۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۸:۵۰

مهر گزارش می دهد؛

آسمان ابری بازار کار گلستان/ قصه دلتنگی مرد ماهیگیر و دریا

آسمان ابری بازار کار گلستان/ قصه دلتنگی مرد ماهیگیر و دریا

بندرگز - خبرگزاری مهر: چند هفته ای از پایان فصل صید ماهیان استخوانی می گذرد و برخی صیادانی که تا دیروز چشم به دریا داشتند، اکنون  در سر چهار راهها و خیابانهای غرب گلستان  برای کارگری صف کشیده اند و آسمان بازار  کار استان برایشان ابری است.

به گزارش خبرنگار مهر، حکایت این روزهای صیادان گلستان، حکایت دلتنگی مرد ماهیگیر و دریاست، صیادانی که با دریا هم آوا شده اند و هنوز صدای غرش امواج دریا در گوششان طنین انداز است.

دلتنگی شان از جنس ماهی است که تاب تحمل دوری از دریا را ندارد و بی صبرانه برای شروع فصل صید و بازگشت به دریا لحظه شماری می کند اما در این آشفته بازار کار و کارگری نیز سهم چندانی نصیبش نمی شود و برخی روزها بدون رفتن به سر کار به منزل بر می گردد.
 
علاوه بر صیادان، بازار کار گلستان برای کارگران روزمزد استان چندان آفتابی نیست و حاشیه برخی خیابانهای گلستان هر روز بویژه صبحها مملو از حضور کارگرانی است که برای کار به صف ایستاده اند.
 
ایوب از جمله صیادان گلستانی است که به گفته خود، سالهاست به ماهیگیری و صیادی می پردازد و با پایان فصل صید، همواره نگران کار و تامین معاش است و در این روزها به جرگه کارگران خیابانی پیوسته است.
 
وی صبح یک روز بهاری درحالیکه کنار خیابان به عنوان یک کارگر منتظر کار و کارفرما ایستاده بود، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: درآمد ماهیانه یک صیاد حدود 500 هزار تومان است و شش ماه از سال نیز بیکاریم.
 
وی اظهار داشت: آیا با این درآمد ناچیز و با افزایش بی رویه قیمت ها می توان، خرج زندگی را تامین کرد، درحالیکه بیشتر صیادان با سیلی صورتشان را سرخ می کنند و همواره به دیگران و یا بانکها بدهکارند.
 
این صیاد گلستانی از مسئولان خواست سقف حق بیمه صیادان را افزایش ندهند زیرا صیاد با درآمد ناچیز توان پرداخت این هزنیه را نخواهد داشت.
 
وی از مسئولان خواست با توجه به سخت و زیان آور بودن شغل صیادی، سن بازنشستگی صیادان را به داشتن بیش از 20 سال سابقه کار افزایش ندهند چرا که بیشتر صیادان به بیماریهای مختلفی مبتلا هستد و شغلشان مضر و آسیب زاست.
 
در همین راستا، علی اکبر پاسندی مدیرکل شیلات گلستان در پیگیری مهر درباره حق بیمه صیادان گفت: در زمینه حق بیمه صیادان پیگیری جدی صورت گرفته و وزارت رفاه اجتماعی موظف شده 10 درصد حق بیمه صیادان را اجرا کند ولی تا کنون محقق نشده است.
 
وی اظهار داشت: این طرح از مصوبه هیئت دولت است و ما نیز پیگیر اجرایی شدن آن هستیم.
 
صید صرفه اقتصادی ندارد
 
وی عنوان کرد: امروز صیادی در استان اقتصادی نیست و سرانه صید 270 کیلوگرم است و اگر میزان صید صیادان کمتر از یک تن باشد، صرفه اقتصادی ندارد.
 
پاسندی به طرح حمایت از صیادان و تعدیل صیادی اشاره و اضافه کرد: سال گذشته یک میلیارد تومان اعتبار بلاعوض به 40 صیاد دادیم.
 
مدیرکل شیلات گلستان، هدف از اجرای این طرح را افزایش سرانه صید و درآمد صیادان عنوان کرد.
 
وی با اشاره به اینکه این طرح، یکی از راههاست و راه درمان نیست اشاره کرد: سواحل استان ظرفیت خوبی برای آبزی پروری دارند و می توان از آن برای توسعه آبزی پروری بهره گرفت که این امر سبب اشتغال صیادان در تمامی فصول می شود.
 
پاسندی یادآور شد: پرورش میگو و ماهیان خاویاری از دیگر ظرفیت های آبزی پروری در گلستان است که می تواند اشتغالزایی بالایی در استان داشته باشد و باید در این راستا نیز برنامه ریزی کرد.
 
دوجی مدیرعامل اتحادیه صیادان کشور نیز بیشترین مشکلات صیادان استان بویژه پره را صیادان غیرمجاز و حق بیمه صیادی برشمرد.
 
وی با عنوان اینکه صیادان تنها شش ماه از سال فعالیت دارند خواستار کاهش حق بیمه این قشر شد و گفت: زیان آور شدن شغل صیادی نیز در دستور کار قرار گرفته که باید تلاش بیشتری در اجرای این مصوبه شود.
 
دوجی گفت: بیشتر صیادان تک شغله هستند و شغل دیگری ندارند و طرح بازخرید صیادان گلستان نیز باید بصورت جدی پیگیری شود.
 
در گلستان 1400 صیاد در قالب 21 شرکت تعاونی پره ماهیان استخوانی مشغول فعالیت هستند و در فصل صید سالجاری حدود 400 تن انواع ماهیان استخوانی صید کردند که نسبت به فصل قبل حدود هفت درصد کاهش داشته است.
 
گلستان 100 کیلومتر نوار ساحلی دارد.
............................................................
گزارش: علیرضا نوری کجوریان
کد خبر 2043586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha