۹ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۳۳

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد:

ملاک‌ تیتر شدن، عبور افراد از مرز اخلاق نباشد

ملاک‌ تیتر شدن، عبور افراد از مرز اخلاق نباشد

محمدجعفر محمدزاده گفت: نخبگان ما احساس کنند که بداخلاقی‌های سیاسی آنها در فضای رسانه به مانع برخورد کرده و بایکوت می‌شود. نه آن که هرکس بیشتر از مرز اخلاق عبور کرد، بیشتر تیتر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همایش منادیان حماسه، به منظور هم‌اندیشی در راهبرد انتخاباتی رسانه‌ها، از صبح تا ظهر امروز دوشنبه 9 اردیبهشت با حضور مدیران و اعضای رسانه‌ها و مدیران فرهنگی کشور در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.

محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در این همایش گفت: نامگذاری امسال به سال «حماسه سیاسی» توسط رهبر معظم انقلاب اسامی، حاکی از اهمیت حضور و مشارکت گسترده و انبوه و توام با آگاهی و هوشیاری مردم در دو انتخابات ریاست جمهوری و شوارهای اسلامی شهر و روستاست. رسانه‌ها از یک‌سو در دعوت مردم به حضور پرشور در پای صندوق‌های رای و از سوی دیگر، در ارتقای سطح آگاهی و هوشیاری آن‌ها نسبت به ابعاد گوناگون این حرکت ملی، نقش موثر و بی‌بدیل دارند.

وی افزود: ممکن است که در اظهارات برخی نامزدهای انتخاباتی و هواداران آن‌ها، مطالبی در نقد شرایط موجود از جمله شرایط اقتصادی مطرح شود. در انعکاس این گونه نظرات باید مراقب بود که اخبار و تحلیل‌های ما، صبغه سیاه‌نمایی و برجسته‌سازی چالش‌های اقتصادی را در خود نگیرد و موجبات تضعیف عناصر درون نظام و تقویت جبهه دشمن را فراهم نیاورد. اخلاق انتخاباتی اقتضا می‌کند که کاندیداها از تخریب یکدیگر و نیز قوای سه‌گانه و نهادهای حاکمیتی بپرهیزند و اخلاق رسانه‌ای و قانون مطبوعات نیز حکم می‌کند که در صورت بروز چنین تخریب‌هایی از انعکاس و اشاعه آن‌ها در رسانه خودداری شود.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در ادامه گفت: از جمله لوازم شکل‌گیری یک انتخابات حماسی، پایبندی کامل و همگانی به قانون و اخلاق است. حقیقت این است که موازین اخلاقی در رسانه‌های ما به نقطه مطلوب و با ترازی که از رسانه اسلامی انتظار می‌رود، همچنان فاصله دارد و البته این تابع ضعفی است که در سایر حوزه‌ها از جمله حوزه سیاست ورزی به چشم می‌خورد. اخلاق رقابت از لوام اخلاق سیاسی است که عموم رسانه‌ها در اتخاذ رویکردهای سیاسی و رسانه‌های خصوصی در مواضع جانب‌دارانه خود نسبت به نامزدهای انتخاباتی باید مورد توجه قرار دهند؛ ضمن آن‌که کمال مطلوب رسانه‌های مستقل و مردمی این است که ناظران آگاه و منصف و تحلیل گران دقیق و قابل اعتماد رقابت‌های انتخاباتی باقی بمانند نه آن‌که به بازیگران جریان های سیاسی تبدیل شوند چرا که هر رسانه حتی رسانه وابسته به حزب، در ذات خود نیازمند درجه‌ای آزاد‌اندیشی و استقلال است که با تبعیت محض از تصمیمات حزبی و گروهی مغایرت دارد.

