به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر متکی چهارشنبه شب در نشست مطبوعاتی خود در ارومیه با بیان اینکه بجث دریاچه ارومیه از زمان انقلاب تاکنون همیشه مطرح بوده است افزود: متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل شرایط ویژه و ساماندهی رودخانه های منطقه این دریاچه دچار مشکل و زمینه نگران شدن مردم را فراهم کرد.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر در کنار این مشکل بحث خشکسالی و کم شدن نزولات آسمانی نیز این مشکل را تشدید کرد ولی اهمیت این دریاچه برای دولت تا حدی بود که با دعوت از دانشمندان خارجی اقدام به بررسی راهکارهای نجات آن کرد.
متکی افزود: در این راستا تاکنون اقدامات مناسبی برای احیای این دریاچه شده و طرح های خوبی نیز در دست تصویب و اجراست که یکی از این طرح ها انتقال آب از رودخانه های زاب و ارس به دریاچه است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر حق آبه برداشت آب توسط ایران از رودخانه ارس کمتر از 10 درصد است گفت: برای برداشت حق آبه ایران از ارس طرح هایی در دست اجراست.
متکی یادآور شد: دولت به دلیل مشکلات بودجه ای برخی طرح های احیای دریاچه ارومیه را نتوانسته به مرحله اجرا برساند در این راستا حل مشکل این دریاچه ارزشمند باید یکی از اولویت های دولت آینده باشد.
مذاکره آمریکا و ایران با منطق چوب و هویج مذاکره نیست
کاندیدای احتمالی دور یازدهم ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکره ایران و آمریکا اظهارداشت: در این زمینه بنای نداشتن رابطه ابدی با آمریکا مطرح نیست معتقدم پرونده های قطوری بین ایران و آمریکا از سال 1320 تا کنون وجود دارد که نیازمند تعمق و درک بیشتری است.
وی ادامه داد: من معتقدم مذاکره با آمریکا می تواند در دستور کار قرار بگیرد اما قبل از آن باید اراده سیاسی در دو طرف مشاهده شود.
متکی اضافه کرد: مذاکره بین دو کشور بر اساس منطق چوب و هویج مذاکره نیست و آمریکایی ها نیز امروز تا حدودی به این واقعیت نزدیک می شوند.
وی با بیان اینکه آمریکایی ها راهبرد فشار برای تسلیم شدن را در ستور کار خود قرار داده اند، گفت: ملت ایران با خلق حماسه سیاسی در 24 خرداد ماه آنها را به آخر خط می رسانند.
فشار و تحریم بر ملت ایران کارساز نیست
عضو ائتلاف اکثریت اصولگرایان با تاکید بر اینکه آمریکایی ها باید اخلاق مذاکره ای از خود بروز دهند گفت: امروز اکثر سیاستمدران و روشنفکران آمریکایی به این نتیجه رسیده اند که فشارها بر ایران کارساز نیست و باید از راه مذاکره باید با ایران رفتار کرد.
متکی با تاکید بر اینکه نمی شود آمریکا شعار مذاکره بدهد بعد تصمیمات غیرمذاکره ای علیه ایران بگیرد، گفت: کسی که می خواهد مذاکره کند باید از شرایط مذاکره نیز پیروی کند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در خصوص احترام به زبان و قومیت های مختلف در ایران گفت: اصل 15 قانون اساسی برای این به تصویب نرسیده که بین اصل های 14 و 16 قانون اساسی خالی بماند بلکه با هدف حفظ فرهنگ های مناطق مخلف ملت ایران به تصویب رسیده و باید اجرایی شود.
متکی سفر سال 88 مقام معظم رهبری به کردستان را سرآغاز و زمینه ساز بالندگی فرهنگ های بومی کشور دانست و اظهار داشت: ارتقای جایگاه و فرهنگ قومیت های مختلف به همراه زبان و ادبیات این اقوام حق قانونی آنهاست.
وی همچنین در خصوص توجه به اقتصاد بومی مناطق و بازارچه های مرزی افزود: متاسفانه این واقعیت تلخی است که با گذشت سه دهه از انقلاب اسلامی هستند استانهایی به خصوص مرزی که به دلیل فراهم نبودن زیرساخت های لازم از چرخه توسعه عقب مانده اند.
ناحیه های صنعتی مشترک مرزی با کشورهای همسایه ایجاد شود
وی عنوان کرد: معتقدم دولت آینده باید اولویت در سه حوزه ارائه خدمات دولتی، سرمایه گذاری های دولتی و ترغیب برای سرمایه گذاری های غیردولتی را به مناطقی بدهد که به هر دلیل در گذشته از امکانات لازم برخوردار نبوده اند.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم ریاست جمهوری در خصوص توجه به بازاچه های مرزی نیز گفت: از زمان فعالیتم در وزارت امور خارجه این دغدغه را دارم که مرزهای ایران اسلامی یک فرصت در جهت حفظ منافع کشور به شمار می رود و با توجه به ظرفیت های بالای صادراتی در کشور باید نه تنها بازارچه مرزی تقویت شود بلکه باید با ایجاد ناحیه های صنعتی مرزی مشترک بین ایران و کشورهای همسایه از فرصت ها استفاده بهینه شود.
متکی در خصوص مشکل اعتیاد به ویژه در بین جوانان نیز اظهارداشت: به نظر من اعتیاد را نباید به جوانان گره بزنیم بلکه این معضل در بین تمامی اقشار جامعه وجود دارد و تنها با مبارزه سلبی نیز نمی توان این مشکل را حل کرد.
وی تاکید کرد: برای حل مشکل اعتیاد باید مشکل را در مبدا و مقصد که افغانستان و اروپاست حل کرد و برای این منظور نیز نیازمند تدوین سیاستی منطقه ای و بین المللی برای جلب اراده سیاسی کشورهایی که در معرض این مشکل قرار دارند هستیم.
نظر شما