به گزارش خبرنگار مهر، سهراب عاقبتی صبح چهارشنبه طی مصاحبه ای با خبرنگاران افزود: با افزایش میزان وقوع بیماری هاری طی سال 87 در استان گیلان و انجام یک مطالعه گذشته نگر از این سال تا سال 81 طغیان بیماری هاری در گاوهای استان تائید و اقدامات کنترلی و پیشگیری به اجرا گذاشته شد.
وی اظهارداشت: علاوه بر این شناسایی نقاط پرخطر استان و انجام واکسیناسیون جمعیت گاو و گوساله این خطه برای نخستین بار به همراه واکسیناسیون معمول در سگ های صاحب دار و گله در سرتاسر گیلان به مرحله اجرا در آمد.
سرپرست دامپزشکی گیلان گفت: طی سالهای 1388 تا 1390، چهل و شش هزار راس گاو و گوساله در استان واکسیناسیون و ایمن سازی گاوی مناطق پرخطر نیز انجام که این امر موجب کاهش تعداد کانون های بیماری هاری طی سال گذشته در استان شد.
وی ادامه داد: کنترل هاری در حیات وحش ، کنترل جمعیت حیوانات گوشتخوار بدون مالک بویژه سگ های بدون صاحب، کنترل و پیشگری از بیماری هاری در جمیت سگ های صاحب دار به منظور مبارزه اساسی با هاری در دستور کار دامپزشکی استان بوده است.
عاقبتی عنوان کرد: کنترل بیماری هاری در حیات وحش و حیوانات گوشتخوار بدون صاحب از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ارگان های ذیربط است اما سازمان دامپزشکی استان آماده هر گونه همکاری در این زمینه است.
وی همچنین به اهمیت دامپزشکی در جامعه اشاره کرد و گفت: پروتئين حيواني بعنوان غذاي مردم از ابتدا و تا زماني كه آماده عرضه شود توسط دامپزشكان كنترل مي شود.
سرپرست دامپزشکی گیلان در ادامه اظهار امیدواری کرد روز به روز نقش دامپزشكي باید در ارتقاي سلامت و بهداشت عمومي جامعه در بين مردم بيشتر تبيين شود.
نظر شما