۲۷ فروردین ۱۳۹۲، ۱۷:۴۵

اسکندری:

توسعه پایدار در استان زنجان نیازمند مطالعه و تحقیق است

توسعه پایدار در استان زنجان نیازمند مطالعه و تحقیق است

زنجان - خبرگزاری مهر: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه اقتصاد پایدار، پایداری اکوسیستم و کنترل دخالت انسان در اکوسیستم و توسعه بدون تخریب منابع و حفظ آن برای نسل های آینده شاخصه های توسعه پایدار است، گفت: در این باره در استان نیازمند مطالعه، تحقیق و توجه بیشتر هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن اسکندری ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران، افزود: اقتصاد پایدار، پایداری اکوسیستم و کنترل دخالت انسان در اکوسیستم و توسعه بدون تخریب منابع و حفظ آن برای نسل های آینده شاخصه های توسعه پایدار هستند و آب، خاک، جنگل و هوا منابع پایه ای است که در اختیار ماست و باید ضمن بهره برداری در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.

اسکندری با بیان اینکه نسل کنونی باید افزایش سرعت رشد گیاه، پوشش گیاهی و درختان را به تخریب و کنترل مراتع ترجیح دهد، افزود: ماحصل آن در یک برنامه منظم توسعه پایدار مبتنی بر اکوسیستم و کاهش آلودگی ها خواهد بود.

وی در تشریح برنامه های توسعه پایدار در ارتباط با جنگلها ، مدیریت منابع جنگلی و حفظ منابع طبیعی و مراتع دارای پتانسیل بالا را امری ضروری دانست که نیازمند مشارکت همگانی است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان ادامه داد: مدیریت حوضه های آبخیز، مدیریت گونه های ژنتیکی برای جلوگیری از انقراض یا کاهش در قالب طرحهای حفاظتی و نیز شناسایی اراضی مستعد برای سرمایه گذاری در اختیار بخش های تولیدی از جمله صنعت، کشاورزی، معدن و خدماتی قرار می گیرد.

اسکندری با اعلام اینکه در بحث توسعه فضای سبز نیازمند تخصیص اعتبار برای احیا و توسعه هستیم، گفت: سرمایه گذاری دراز مدت برای تخصیص اراضی ملی برای توسعه جنگلها می تواند در این رابطه حائز اهمیت باشد.

وی افزایش نیروی انسانی برای حفظ و صیانت از منابع طبیعی و اراضی ملی را برای توسعه پایدار ضروری دانست و اظهار کرد: باید قبول کنیم که این بخش حاکمیتی است و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش ورود پیدا نمی کند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با تاکید بر تخصیص زمین برای بخش صنعت افزود: باید تخصیص زمین متناسب با خاک درجه 3 و غیرمساعد برای کشاورزی باشد.

اسکندری بر لزوم بالا بردن بحث فرهنگسازی حفظ منابع طبیعی ، با ابراز تاسف از اینکه تاکنون در بحث ترویجی و آموزشی کم کاری شده است، تصریح کرد: شاید تنوع اقدام ها زیاد بوده اما باید کارآمدی را بررسی کنیم.

وی  ادامه داد: حفظ طبیعت محدود به سیم و خار دار نیست و باید باور مردم به عنوان مالکان اصلی طبیعت جابیفتد. 

اسکندری با اشاره به شعار سال جهانی طبیعت تاکید کرد: باید طوری در طبیعت پا نهیم و به گونه ای عمل کنیم که هنگام ترک اثری از حضور ما وجود نداشته باشد. 

مدیر کل منابع طبیعی استان زنجان نقش مقام های سیاسی، دینی، همیاران طبیعت و تشکلهای غیردولتی را در انتقال فرهنگ حفظ و صیانت از منابع طبیعی برای رسیدن به توسعه پایدار مهم ارزیابی کرد و افزود: جمع آوری زباله ها از دل طبیعت جزو مواردی است که باید در رابطه با آن توجه بیشتری صورت گیرد.

کد خبر 2034003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha