به گزارش خبرنگار مهر، اصغر امیرنیا عصریکشنبه در دومین جشنواره ملی خوشنویسی خلیج فارس که در سالن اجتماعات فرهنگ سرای بانو برگزار شد اظهارداشت: خلیج فارس برای ما ایرانیان تنها یک مکان جغرافیایی نیست، بلکه قطعه ای از بهشت ایران است که در سالیان متمادی نام مبارکش بر اطلس تاریخی درخشیده و خواهد درخشید.
وی بیان کرد: زمانی که تاریخ را ورق میزنیم، در سفرنامهها و آثار مکتوبی که از تاریخ نویسان باقی مانده، نام خلیج فارس قید شده است لذا اثبات خلیج فارس هیچ مشکل نیست اما با وجود اسناد تاریخی فراوان در ایران و جهان بیگانگان تلاش می کنند تا نام خلیج فارس را به نوعی از اذهان عمومی خارج کنند تا نام دیگری در اذهان شکل بگیرد اما با سبقه تاریخی و ماندگاری آن هرگز خلیج فارس از ذهن مردم ایران خارج نمیشود.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: از سوی دیگر به جز سرزمین حجاز که مورد احترام مومنین است سایر کشورهایی که در حاشیه خلیج فارس هستند، جایگاه اثرگذار و حتی هیچ ریشه و اساس تاریخی ندارند به طوری که از عربستان به عنوان عربستان سعودی و یا از اردن با عنوان اردن هاشمی نام برده می شود.
وی تصریح کرد: همان طور که در تاریخ میخوانید پرتغالیها و انگلیسیها چند سال در خلیج فارس خیمه زده بودند تا نام مبارک خلیج فارس و ایران را از روی نقشه زمین پاک کنند چون عقدههای زیادی از قبل و بعد از اسلام با کشور ایران دارند.
امیرنیا عنوان کرد: ایران ملت بزرگواری دارد که همیشه به دنبال صلح و امنیت برای جهانیان بوده و حتی اسلام را به این دلیل پذیرفت که بالاترین و نابترین مذهب است اما دشمنان همواره سعی کرده اند همان گونه که در جامعه اسلامی بین شیعه و سنی تفرقه می اندازند همواره محملی داشته باشند تا بتوانند در منطقه تشنج آفرینی کنند.
وی بیان کرد: یکی از دلایلی که موجب میشود بیگانگان دشمنی بیشتری با ما داشته باشند، این است که یقین دارند تا وقتی ایران به آبراه بینالمللی دسترسی دارد، جایی برای استعمارگران و استکبار وجود ندارد و این موضوع برای آنها سنگین است لذا نمی خواهند منطقه روی آرامش را ببیند.
این مسئول با اشاره به راههای حفظ و حراست از نام مبارک خلیج فارس در حوزه های سیاسی، نظامی و هنری گفت: خوشبختانه افراد سیاسی کشور در این بخش فعالیتهای خوبی دارند و در بخش نظامی نیز ملت غیور ایران هیچ گاه نه در نام خلیج فارس و نه فکر تعدی و پیشروی در ذرهای از آب آن را نمیپسندند و به آن جواب دندان شکن می دهد ودر زمینه هنر با برگزاری جشنواره و خلق آثار هنری فرهنگ سازی می کند.
امیرنیا با بیان اهمیت استفاده از هنر در ماندگاری نام خلیج فارس یادآورشد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری جشنواره ملی خوشنویسی خلیج فارس به صورت ملی و بینالمللی گام موثری در فرهنگ سازی این نام برداشته که بخش هنری جشنواره در 14 استان برگزار میشود که هشت بخش آن به آثار تجسمی اختصاص دارد.
وی افزود: ماندگاری نام مبارک خلیج فارس در کنار برگزاری محافل علمی و همایشهای تخصصی می تواند توسط هنرمندان در جغرافیای جهان نیز ثبت و ضبط و ماندگار شود.
این مسئول تصریح کرد: هنرمندان با خلق آثار بسیار زیبایی که برای نسل آینده و نسل کنونی از خود به جا میگذارند هم آثارشان را ماندگار کنند و هم با این آثار ضمن فرهنگ سازی به جهانیان نشان دهند که ایرانیان به نام خلیج فارس حساس هستند و همیشه از آن دفاع میکنند.
مدیرکل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: برخی افراد آگاهانه یا ناآگاهانه نسبت با حذف نام خلیج فارس یا به کار بردن نام جعلی آن در مسیر شیطنت دشمنان حرکت می کنند که در این زمینه هنرمندان میتوانند با خلق آثاری با این مضمون و نمایش آن در داخل و خارج از کشور ضمن مقابله با حرکت مغرضانه دشمنان نسبت به اطلاع رسانی و روشنگری نیز اقدام کند.
وی یادآورشد: وقتی هنرمندان آثاری در رابطه با خلیج فارس خلق میکنند، قلمشان احادیث، روایات، آیات قرآنی و اشعار عرفانی را بر روی کاغذ مزین میکند لذا باید باور داشته باشند که خلیج فارس ایرانی بوده، هست و خواهد بود و از همه هنرمندان در همه عرصهها انتظار داریم نقش مؤثری در خلق آثار برای جشنوارههای مختلف داشته باشند زیرا این آثار میتواند اهمیت جایگاه و پایگاه هنر والای ایرانی و اسلامی را به جهانیان نشان دهد.
نظر شما