۲۱ فروردین ۱۳۹۲، ۱۵:۲۹

چینیان:

تروج سبک زندگی سالم باید از مدارس آغاز شود

تروج سبک زندگی سالم باید از مدارس آغاز شود

کرج- خبرگزاری مهر: معاون دفتر سلامت و تندرستی وزات آموزش و پرورش با بیان اینکه متاسفانه یکی از عمده ترین علتهای فشار خون بالا کم تحرکی و کاهش فعالیتهای فیزیکی و ورزشی است، گفت: ترویج سبک زندگی سالم باید از مدارس آغاز شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم متمرکز استانی هفته سلامت ظهر چهارشنبه با حضور محمد چینیان معاون دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش، اکبر حلیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز، محمدحسن ناصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، فرشته فهمیده مدیر آموزش و پرورش ناحیه 2 کرج و برخی نیروهای اورژانس و .... در هنرستان دخترانه تربیت آموزش و پرورش ناحیه 2 کرج برگزار شد.

کم‌تحرکی عامل تاثیرگذار در افزایش فشار خون

چینیان معاون دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش که در این مراسم حضور داشت، با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی در سال 92 "فشار خون را جدی بگیرید"، گفت: سازمان بهداشت جهانی هر ساله نام گذاری در مورد بهداشت سلامت روح و روان دارد  و از نظر سازمان بهداشت جهانی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی استانی و کلیه مدارس کشور بهداشت سلامت روح و روان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مردم، مسئولان نظام، مدیران، معلمان و مروجان مدارس در عرصه سلامت و به ویژه دانش آموزان باید به این موضوع توجه خاصی داشته باشند.

چینیان به بهداشت سلامت دانش آموزان اشاره کرد و گفت: دانش آموزان برای ایجاد و افزایش مهارت‌های خود باید از سلامت روح و روان برخوردار باشند؛ چراکه آنها قرار است در سال های آینده در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و ورزشی و... در توسعه و پیشرفت کشور نقش به‌سزایی را ایفا کنند.

معاون دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش بحث فشار خون را از جمله بحث های مهم امسال دانست و تصریح کرد: سازمان بهداشت جهانی در سال جاری شعار "فشار خون را جدی بگیرید!" در نظر گرفته که این مسئله می تواند در بهداشت سلامت زندگی افراد جامعه تاثیر بسیاری داشته باشد.

وی با اشاره به عوامل تاثیرگذار در افزایش فشار خون افراد گفت: دخانیات، آلودگی هوا، عدم تغذیه صحیح، چاقی بیش از حد، ایجاد استرس و خواب ناکافی در بالابردن فشار خون فرد دخیل است که البته 95 درصد این عوامل قابل پیشگیری هستند.

چینیان با اشاره به اینکه یک میلیون و 400 هزار دانش آموز تحت آموزشهای امدادی هستند، یادآور شد: وزارت آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، وزارت کار و رفاه اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی متصدی آموزش بهداشت سلامت روح و روان و جلوگیری از فشار خون بالا هستند.

معاون دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به شیوع بیماری های غیرواگیر مانند دیابت، فشار خون و... ادامه داد: دفتر سلامت این وزارتخانه برنامه های متمرکز متعددی را به این منظور اجرا کرده یا در حال اجرا است.

وی به فعالیت های سال گذشته دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته برنامه هایی برای تغذیه دانش آموزان، ساماندهی پایگاه های تغذیه، پخش شیر در مدارس و در دسترس بودن برای دانش آموزان به صورت رایگان و صبحانه داشته ایم که البته در مورد تغذیه دانش آموزان این موضوع همچنان در حال پیگیری است.

چینیان همچنین اضافه کرد: یکی دیگر از موارد افزایش فشار خون در افراد موضوع کم تحرکی آنها است که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که این مورد در کاهش فعالیت فرزندان ما تاثیرگذاری بالایی دارد.

معاون دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ورزش هایی مانند دومیدانی، شنا و پیاده روی از جمله نیازهای فیزیولوژی بدن انسان ها است، گفت: طی چند سال اخیر شاهد ترویج ورزش های دومیدانی، شنا، پیاده روی و نمونه هایی از این قبیل بوده ایم که می توانیم به وسیله این ورزش ها کم تحرکی را در مردم به خصوص دانش آموزان از بین برده و آنها را فعال کنیم.

وی به طرح مدارس مجری مروج سلامت با همکاری دو وزارتخانه آموزش و پرورش و بهداشت و درمان اشاره کرد و ادامه داد: از جمله همکاری های مهمی که این دو وزارتخانه با مدارس مجری این طرح داشته است، موضوع مروج سلامت است که اولیا، مربیان، مدیران و دانش آموزان، تعلیم گیرندگان در این طرح محسوب می شوند.

چینیان همچنین افزود: باید به دانش آموزان برای کسب مهارت های مناسب آموزش های لازم را بدهیم که منجر به سلامت آنها شود.

حادثه پیرانشهر منجر به آموزش اطفای حرق به دانش آموزان شد

معاون دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به حادثه آتش سوزی در پیرانشهر از بستن تفاهم نامه این دفتر با سازمان هلال احمر خبر داد و گفت: حادثه آتش سوزی پیرانشهر از جمله حوادث بسیار دلخراش در سال گذشته بود که ما در همین رابطه با سازمان هلال احمر تفاهم نامه ای بسته ایم که محور کاری موضوع تفاهم نامه آموزش اطفای حریق و... به دانش آموزان است.

وی در ادامه با اشاره به موضوع آموزش اطفای حریق به دانش آموزان که در این تفاهم نامه ذکر شده است، افزود: آموزش اطفای حریق در قالب یک فعالیت ورزشی و مسابقه ای به دانش آموزان تعلیم داده می شود که از هر تیم یک دانش آموز به استان معرفی خواهد شد.

18 تا 24 فروردین به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است.

کد خبر 2030040

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha