رضا آریایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لرزه خیزی استان لرستان اظهار داشت: عمده ترین تلفاتی که ما در جریان وقوع زمین لرزه ها داشتیم در واحدهای مسکونی رخ داده است.
وی با بیان اینکه عمده واحدهای مسکونی غیرمقاوم و خشتی و گلی استان در روستاها قرار دارند، افزود: خسارات در این بخش در زلزله های مختلف نشان می دهد که واحدهای مسکونی ما دارای مشکلات اساسی هستند.
آریایی تصریح کرد: در زلزله هایی که اخیرا در سطح استان داشتیم که آخرین و جدی ترین آنها در 15 آبان ماه 89 در دورود اتفاق افتاد و منطقه نوساز الغدیر را تحت تاثیر قرار داد خسارات نشان داد که ما در سازه های بتنی و تمام اسکلت فلزی هم مشکلاتی داریم.
وی با بیان اینکه مشکلات در این سازه ها در پارتیشن ها و دیوارهای جدا کننده بود که بیشترین خسارت را به ساختمانها و وسایل داخل منازل زد، افزود: این در حالیست که بعد از وقوع زلزله متاسفانه این ساختمانها به همان شکل قبلی و با همان نواقص بازسازی شدند.
آریایی با بیان اینکه نظام مهندسی باید به دنبال این باشد که راهکاری برای رفع مشکل دیوارهای جداکننده بیاندیشد و نظارت را در این بخش قوی تر کند، افزود: یکی دیگر از مشکلات در این بخش این است که مهندسان ناظر تنها از چند مرحله اجرای ساختمانها بازدید می کنند و نظارت ها بر روند ساخت محدود است.
وی با بیان اینکه اجرای اصولی ساختمانها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، گفت: به اعتقاد من در بسیاری از اوقات حتی در مرحله نازک کاری نیز به نظارت مهندسان نیاز است چرا که گاه در زلزله ها شاهد فروریختن نمای ساختمانها و خسارات جدی هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان همچنین خواستار نظارت نظام مهندسی بر روند ساخت و سازها در مناطق مختلف شهرها شد و گفت: در برخی نقاط شهر خرم آباد شاهد احداث ساختمانهای بلند در اراضی شیب دار هستیم که این بناها در هنگام وقوع زلزله در صورت عدم رعایت استانداردها بحران ساز می شوند.
آریایی پیگیری جدی شورای انتظامی برای برخورد با مهندسان متخلف را خواستار شد و بیان داشت: نقش نظارتی نظام مهندسی بر ساخت و سازها را نباید نادیده گرفت چرا که مردم به دلیل اینکه اطلاعات فنی کافی ندارند به مهندسان ناظر اعتماد کرده و اگر ایمنی ساختمانها زیرسوال برود مردم اعتمادشان را نسبت به مهندسان از دست می دهند.
وی ارائه ماوره به صاحبان واحدهای مسکونی در زمینه استفاده از مصالح استاندارد و نوع سازه، تعبیه پلکانهای اضطراری و همچنین جایگاه کپسول آتش نشانی را از جمله نکاتی دانست که باید از سوی مهندسان مورد توجه قرار گیرد و بیان داشت: ما آمادگی داریم در نشست های مختلف مسائل موجود در این بخش را با هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی در میان بگذاریم.
نظر شما