۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۳۹

تصویر نزدیک از دنباله‌داری که آسمان زمین را روشن می‌کند

تصویر نزدیک از دنباله‌داری که آسمان زمین را روشن می‌کند

تلسکوپ فضایی هابل نزدیک ترین نما از دنباله دار ISON را ثبت کرده است که کارشناسان اعتقاد دارند اواخر سال جاری میلادی آسمان زمین را با یک نمایش نفس گیر روشن می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تصویر دنباله دار( C/2012 S1 ) یا (ISON) روز 10 آوریل (21 فروردین) ثبت شده است، زمانی که این دنباله دار از مدار مشتری به خورشید اندکی نزدیک تر بوده است و در فاصله 621 میلیون کیلومتری خورشید و 634 میلیون کیلومتری زمین قرار دارد.

کارشناسان اعتقاد دارند که نور این دنباله دار، اواخر ماه نوامبر (آذر ماه) درحالی که اطراف خورشید حرکت می کند به شکل قابل توجهی افزایش خواهد داشت، برخی دیگر مدعی شده اند که احتمال می رود این دنباله دار روشن تر از زهره یا حتی ماه کامل شود.

تصویر دنباله دار C/ISON که روز 10 آوریل (21 فروردین ماه) توسط دوربین میدان عریض هابل در فاصله 634 میلیون کیلومتری زمین ثبت شده است

این دنباله دار حتی در فاصله کنونی نیز فعال است چرا که نور خورشید سطح آن را روشن کرده است.

دنباله دارها وقتی به منظومه شمسی نزدیک شده، فعال می شوند چرا که گرمای خورشید یخ آنها را تبخیر کرده و آنها به جتی از گاز و غبار تبدیل می کند.

تحلیل جزئی از غبار این دنباله دار و هسته یخی آن نشان دهنده یک انفجار جتی ذرات غبار در سمت رو به خورشید هسته آن است.

ISON چون همه دنباله دارهای دیگر یک گلوله یخ پر از گردغبار است، به این معنا که این دنباله دار از گازهای یخ زده با غبار از نقطه ای دور از منظومه شمسی تشکیل شده و در مداری که تحت تأثیر کشش گرانشی خورشید و سیارات آن است، حرکت می کند.

تا روز 28 نوامبر (7 آذر) مدار این دنباله دار تا یک میلیون و 126 کیلومتری خورشید می رود.

جیان یانگ لی دانشمند موسسه تحقیقات علمی سیاره ای که تیم تصویربرداری از این دنباله دار را هدایت می کند، گفت: این دنباله دار به عنوان شی که برای نخستین بار وارد منظومه شمسی شده، برای ستاره شناسها فرصت نادری فراهم کرده تا آنها یک دنباله دار تازه را از زمان شکل گیری منظومه شمسی مطالعه کنند.

تصویر ارتقا یافته که نشان دهنده ذرات غبار روی این دنباله دار است

هفته آینده ستاره شناسان مریلند از هابل برای گرفتن اطلاعات بیشتر درباره گازهای ISON استفاده می کنند.

اندازه گیریهای اولیه در تصویر هابل نشان می دهد که هسته این دنباله دار بیش از 6 کیلومتر نیست.

کد خبر 2039737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha