به گزارش خبرگزاری مهر، سی و سومین نشست پژوهشی هنر به همت سازمان زیباسازی شهر تهران و با همکاری نشریه تندیس، روز چهارشنبه 28 فروردین ماه از ساعت 17 تا 19 در نگارخانه برگ برگزار می شود.
در این مراسم هادی سیف و حسن امینی فرزند و شاگرد جمشید امینی به سخنرانی خواهند پرداخت و فیلم مستندی از اردشیر پژوهشی بر اساس زندگی جمشید امینی به نمایش در خواهد آمد. همچنین نمایشگاهی از اسناد و آثار این هنرمند نیز در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
در این نمایشگاه آثار نفیسی از مجموعه شخصی خانواده امینی شامل پرتره کمال الملک و تنی چند از نامداران فرهنگ و هنر کشور به نمایش در خواهد آمد. این نمایشگاه تا 11 اردیبهشت ماه میزبان علاقهمندان است.
جمشید امینی 1282- 1377 هجری شمسی از طراحان فرش نوین ایران است که اصولی نوین را در این هنر ایجاد کرد و با شیوهای خاص چون بافندگی کوبلن به ابداع آثار هنری پرداخت.
امینی در سال 1282 شمسی در روستای فشند از روستاهای ساوجبلاغ متولد شد. او از آغاز کودکی به نقش و رنگ علاقه داشت و در پنج سالگی به اتفاق خانواده به تهران آمد و در این شهر با بافندگی قالی آشنا شد. او در سال 1298 به مدرسه صنایع مستظرفه کمال الملک راه یافت و استعداد وی مورد توجه استاد کمال الملک قرار گرفت و در آن مدرسه دار قالی برپا کرد.
امینی آخرین بازمانده از شاگردان کمال الملک و مکتب وی بود که در سن 95 سالگی جهان را بدرود گفت. این هنرمند در روز سه شنبه 22 دی ماه 1377 درگذشت و در زادگاهش فشند به خاک سپرده شد.
امینی علاوه بر هنر طراحی، مرد عارف پیشه و اندیشمندی بود به طوری که شاگردان او در اخلاق و اصول عارفانه انسانی، او را چون مرادی میستودند. امینی تمام عمر یاد استاد و مرادش کمال الملک را عزیز میداشت و از آثار مهم این هنرمند می توان به تابلوی ضامن آهو و پرتره کمال الملک اشاره کرد.
پرتره کمال الملک از آثار بی نظیر جمشید امینی به شمار می رود و این فرش آنچنان استادانه بافته شده که از فاصله نزدیک حتی با نقاشی تفاوتی ندارد. این اثر امینی در موزه هنرهای ملی نگهداری میشود.
نکوداشت جمشید امینی روز چهارشنبه 28 فروردین در نگارخانه برگ واقع در میدان هروی خیابان وفامنش، خیابان جمالی، عمارت عین الدوله برگزار میشود.
نظر شما