دكتر علي محدث در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: در سال جاري، كليه دانش آموزاني كه از دبيرستان فارغ التحصيل مي شوند بدون در نظر گرفتن رشته اي خاص همگي مي توانند به دانشگاه وارد شوند. در واقع در سال تحصيلي آينده هيچ دانش آموزي بدون امكان ادامه تحصيل وجود نخواهد داشت و به تعداد تمامي فارغ التحصيلان دبيرستان ها يك كرسي در دانشگاه ها وجود دارد.
وي تصريح كرد : مشكل اصلي در پذيرش دانشجو در دانشگاه هاي دولتي، پذيرش در رشته هايي است كه تقاضا در آن رشته ها زياد است. در برخي از رشته هايي كه اقبال عمومي در آنها وجود دارد نسبت پذيرش بسيار پايين است و از هر 200 نفر تنها يك نفر شرايط تحصيل در آن رشته خاص را مي يابد.
مدير كل امور دانشجويان داخل كشور تصريح كرد: در برخي از رشته هاي دانشگاهي كه متقاضيان قبولي در اين رشته ها زياد است شرايط و امكانات لازم براي توسعه وجود ندارد و نمي توان توسعه اي همسان با ميزان تقاضا فراهم كرد.
محدث تصريح كرد: علايق بيشتر دانشجويان براي ادامه تحصيل در برخي از رشته ها بيشتر ناشي از اجبارهاي اجتماعي و ترويج فرهنگ هاي نادرست در جامعه است. در اين رشته ها كمتر به بعد علمي توجه مي شود.
وي افزود: در جامعه ما تحصيل در برخي از رشته ها مانند رشته هاي مهندسي و دكتري اپيدمي شده است. به همين خاطر تعداد داوطلبان در اين گونه رشته ها فراوان و شانس قبولي بسيار پايين است.
محدث ادامه داد: ما همه ساله شاهديم بسياري از افرادي كه در اينگونه رشته ها پذيرفته نمي شوند براي ادامه تحصيل به خارج از كشور مهاجرت مي كنند. در حالي كه آنها مي توانند در رشته هاي ديگر به راحتي در داخل كشور به تحصيل بپردازند.
نظر شما