۳۰ اسفند ۱۳۹۱، ۱۰:۱۳

بهداروند با مهر مطرح کرد:

شکل‌گیری جریان تولید در گرو ارتقای فرهنگ کار/ارزشی بودن کار سالم در فضای فرهنگی ترویج شود

شکل‌گیری جریان تولید در گرو ارتقای فرهنگ کار/ارزشی بودن کار سالم در فضای فرهنگی ترویج شود

کرج – خبرگزاری مهر: رئیس اداره هدایت نیروی کار استان البرز شکل گیری جریان تولید در یک جامعه را در گرو ارتقا فرهنگ کار و نهادینه کردن آن در تک تک عناصر جامعه دانست.

بهنام بهداروند در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت فرهنگ سازی در حوزه کار، ارتقای فرهنگ کار در جامعه و نهادینه کردن آن بین تک تک عناصر جامعه را تضمینی برای شکل گیری جریان تولید در آن جامعه دانست.

وی افزود: همیشه تصور می کردم شهروندان کشوری با جمعیت میلیاردی چون چین بدون دراختیار داشتن سرمایه ای مانند نفت چگونه زندگی با سطح کیفی مناسب را تجربه می کنند؟ پاسخ سوال خود را در فرهنگ کار آنها یافتم وقتی دیدم در شرایطی سخت از کوچکترین عضو خانواده تا بزرگترین آنها بدون اتلاف وقت و توجه به امر دیگری به کار می پردازند.

وی گفت: در اینگونه کشورها درس خواندن و ادامه تحصیل مانعی برای کار کردن نیست اما متاسفانه در کشور ما نیروی جوان و تازه نفس سهم زیادی از عمر خود را به بهانه تحصیل بیکار می ماند.

بهداروند در خصوص جایگاه فرهنگ کار در پیشینه تاریخ ایران تصریح کرد:در این زمینه صائب تبریزی می گوید در جهان آفرینش ذره ای بیکار نیست در چنین هنگامه ای فارغ نشستن مشکل است.
اهمیت کار و تلاش در فرهنگ ادب کهن کشورمان نیز مورد تاکید بوده اما آنچه مهم است نهادینه شدن این فرهنگ در تک تک عناصر جامعه و بهبود نگاه به مقوله کار در جامعه است.

وی افزود: مفهوم فرهنگ به خودی خود بیانگر دانش آگاهی و تجربیات یک جامعه بشری است در تمامی جوامع کار به عنوان یک پدیده بشری نمادها و مولفه های خاص خود را دارد و اهمیت این موضوع در پیشرفت جوامع محسوس و غیر قابل تردید است، بررسی زندگی امام علی(ع) بعنوان الگوی اکمل زندگی شیعیان جهان نشان از اهمیت خاص به کار و کوشش دارد چاه هایی که به دست مبارک ایشان حفر گردیدند تاکنون تامین کننده آب در کشور عربستان است فرهنگ کار و تلاش از این دست در آموزه های دینی و ملی ما به وفور قابل اشاره است.

امروز جوانان تشویق به بیکاری می شوند

یهداروند اظهار داشت: متاسفانه جوان امروز ما تشویق به کم کاری می شود اینگونه کار نکردن مبدل به ارزش می شود. "اگر می خواهی به جایی برسی اگر می خوای مثل من نشوی درس بخوان!" این جمله تربیتی اکثر والدین در چهار دهه تاریخ فرهنگ کار کشورمان است.

وی افزود: درس خواندن به عنوان راهی برای کار نکردن مورد توجه بوده و ترویج شده، جدای از فرهنگ کار شفاهی که به وضوح کار نکردن را ترویج می کند در روابط و تعاملاتمان کاملا محسوس می شود.

وی تصریح کرد: در گذشته کار کردن ارزش بود این روزها همه می خواهند دکتر، مهندس باشند و کار نکنند که همین روند باعث بهم خوردن تعادل بازار کار کشور شده و انبوه فارغ التحصیلان دانشگاهی را در یافتن شغل مناسب با مشکل مواجه می سازند.

