۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۱:۲۰

در جلسه كارگروه اجتماعي كردستان مطرح شد:

آسيب پذيري جوانان در مقابل ايدز/سن اعتياد در كردستان كاهش يافت

آسيب پذيري جوانان در مقابل ايدز/سن اعتياد در كردستان كاهش يافت

سنندج - خبرگزاری مهر: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: جوانان در مقابل ویروس ایدز آسیب پذیرتر و شکننده هستند و به همين دليل بايد حساسيت ويژه اي به اين قشر داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، فرزام بیدارپور شامگاه سه شنبه در جلسه كارگروه اجتماعی استان کردستان اظهار داشت: بیشترین گروه سنی مبتلایان به بیماری ایدز را جوانان 25 ساله تشکیل می ‌دهند و به همين دليل بايد توجهي ويژه به اين حوزه صورت گيرد.

وی بیان کرد: تعداد 462 بیمار مبتلا به ایدز در کردستان شناسایی شده است که 34 نفر از این بیماران زن و مابقی مرد هستند و در سال 91 تعداد 30 مورد جدید مبتلا به بیماری ایدز در شهرستان ‌های مختلف استان شناسایی شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: اعتیاد تزریقی 55 درصد و انتقال از طریق روابط جنسی 33 درصد شایع ‌ترین راه‌ انتقال بیماری ایدز در این استان است.

بیدارپور ادامه داد: در حال حاضر بیشترین افراد آلوده به بیماری ایدز در شهرستان ‌های سنندج، سقز، کامیاران، قروه و بیجار هستند.

وی اعلام کرد: پیش ‌بینی می‌ شود بیش از دو هزار نفر مبتلا به بیماری ایدز شناسایی نشده در استان كردستان وجود داشته باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: مراکز مشاوره بیماران رفتاری در شهرهای سنندج و سقز فعال است که با هدف پوشش معتادان پرخطر و زنان بی ‌سرپرست که رفتار پرخطر دارند ایجاد شده و هر کدام از این مراکز دارای تیم‌ های سیار هستند که به افراد زیرپوشش خدمات ارائه می دهند.

بیدارپور عنوان کرد: ارتقای دانش آشنایی با راه ‌های انتقال بیماری ایدز در مدارس و بین خانواده ها لازم است و محافظت مهمترین رکن در مقابله با این بیماری است.

كاهش سن اعتياد در كردستان زنگ خطر جدي است

معاون پیشگیری سازمان بهزیستی کردستان نیز در ادامه این کارگروه از افزایش آمار اعتیاد و کاهش سن مصرف کنندگان به مواد مخدر در این استان خبر داد.

مختار فرهادیان اظهار داشت: تا زمانی که اعتیاد به عنوان مشکل جدی و اصلی مسئولان استانی مورد توجه قرار نگیرد برای حل آن نمی توان کرای انجام داد.

وی افزود: جلوگیری از روند روبه رشد اعتیاد در استان نیازمند تغییر نگاه مسئولان بوده و تا تحقق این امر نتیجه مثمرثمر ایجاد نمی شود.

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان بیان کرد: باوجود کارهای انجام شده شاهد افزایش آمار اعتیاد و کاهش سن مصرف کنندگان به مواد مخدر هستیم و این جای سوال و تامل دارد.

فرهادی با بیان اینکه افزایش آمار اعتیاد شاید نتیجه کم‌ کاری برخی از ما به عنوان فعالان و مسئولان است، اظهار داشت: این آمار نشانه ناکافی بودن تلاش‌ ها و اقدامات ما در حوزه پیشگیری است.

وی نامتناسب بودن برنامه ‌های فرهنگی و آموزشی در این حوزه را از دیگر دلایل افزایش نرخ اعتیاد در استان دانست و افزود: اقدامات آگاه‌ سازی و اطلاع ‌رسانی در مورد معضلات و آسیب ‌های مواد مخدر باید متناسب با مخاطبان تعریف شود و به آنها انتقال یابد.

معاون پیشگیری بهزیستی کردستان نقش ارائه آموزش ‌های مختلف مهارت‌ های زندگی و همچنین پیشگیری از اعتیاد در سنین خردسالی به کودکان را در کاهش نرخ اعتیاد در جامعه موثر دانست و ادامه داد: ارائه این آموزش‌ ها به‌ صورت هدفمند از مهدکودک ‌ها، نرخ آسیب ‌های اجتماعی را کاهش می دهد.

ايجاد اشتغال نياز اصلي سكونت گاه هاي غير رسمي است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان نیز در این جلسه نبود شغل در سکونت ‌گاه‌ های غیررسمی از مهمترن عوامل بروز و گسترش آسیب‌ های اجتماعی دانست و اظهار داشت:‌ تامین امکانات برای جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها از دیگر موضوعاتی است که برای رفع مشکلات و گسترش حاشیه‌ نشینی در استان باید مورد توجه قرار گیرد.

مصطفی باغبانیان بیان کرد: بسیاری از ساکنان سکونت ‌گاه‌ های غیررسمی افراد روستایی هستند که به دلیل نداشتن شغل‌ دائمی در این سکونتگاه ها زندگی می کنند.

وی ایجاد شغل‌ های پایدار و همیشگی برای روستائیان را به منظور جلوگیری از افزایش مهاجرت روستائیان و به تبع آن ایجاد مشکلات حاشیه ‌نشینی را ضروری دانست و گفت: اداره‌ کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در صورت اعلام آمادگی سایر دستگاه‌ ها آماده انجام هرگونه کاری در این حوزه را دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان بر ایجاد اشتغال در قالب تعاونی‌ های چند منظوره ‌ای در داخل محلات حاشیه شهرهای استان خبر داد و گفت: ‌اعتبار اختصاص یافته به بخش مشاغل خانگی ظرفیتی ارزشمند برای ساماندهی بحث اشتغال در اماکن در معرض آسیب است و دادن امکانات به افراد نیازمند ساکن در حاشیه شهرها نقش بسزایی در کاهش آسیب‌ های اجتماعی در این مناطق دارد.

 

کد خبر 2044663

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha