به گزارش خبرنگار مهر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سمنان پیش از ظهر سه شنبه در همایش سلامت در محل تالار زکریای رازی بیمارستان فاطمیه سمنان، ضمن بیان اینکه برنامه های هفته سلامت از 18 تا 24 فروردین ماه و امسال با شعار "فشار خون را جدی بگیریم" برگزار می شود، گفت: فشار خون بالا از عوامل بروز بیماری های مختلف است و به صورت مستقیم عامل 10 درصد از مرگ و میر انسان ها است.
فشار خون بالا زمینه 50 درصد از سکته های قلبی و مغزی
غلامرضا محمدی ضمن اشاره به اینکه 17.5 درصد از افراد 15 تا 64 سال در ایران مبتلا به فشار خون بالا هستند، افزود: زمینه 50 درصد از سکته های قلبی و مغزی نیز فشار خون بالا معرفی شده است.
وی با بیان اینکه اگر ملتی بر اساس آمار از سلامت بیشتری برخوردار باشد، نشان دهنده این است که این ملت از توسعه بهداشتی بهتری در مقایسه با دیگر ملل برخوردار است افزود: سلامت می تواند زمینه تحرک بیشتر و خدمات گسترده تری را برای انسان میسر کند.
وی با اشاره به اینکه سلامت از جمله نعمتهای بزرگی است که گاهی از آن غافل می شویم اظهار داشت: هجمه های بیماری که تهدید کننده سلامت جامعه است، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و سایر بیماریهایی که متاسفانه بسیاری از عوامل مرگ و میر را سبب می شوند.
محمدی ادامه داد: بخشی از مسائلی که سبب این بیماری ها می شود مسئله عدم تحرک است.
ورود غذاهای صنعتی به جای غذاهای سنتی یکی از عوامل مهم ایجاد فشار خون
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي سمنان نیز در این مراسم ورود غذاهای صنعتی به جای غذاهای سنتی، عوامل ژنتیکی، مصرف سیگار، رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی، استرس، افزایش وزن و سبک نامناسب زندگی را از عوامل مهم ایجاد فشار خون در جامعه ایران عنوان کرد.
جعفر جندقی افزود: فشار خون بالا سالانه در جهان هفت میلیون قربانی می گیرد و در جهان 1.5 میلیارد نفر از آن رنج می برند.
وی افزود: طرح غربالگری فشار خون برای 35 میلیون ایرانی بالای 30 سال با حضور پرستاران کشور به منظور به دست آوردن آمار دقیق و شناسایی فراوانی فشار خون در بین افراد جامعه از سوی سازمان پرستاری کشور اجرایی می شود.
سن اميد به زندگي در استان سمنان، دو و نيم سال بيش از ميانگين كشور است
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي سمنان گفت: سن اميد به زندگي در اين استان، دو و نيم سال بيش از ميانگين كشور است.
وی با بيان اين كه ميانگين اميد به زندگي در استان سمنان در بين آقايان 74 و نيم سال و در خانم ها 76و نيم سال است، افزود: اين در حالي است كه اميد به زندگي در كشور در بانوان 74 و در آقايان 72 سال است.
جندقی دليل اين امر را زندگي سالم مردم رعايت مسائل مربوط به ارتقاي زندگي و كمتر بودن ميزان ريز فاكتورها در بين آنها اعلام كرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي سمنان با اشاره به اينكه سن اميد به زندگي رشد كندي دارد، گفت: به نظر ميرسد كه تنهايي بيشترين خطر را براي افراد سالخوردهاي دارد كه در معرض افسردگي هستند.
جندقي اظهار داشت: فعاليت بدني مي تواند كيفيت زندگي را در تمام سنين براي همگان بهبود بخشد.
پائین آمدن سن ابتلا به بیماری های قلبی زنگ خطری برای جامعه
در ادامه یکی از متخصصان قلب و عروق ضمن بیان اینکه پائین آمدن سن ابتلا به بیماری های قلبی زنگ خطر بزرگی برای جامعه است، گفت: باید برای پیشگیری از فشار خون و بیماری های قلبی برنامه های مناسب و موثری داشت.
محسن دارابیان اظهار داشت: ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی تا سن 40 سال در کشور پائین آمده است که خطری جدی برای جامعه است.
وی سابقه خانوادگی، داشتن چربی، قند و فشار خون بالا، مصرف سیگار، چاقی، کم تحرکی و مصرف غذاهای آماده را از عوامل مهم بروز بیماری های قلبی و مغزی دانست و افزود: ترک سیگار و کنترل فشار خون موثرترین راه کاهش یا درمان این نوع بیماریها است.
کنترل فشار خون باید از دوران کودکی آغاز شود
این متخصص قلب و عروق ادامه داد: ترک سیگار در سال اول باعث کاهش 50 درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود و در سال دوم فرد را به وضعیت یک فرد معمولی تبدیل می کند.
دارابیان با تاکید بر اینکه کنترل فشار خون باید از دوران کودکی آغاز شود، خاطرنشان کرد: هم اکنون 35 تا 40 درصد کودکان در ایران اضافه وزن دارند که عاملی برای داشتن فشار خون بالا پس از بلوغ در این افراد است.
وی به مصرف پنج برابری نمک، مصرف سه برابری شکر و مصرف 35 برابری نان توسط مردم ایران در مقایسه با جهان اشاره و تصریح کرد: با وجود اینکه جزء کشورهای مهم تولیدکننده میوه و سبزی در جهان هستیم، مصرف میوه و سبزی، گوشت ماهی و سویا در کشور پائین است.
ازدواج های فامیلی عامل 90 درصد از فشارخون بالا در ایران
دارابیان گفت: عامل 90 درصد از فشارخون بالا در ایران عامل ژنتیکی و نتیجه ازدواج های فامیلی است.
وی به تمایل افراد به مصرف خوردنی های مضر در جامعه اشاره کرد و افزود: استفاده از نوشابه در مهمانی ها نشانه احترام به مهمان نیست و تا جای ممکن باید از اشتیاق کودکان به مصرف تنقلات پرنمک مانند پفک و چیپس خودداری شود.
این متخصص قلب و عروق اضافه کرد: اصلاح سبک زندگی، افزایش تحرک، مدیریت استرس های روحی و روانی، ساماندهی وضعیت تغذیه و ... بهترین راه های پیشگیری و درمان فشار خون بالا برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و مغزی است.
شعار هفته سلامت امسال از 18 تا 24 فروردین ماه "فشار خون را جدی بگیریم" است.
در این همایش از پرستاران، بهیاران و فعالان عرصه بهداشت و سلامت استان سمنان تجلیل شد.
نظر شما