به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگران دانشکده پزشکی ییل، دریافته اند می توان با بررسی ناهنجاری هایی موجود در جفت جنین در زمان تولد خطر ابتلا به اوتیسم را در نوزادان اندازه گیری کرد.
این شیوه امکان تشخیص و درمان زودهنگام این اختلال رشدی را فراهم می آورد.
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، سالانه در آمریکا از هر 50 کودک، ابتلای یک نفر به اختلال طیف اوتیسم تشخیص داده می شود اما تشخیص این بیماری اغلب زودتر از سن سه یا چهار سالگی صورت نمی گیرد.
در این سنین بهترین فرصت ها برای مداخله درمانی از دست رفته است چرا که مغز در سال نخست عمر بیشترین واکنش را به درمان نشان می دهد.
"هاروی کلیمان" مجری این طرح و با همکاری محققان موسسه "ذهن" دانشگاه کالیفرنیا دریافته است، چروک و تاخوردگی های ناهنجار در جفت و رشد سلولی غیرطبیعی تروفوبلاست، نشانگرهای مهمی برای شناسایی نوزاد در خطر ابتلا به اوتیسم محسوب می شوند.
وی ابراز امیدواری کرد تشخیص خطر ابتلا به اوتیسم با بررسی جفت در زمان تولد به یک شیوه عادی غربالگری تبدیل شود و کودکانی که تعداد سلول های تروفوبلاست شان در حال افزایش است هر چه زودتر تحت مداخله های دارویی قرار بگیرند تا کیفیت زندگی شان به خاطر تشخیص زودهنگام بیماری بهبود یابد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Biological Psychiatry منتشر شده است.
نظر شما