۱۴ تیر ۱۳۸۴، ۰:۴۳

دغدغه هاي اجتماعي و انتظارات از دولت آينده (39 )

دولت آينده با بهبود معيشت بازنشستگان ، منزلت آنان را ارتقا ببخشد

دولت آينده  با بهبود معيشت بازنشستگان ، منزلت آنان را ارتقا ببخشد

گروه اجتماعي خبرگزاري مهر - قشر بازنشسته كشور از جمله اقشار آسيب پذير جامعه محسوب مي شود كه همچنان در جستجوي داشتن زندگي بدون دغدغه ، روزها را يكي پس از ديگري پشت سر مي گذارند .آنها معتقدند دولتمردان حرمت موي سپيد آنها را نگه نمي دارد و همين مساله موجب شده سالهاي پاياني و چه بسا كوتاه حيات خود را بامشقت فراوان سپري كنند .

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاي مهر امروزه درصد بالايي از قشر بازنشسته به دليل مشكلات اقتصادي بسيار مجبور هستند در سنين سالخوردگي و در حالي كه از لحاظ جمسي توانايي براي انجام كار ندارند در مشاغل مختلف مشغول به كار شوند تا به نوعي گذران زندگي كنند و خجالت زده همسر و فرزندان خود نشوند.

مسئولان بدرستي مي دانند در جامعه اي كه گذران زندگي با حقوق بالاي 300هزار تومان براي يك فرد شاغل بسيار مشكل است چگونه توقع دارند بازنشسته اي با دريافت حقوقي كمتر از 200 هزار تومان و با مشكلات دو چندان قشر شاغل جامعه گذران زندگي كند.

سردمداران نظام بدانند بازنشسته همان فردي است كه 30 سال و شايد بيشتر از عمر گرانبهاي خودش را براي حركت چرخ توليد و خدمت جامعه پير كرده و حالا بايد مزد زحماتش را از دولت بگيرد و اين حق قانوني آنها محسوب مي شود.

مسئولان بدانند پرداخت مستمري يا اعطاي هر گونه پاداشي حق قانوني قشر بازنشسته محسوب مي شود و اين امر تنها قدرداني و سپاس كوچكي در مقابل زحمات چندين ساله اين قشر از سوي دولت است.

از سوي ديگر تاخير در پرداخت پاداش پايان خدمت بازنشستگان و تاخير در ارائه لايحه نظام هماهنگ حقوق بازنشستگان با شاغلين به مجلس موجبات نارضايتي درصد بالاي از بازنشستگان را از دولت فراهم آورد ولي آنان اميدوار هستند  از سوي دولت آينده همچون گذشته مورد بي مهري قرار نگيرند.

امروزه درصد بالايي از بازنشستگان از داشتن خانه شخصي محروم هستند و اين در حالي است كه حقوق ناچيز آنان حتي كفاف مخارج زندگي روزمره آنان را نيز نمي دهد و اكثر آنان در پرداخت اجاره مسكن با مشكل مواجه هستند درحالي كه بدرستي شايسته نيست فردي كه عمري در جهت سربلندي ملت و جامعه خود تلاش كرده در سالهاي ناتوانايي از دولت خود شاهد بي مهري باشد.

مسئولان بدانند امكاناتي همچون بازديد از موزه و اماكن تاريخي هر چند تا حدودي در روحيه خسته قشر بازنشسته موثر است اما به طور حتم دردي از هزاران مشكل مادي و اقتصادي اين قشر را حل نمي كند.

آنچه گفته شد تنها گوشه اي از هزاران مشكل قشر ضعيف بازنشسته محسوب مي شود كه به اميد روزهايي بدون دغدغه در انتظار دولت آينده روزگار را سپري مي كنند.

بودجه هاي كلان دولت صرف قشر ضعيف بازنشسته  شود

يك كارشناس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در خصوص  بي توجهي دولت به قشر بازنشسته مي گويد : هر ساله بودجه هاي كلاني صرف همايش ها و برنامه هاي دستگاههاي مختلف كشور مي شود كه نه تنها نتيجه مطلوبي را در بر ندارد بلكه باعث هدر رفتن سرمايه هاي  بسياري مي  شود .

ذوالفقاري مي گويد :  در صورتي كه بودجه ها و سرمايه هاي كلان در قسمتهاي مختلف و براي حل مشكلات قشر زحمتكش جامعه صرف مي شد به طور حتم درصد بسياري از مشكلات بازشستگان در كشور رفع مي شد و اين افراد  دغدغه مالي كمتري در زندگي خود داشتند.

وي در ادامه تصريح مي كند : متاسفانه در چندين سال گذشته در بحث رفاه اجتماعي و مديريت اجتماعي در كشور چندان موفق عمل نشده است و با ضعفهاي بسياري مواجه بوده ايم و اين در حالي است كه فكر اساسي در خصوص مديريت تامين اجتماعي در كشور صورت نمي گيرد و بازنشستگان در اكثر زمينه ها همچون مسائل درماني ، معشيتي با مشكلات بسياري مواجه هستند.

90 درصد بازنشستگان زير خط فقر زندگي مي كنند

مدير كانون بازنشستگان و مستمري بگيران سازمان تامين اجتماعي نيز در اين خصوص مي گويد :  در حالي كه تمامي بازنشستگان به استثناي 5 درصد در جامعه زير خط فقر زندگي مي كنند و متوسط حقوق آنان از 140 هزار تومان بالا تر نيست ،  مسئولان نسبت به اين قشر زحمتكش بي تفاوت هستند و توجهي به خواسته و رفع نيازهاي به حق آنان نمي  كنند.

علي اكبر خبازها در ادامه مي افزايد :علي رغم اينكه اميد به زندگي در ديگر كشورها رو به افزايش است انصاف نيست كه در كشور ما  بازنشسته اي با كهولت سن به وضعيتي دچار شود كه اميدي به زندگي آينده خود نداشته باشد.

وي  تصريح مي كند : اكثريت بازنشستگان به نسبت حقوقي كه دريافت مي كنند قادر به تامين معاش زندگي خود نيستند و اين در حالي است  مسئولان و دولت نيز به اين موضوع واقفند .

خبازها مي گويد : نرخ تورم سال به سال افزايش پيدا مي كند اما هيچ تغييري در ميزان حقوق بازنشستگان صورت نمي گيرد و از سوي ديگر حقوق ناچيز بازنشستگان جوابگوي نيازهاي اقتصادي آنان نيست و اكثريت اين قشر در جامعه شرمنده خانواده خود هستند.

وي خاطر نشان مي كند : در اكثر كشورهاي دنيا توجه ويژه اي به قشر بازنشسته صورت مي گيرد بنابراين ضرورت ايجاب مي كند مسئولان كشور ما نيز از برنامه ريزي ديگر كشورها الگو برداري كنند.

دولت آينده ؛ اميد صدها هزار بازنشسته

بازنشستگان همان كساني هستند كه سالهاي سال بدون اعتراض و گله اي در جهت اعتلاي دولت  و نظام خدمت كرده و عمر و جواني خود را سپري كرده اند و حالا  پس از 30 سال فعاليت اميد به مسئولاني دارند كه به طور حتم روزي به جرگه آنان خواهند پيوست.

 

 

 

 

 

کد خبر 202809

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha