محمد آقایی و محمد عباسی، دانش آموزان میامی ای هواپیمای بدون سرنشین اختراع کردند که به گفته خودشان با سوختی متفاوت کار می کند.
این دو جوان در گفتگو با خبرنگار مهر می گویند: همه دغدغه اصلی آنها این بوده که نشان دهند جوانان با استعداد فقط در شهرهای بزرگ نیستند و ایرانی نشان داده که در همه جا می تواند خود را به قله های پیروزی برساند.
محمد آقایی با بیان اینکه جوانان ايراني در همه زمينه هاي علمي، فناوري، پزشکي و رباتيک حضوري فعالانه و موفق دارند و بايد به آنها افتخار کرد اظهار داشت: جوانان ایرانی در همه زمینه ها حرف اول را می زنند.
وی ادامه داد: در راستای فرمایش رهبر معظم انقلاب و نامگذاری امسال به نام حماسه اقتصادی، هواپيمايي با سوخت گياهي (روغن کرچک و متانول) و زيست تخريب پذير طراحي کرديم که قابليت سمپاشي در پايين ترين ارتفاع (بستگي به محصول دارد) را دارد و تمام مزاياي يک هواپيماي سمپاش را در خود جای داده است.
به گفته این مخترع جوان، اين هواپيما نياز به باند خاصي ندارد و هزينه تمام شده آن از هواپيماهاي سمپاش ديگر و مشابه خارجي آن و سمپاش هاي ديگر نیز بسیار کمتر است.
آقایی اظهار داشت: نازل هاي سمپاشي اين دستگاه بر روي بالهاي آن تعبيه و مخزن نگداري سموم در داخل بدنه و کنار باک سوخت بوده و جنس آن فايبر گلاس است که باعث جلوگيري از خوردگي مخزن مي شود.
وی با بیان اینکه قبل از پرواز مايعات داخل مخزن به اندازه کافي تحت فشار قرار مي گيرند و سپس هواپيما پرواز مي کند گفت: اين هواپيما با هدف کاهش هزينه هاي کشاورزان و بهره برداران بوده و راهي براي صرفه جويي در مصرف انرژي خواهد بود.
محمد عباسی دیگر مخترع جوان نیز با بیان اینکه يکي از مهمترين فناوري هاي جديد سمپاشي در جهان استفاده از صفحات و محفظه هاي چرخان است افزود: در اين روش برخلاف روش محلول تحت فشار قطر ذرات سم مشابه و يکنواخت بوده و با تغيير دور صفحه به راحتي مي توان قطر ذرات را به حد مورد نياز رساند.
وی اضافه کرد: راندمان اين سمپاش نسبت به سمپاش هاي مشابه پنج تا10برابر بيشتر بوده و هزينه هاي سمپاشي بسيار پايين می آید و ارتفاع پاشش از روي محصول بين 20 تا 70 سانتيمتر قابل تنظيم و عرض کار مفيد آن نيز شش متر است.
عباسی اظهار داشت: اهميت اين سمپاش در عرض کار زياد آن و ميزان محلول مصرفي کم است و در حاليکه ميزان محلول مصرفي در سمپاش هاي لانس دار فعلي حداقل 400 ليتر در هکتار بوده و این امر آبرساني براي انجام سمپاشي در مزارع را بسيار مشکل مي کند.
طراح هواپیمای بدون سرنشین میامی ای گفت: با استفاده از اين سمپاش و با تنظيم قطر صحيح ذرات به راحتي مي توان در سموم تا50درصد صرفه جويي کرد.
از سوابق کاري مهم اين جوانان مي توان به شرکت درجشنواره خوارزمي، شرکت در جشنواره جوان ايراني فکر ايراني، شرکت در مسابقات انتخابي نهمين المپياد جهاني رباتيک، کسب مقام چهارم کشوري در مسابقات مقدماتي دهمين المپياد رباتيک، کسب مقام دوم جشنواره رباتيک در سطح شهرستان شاهرود و تدريس هواپيماي مدل در سپاه شهرستان ميامي، پژوهش سراي دانش آموزي ميامي، کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان شهرستان ميامي و پژوهش سراي دانش آموزي شهرستان شاهرود اشاره کرد.
اين طرح مورد تاييد معاونت علمي پژوهشي سپاه قائم آل محمد(عج)استان سمنان و اداره کل جهاد کشاورزي استان سمنان قرار گرفته است.
نظر شما