فقدان فرهنگ کار در جامعه علاوه بر تاثیر مشخص روی آسیبهای اجتماعی، بهره وری کار را هم کاهش می دهد

رئیس اداره هدایت نیروی کار البرز گفت: فقدان فرهنگ مناسب کار علاوه بر تاثیر مشخص بر حوزه تخلفات و بزه اجتماعی، بهره وری کار را نیز کاهش می دهد، همه می خواهند کار دولتی داشته باشند کم کار کنند و پول بیشتری بگیرند این درحالی است که کار و استعداد باید اصل باشد ارزشی بودن کار سالم باید در فضای فرهنگی کشور ترویج شود. با بی فرهنگی در این بخش بسیاری به دنبال میانبر می گردند و یک شبه می خواهند ره صد ساله بروند.

بهداروند تاکید کرد: اینگونه است که مرد متاهل دنبال گلدکویست می گردد و مجرد به دنبال یک فرد پولدار تا با ازدواج به نوایی رسیده و تن به کار ندهد، هر دوی اینها از موارد نکوهیده در فرهنگ دینی و ملی مابوده که متاسفانه این روزها رواج یافته است.

رسانه باید بیش از پیش مروج فرهنگ کار در جامعه باشد

وی گفت: رسانه ها باید بیش از پیش مروج انسان با شرفی که کار سالم را سر لوحه سلامت بنیان زندگیش قرار داده باشند، با کار فرهنگی در این بخش می توان گام بزرگی در راه توسعه اقتصادی کشور برداشت در بخش های فرهنگی، ارزشمندی کار و کارگر باید نشان داده شود و تبلیغ گردد فضای فرهنگی خانواده باید از این طریق دگرگون شود باید نشان داده شود کسی که مسئول است آدم معتبری است. کار می کند مسئولیت می پذیرد و سحرخیز است؛ نه کسی که شب تا صبح بیدار است و اول صبح که روزی را تقسم می کنند در خواب ناز رفته است، باید شغل با شرف و سازنده و مولد مهمترین افتخار شخص نشان داده شود. نه اینکه بی مسئولیتی و علافی و بیکاری سبک زندگی برتر شناخته شود.

وی تاکید کرد:  در حالی که دشمن و رسانه های غربی فرهنگ کار جوان ما را هدف گرفته اند و با تغییر باورها، وقت گذرانی و لا ابالی گری را ترویج می کنند رسانه وطنی باید هوشمندی به خرج دهد.

خانواده ها نقشی حساس در ارتقای فرهنگ کار در جامعه دارند

بهداروند در خصوص نقش خانواده ها دراین زمینه اظهار داشت: خانواده ها به عنوان مهمترین رکن از ارکان فرهنگی جامعه ما نقش مهمی در تعیین فرهنگ کار جوان ما ایفا می کنند.

وی افزود: خانواده ها باید همانند گذشته جوان را به کار و تلاش سوق دهند در حالی که متاسفانه در بسیاری موارد خانواده ها با حمایت های نابجا جوان را از کار و تلاش دور می کنند و باعث می شوند جوان تا سنین بالا تن به کار نداده و فقط وقت خود را به ترمیم ظاهری خود اختصاص داده و از تقویت پایه های شکل دهنده آینده خود غافل گردند، حمایت های نابجای خانواده بر این نقیصه سرپوش می گذارد. با برنامه های فرهنگی مدون و آموزش باید در تغییر این تعاملات و بازگشت به فرهنگ سنتی کار و تلاش سالم و استاد و شاگردی همت گماشت کار و تلاش و اخلاق سالم باید ارزش باشد.

ارائه مشاوره و آگاهی رسانی در خصوص بازار کار استان در دستور کار اداره هدایت نیروی کار البرز

از آنجا که انتخاب شغل باید با اطلاع کامل از بازار کار امروز و آگاهی کامل چه در حال تحصیل چه در مراحل پیش از ورود انجام پذیرد، کارجوی جوان باید خود را با تطبیق با شرایط امروز جهان برای انتخاب های دقیق آینده بروز رسانی کرده و موفقیت خود را در این مسیر تضمین نماید.

در چالش و در راستای پاسخ به تغییرات کیفی و کمی نیروی کار جوان استان و اهمیت این موضوع با توجه مهاجر پذیر بودن استان و تعداد بالای جوانان جویای کار استان، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان البرز با تدابیر و تاکیدات مدیریت این اداره کل در صدد است با هماهنگی های لازم انجام شده با مراکز آموزشی و آموزش عالی استان در خصوص آگاهی رسانی به عزیزان دانشجو و دانش آموخته مراکز علمی مشاوره و کمک های لازم هدایت نیروی کار را ارائه کند.

کد خبر 2020522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha