۷ شهریور ۱۳۸۲، ۱۰:۴۷

محمد رحمانيان در جلسه پرسش و پاسخ مرغ دريايي من :

مرغ دريايي را به سفارش جشنواره روماني ساختم

مرغ دريايي را به سفارش جشنواره روماني ساختم

فروردين ماه از من خواسته شد تا در جشنواره اي كه با موضوع نمايشنامه مرغ دريايي چخوف در شهر سيانا برگزار مي شود ، يك اجراي 35 دقيقه اي داشته باشم.

به گزارش خبرنگار هنري " مهر " جلسه پرسش و پاسخ نمايش " مرغ دريايي من" اثر محمد رحمانيان چهارشنبه شب پس از اجرا در تالار نو با حضور برخي از منتقدان و كارگردان اثر برگزار شد. در آغاز جلسه محمد رحمانيان در پاسخ به برگزار كننده اين جلسه كه درباره علت انتخاب اين اثر سوأل كرد، گفت: پيش از من اين پيشنهاد را به اكبر زنجانپور داده  بودند كه ايشان به دليل مشغله فراوان اين پيشنهاد را رد كرد.
وي در ادامه افزود : طبق نامه جشنواره ياد شده ، ما بايد "مرغ دريايي"  را در 35 دقيقه و با بازيگران محدود اجرا مي كرديم بنابراين  مجبور بوديم يا متن را از اول بازنويسي و خلاصه كنيم يا اين كه فكر اصلي را ازچخوف بگيريم و اثرجديدي از خودمان ارائه دهيم كه ما راه دوم را انتخاب كرديم .
رحمانيان با بيان اين كه ، من در اين اجرا به متن " پيتر وايس " نويسنده نمايشنامه " مارا ساد " و اجراي " پيتر بروك " از اين متن نظر داشتم، گفت: شخصيتهاي آثار چخوف آدمهايي با مشكلات روحي و رواني خاص هستند كه ما در اين اجرا اين مشكلات را بزرگ نمايي كرديم.
كارگردان " مرغ دريايي من" در پاسخ به اين كه چرا  اين نمايش تنها يك هفته اجرا  مي شود و چرا در تالار نو ؟، اظهار داشت: چون اين اجرا يك اجراي خاص است و تماشاگر خاص دارد و بيشترين مخاطبانش در درجه اول دانشجويان تئاترو سپس هنرمندان و كساني هستند كه نمايشنامه " مرغ دريايي "  را خوانده اند. بنابراين اين 7 روز اجرا را كافي دانستم و مخاطبان را محدود كردم و اما  در باره  علت  انتخاب سالن اجرا بايد بگويم كه تالار نو تنها سالني بود كه من مي توانستم در آن بدون نوبت ، اين نمايش را اجرا كنم.
وي درباره موسيقي اين نمايش توضيح داد: انتخاب اين موسيقي از اين نظر براي من جذاب بود كه تم جهاني داشت و محدود نبود همان طور كه موسيقي پاياني نمايش تلفيقي از موسيقي شرق و غرب است.
اين كارگردان با بيان اين كه ، چخوف اولين كسي است كه قدم در راه تئاتر " ابزورد " (پوچ گرايي) گذاشت، گفت : من براي اجراي يك اثر نمايشي "ابزورد "به جاي  انتخاب آثار" بكت " به سراغ آثار " چخوف " مي روم زيرا به نظر من كلام آثار چخوف، به خصوص اين نمايش ، كلامي ابزورد است.
وي درباره علت انتخاب رنگ قرمز در اين نمايش افزود: رنگ قرمز تنها رنگي بود كه من در اين نمايش استفاده كردم، اين رنگ چيزي خارج از صحنه نمايش است ومن از آن به عنوان عاملي كه موجب جداكردن تماشاگر از گروه اجرايي مي شود بهره بردم.
رحمانيان درباره طنز موجود در آثار چخوف گفت : آثار چخوف را مي توان به شكل هاي مختلفي ديد اما به نظر من در تمام كارهاي او يك طنز تعليقي وجود دارد  كه من سعي كردم برا ي نشان دادن اين طنز به روش امپرسيونيستي مرسوم در آثار چخوف پيش نروم و طنز را در اجرا نشان دهم  به طوري كه بيان طنز در مرغ دريايي بيشتر به عهده نيرو هاي فرعي است تا شخصيت هاي اصلي، در واقع ما در اين نمايش هرچه بيشتر به شخصيت هاي اصلي نزديك مي شويم جنبه تراژيك اثر بيشتر مي شود و طنز موجود در شكل اجرا ايجاد شده است .
وي در پايان در باره شخصيت " ماشا " در اين نمايشنامه توضيح داد: ماشا در اين اثر حضوري پنهان اما برجسته دارد و نقش مهمي در نمايشنامه ايفا مي كند .   

 

کد خبر 20305

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha