به گزارش خبرنگار مهر، در ساعت 12 و 37 دقیقه روز 9 بهمن سال 91 یک میمون نر 3 ساله از گونه رزوس با نام "پیشگام" در سفری 16 دقیقهای از پایگاه فضایی "معراج" واقع در سمنان به ماموریت زیرمداری ارسال شد. این محموله در حالی 80 کیلومتر دورتر از محل پرتاب به زمین فرود آمد که تعداد ضربان قلب این میمون در لحظه اوج شتاب به 140 رسیده بود. این در حالی است که ضربان قلب طبیعی این میمونها در زندگی معمولی گاه تا 200 ضربه در دقیقه نیز بالا میرود.
این موفقیت هر چند که با برگزاری کنفرانسهای خبری و همایشها اعلام شد ولی حاشیهها و تردیدهایی را در زمینه صحت وسقم پرتاب این محموله در پی داشت.
ماجرا از ارسال عکسی اشتباه به یکی از خبرگزاریها مربوط میشد که تفاوت آشکاری میان میمون ارسال شده و میمون در زمان برگشت را نشان میداد.
میمون خالدار پانی است که در آزمایشهای قبلی استفاده شده است و میمون بدون خال "پیشگام" است که سالم به زمین برگشت
میمون در تصویر، میمون خالداری است که مربوط به میمونی به نام "پانی" است که در آزمایشهای قبلی مورد استفاده قرار گرفته بود.
اما در نهایت پس از انتشار شایعات مسئولان پروژه رفع ابهام و اعلام کردند تصاویر میمون خالدار مربوط به میمونی به نام "پانی" است پانی در آزمایشهای قبلی مورد استفاده قرار گرفته بود. یک مقام مسئول در سازمان فضایی اعلام کرد: میمونهای زیادی در آزمایشهای فضایی مورد استفاده قرار گرفته است، عکسهای منتشر شده از اولین میمون فضانورد در رسانهها مربوط به عکسبرداری رسانهها از آزمایشهای قبلی تحقیقاتی ما بوده است.
هفته پژوهش 91 پرحاشیه ترین هفته پژوهش
هفته پژوهش سال 91 همزمان با بارشهای زمستانی آغاز شد. این پدیده هر چند برای خیلیها مایه مسرت و شادی از بابت کاهش آلایندههای هوا شد ولی برای محققانی که قرار بود در فضای باز دانشگاه شهیدبهشتی در نمایشگاه هفته پژوهش شرکت کنند، دردسر ساز شد.
بخشی از نمایشگاه هفته پژوهش در طبقات مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهیدبهشتی و بخش دیگر در فضای باز این دانشگاه برگزار شد. در این فضا هرچند که سعی شده بود تا با استفاده از روکشهایی سقف محل برگزاری نمایشگاه مسقف شود ولی سقف آن به گونهای نصب نشده بود که غرفههای حاضر در این بخش را از بارش برفی که از آغاز هفته پژوهش شروع به بارش کرده بود محفوظ دارد.
بارش برف از سقف و نفوذ سرما از سوی دیگر و کافی نبودن سیستم گرمایشی مناسب، مشکلاتی را برای حاضران در این بخش نمایشگاه فراهم کرده بود به گونهای که در روز سوم برگزاری این نمایشگاه برخی از غرفهدارها اقدام به تخلیه غرفههای خود کردند.
علاوه بر این مشکلات، جاری شدن آب ناشی از ذوب شدن برفها، رها شدن آن در زیر غرفهها و خیس شدن موکت کف سالن نمایشگاه از دیگر مشکلاتی بود که حاضران در سیزدهمین نمایشگاه هفته پژوهش را آزرده کرد.
مسئول هفته پژوهش گلایه ها را پذیرفت
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هر چند که گفت گلایهها را میپذیریم ولی حضور خود را در دانشگاه شهید بهشتی را حامل دو پیام دانست.
مهدی نژاد پیام اول را همبستگی محققان کشور و مشارکت دانشگاهها در برگزاری برنامههای هفته پژوهش را پیام دوم حضور خود در دانشگاه شهید بهشتی ذکر کرد و ادامه داد: هفته پژوهش مربوط به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی است و برنامههای این هفته نیز با حضور ارگانهای پژوهشی برگزار میشود و با توجه به امکانات مناسب دانشگاه شهید بهشتی این دانشگاه به عنوان محل برگزاری نمایشگاه انتخاب شد چون میخواستیم تعداد بیشتری از مراکز تحقیقاتی در نمایشگاه حضور یابند.
نظر شما