به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ داوود قاسمیان عصر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بسیاری از تصادفات مازندران و خطه شمالی کشور در سالهای گذشته، ناشی از استفاده ناصحیح وسایل نقلیه کشاورزی نظیر تراکتور، یدک های متصل و کِشنده بوده که عده ای را به کام مرگ برده است.
وی افزود:استفاده نکردن از تجهیزات در وسایل نقلیه کشاورزی و سایر وسایل نقلیه نقص فنی محسوب می شود و راننده آن به استناد ماده 200 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مستوجب اعمال قانون و اعزام به پارکینگ تا حصول شرایط لازم خواهد بود در صورت وقوع تصادف ضامن پرداخت خسارت است.
قاسمیان گفت: قانونگذار با استناد تبصره 2 ماده 2 آیین نامه راهنمایی و رانندگی مصوب 1384 همه وسایل نقلیه بار و مسافربری، سواری، کشاورزی، یدک ها و شبه یدک ها و صنعتی و عمرانی را موظف به نصب پلاک کرده و تردد بدون پلاک آنها را ممنوع کرده است.
وی بیان داشت: تغییر فصل، وجود شرایط آب و هوایی و مساعد شدن طبیعت، سبب شده تا تردد وسائط نقلیه کشاورزان در محورهای استان بیشتر شود.
قاسمیان اظهار داشت: رعایت نکردن قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، بروز حوادث رانندگی و برخورد وسایل نقلیه کشاورزی در رفت و آمدهای شبانه، خسارت های مادی و معنوی به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: کشاورزان به طور معمول به چند صورت از محل زندگی تا باغ ها یا زمین های کشاورزی یا شالیزارها برای کسب روزی حرکت و طی طریق می کنند، برخی کشاورزانی هستند که به صورت عابران پیاده هستند.
قاسمیان گفت: این دسته افراد بایستی در هوای روشن و در جهت خلاف حرکت وسایل نقلیه و از کنار جاده و پیاده رو حرکت کنند.
وی افزود: اگر در شب حرکت می کنند از پوشش و لباس سفید یا رنگ های روشن که بازتاب نور دارد استفاده کنند و هرگز برای عبور از عرض خیابان عجله و شتاب نکنند و از دویدن و پریدن و ورود ناگهانی به سطح سواره رو به طور جدی خودداری نمایند.
مازندران یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
نظر شما