاییان و عشایری که از این بیمه استفاده نمی کنند در حقیقت از سهمی که دولت برای آنها در نظر گرفته استفاده نمی کنند.
معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در خاتمه، بیمه اجتماعی را بیمه ای اختیاری دانست و افزود: دولت طبق قانون مکلف به تامین شرایط برای بیمه شدن بوده است و با ایجاد این صندوق آمادگی برای پوشش بیمه ای 100 درصد روستاییان وعشایر فراهم شده است.
نظر شما