محمدزاده گفت: این انتظار که رسانه‌ها به قانون مطبوعات، قانون انتخابات، مصوبات شورای عالی امنیت ملی و اخلاق حرفه‌ای پایبند باشند، انتظاری حداقلی است و انتظار اصلی و عمیق‌تر آن است که در سال حماسه سیاسی، تلاش کنند اخلاق انتخاباتی و فرهنگ ترجیح منافع ملی بر منافع گروهی و فردی در بین نخبگان و توده مردم نهادینه شود. نخبگان ما باید احساس کنند که بداخلاقی‌های سیاسی آن‌ها در فضای رسانه‌ای به مانع برخورد کرده و بایکوت می‌شود  نه آن که هر کس بیشتر از مرزهای اخلاق عبور کرد، بیشتر تیتر و عکس یک روزنامه‌ها شود.

وی ادامه داد: اگر روزی تیتری را برگزیدیم که به فروش بیشتر منجر می‌شد و در عین حال مضمونی تفرقه آمیز و اختلاف برانگیز داشت؛ بدانیم که به ازای هر نسخه فروش نشریه یا هر بازدید از سایت رسانه مان، یک قدم از مرزهای آرمانی نظام اسلامی دور و به اهداف دشمن نزدیک شده‌ایم.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: یکی دیگر از لوازم خلق حماسه سیاسی در عرصه رسانه، توجه به رشد آگاهی‌های سیاسی مردم است. چرا باید در انتخابات به طور افراطی برشخصیت نامزدها تمرکز کرد و چرا نباید به موازات آن از راهبردها، سیاست‌ها، برنامه‌ها و ویزگی‌های تیم کاری آنها نوشت؟ اگر رسانه‌ها در انتخابات پیش‌رو برنامه محوری را به عنوان گفتمان مطرح و بر آن تاکید کنند، بخش مهمی از رسالت تاریخی خود را در قبال رشد و ارتقای آگاهی‌های عمومی انجام داده‌اند.

محمدزاده افزود: نکته مهم و پایانی آنکه شرط خلق حماسه ساسی، حضور همه جریان‌های سیاسی معتقد به نظام اسلامی در عرصه انتخابات است. برخی در رویکردی افراطی تصور می‌کنند که ایران فقط به دست جریان خودشان ساخته می‌شود و جریان‌های دیگر به هیچ وجه شایستگی این کار را ندارند. برخی هم در دیدگاهی تفریطی بر این آورند که همه جریان‌ها اعم از این که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند یا نه، می‌توانند در مسئولیت‌های کلان حضور داشته باشند. بدیهی است هر دو دیدگاه از مسیر اعتدال خارج‌اند و دیدگاه معقول و معتدل آن است که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، مشارکت در انتخابات را برای همه جریان‌های سیاسی معتقد به نظام و پایبند به قانون اساسی، یک حق و در عین حال یک تکلیف تلقی می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سال گذشته، محدودیت‌های اعتباری موجب شد که به رغم پیگیری‌های مداوم و مکرر، یارانه مطبوعات با کاهش حدود پنجاه درصدی در دو نوبت و یک نوبت، عدم پرداخت روبرو شود.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: در سال گذشته یک نوبت، یارانه میان نوبه‌ای برای روزنامه‌ها سراسری و یک نوبت هم برای روزنامه‌های استانی منظور شد که البته رافع خلاء موجود نبود؛ همچنین توزیع کاغذ یارانه‌های در بین روزنامه‌ها نیز هر چند به طور مقطعی باری از دوش برخی روزنامه‌ها به ویژه روزنامه‌های محلی و دارای شمارگان محدود برداشت؛ اما از نظر ما راه حل محسوب نمی‌شود. راه حل قطعی و مطلوب، افزایش بودجه فرهنگی است که به همین منظور از سال گذشته رایزنی‌های گسترده‌ای را با نمایندگان مجلس آغاز کرده‌ایم و امیدواریم با پرداخت یارانه کامل در سال جاری بتوانیم پاسخگوی بخشی از نیاز اقتصادی مطبوعات باشیم.

کد خبر 2043101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha