۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۲۲

معاون آموزشی وزارت علوم:

موفقیت آموزش عالی در عملی کردن اهداف برنامه های چهارم و پنجم توسعه

موفقیت آموزش عالی در عملی کردن اهداف برنامه های چهارم و پنجم توسعه

معاون آموزش وزارت علوم تحقیقات و فناوری از عملی شدن تمام اهداف برنامه های چهارم و پنجم توسعه توسط آموزش عالی کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نادری منش امروز در همایش ملی تحول و بازنگری برنامه های درسی در آموزش عالی به گوشه هایی از رشد آموزش عالی کشور طی سی سال گذشته از جمله رشد موسسات آموزش عالی از  200 به 2300 عدد، راه اندازی موسسات آموزش عالی در منطقه صفر مرزی شمال و جنوب کشور، افزایش تعداد دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به 400 هزار و مقطع دکترا به 40 هزار دانشجو خبر داد.

وی تاکید کرد: دانشجویان سرمایه های امروزی ما هستند و اگر در فرآیند آموزش به خوبی روی آنها کار نشود نه تنها سرمایه هایمان را از دست داده ایم بلکه به بدترین نوع اسراف دست زده ایم.

معاون آموزش وزارت علوم با یادآوری اینکه از 4 سال پیش بخش شورای برنامه ریزی آموزش عالی از دفتر گسترش در وزارت علوم جدا شد، به کمیته های شکل گرفته در این شورا پس از استقلالش اشاره کرد و گفت: هم اکنون بیش از 80 کمیته با 700 کارشناس دانشیار و استاد تمام در شورای برنامه ریزی آموزش عالی به منظور بازنگری برنامه های درسی مشغول به کارند.

وی افزود: بیشترین تعداد اعضای این کمیته ها را استادان دانشگاه تهران به لحاظ گستردگی این دانشگاه و پس از آن استادان دانشگاه های برتر کشور تشکیل می دهند.

به گفته معاون آموزشی وزارت علوم این وزارتخانه عمدتا به این کمیته ها هیچ کمک مالی نکرد و این دانشگاه ها بودند که هزینه های بازنگری را متقبل می شدند.

نادری منش در بخش دیگر سخنان خود از برخی منتقدان یاد کرد و گفت: برخی در شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را مطرح کردند که با تشکیل این کمیته ها در شورای برنامه ریزی آموزش عالی کمیته های درسی در دانشگاه ها فعال نیستند اگر گاهی برخی نظراتی می دهند یا از روی جهلشان است یا به علت نزدیک شدن به انتخابات برخی مباحث را مطرح می کنند که البته ما به اینگونه مسائل عادت داریم.

این مقام مسئول وزارت علوم به 4 ویژگی عمده سرفصل های درسی از جمله به روز بودن، غنی بودن و ارزشمدار بودن اشاره کرد.

وی همچنین در خصوص برخی تحولات در مقاطع کارشناسی و دکترا طی فرآیند بازنگری برنامه های درسی اظهار داشت: به کمیته های شورای برنامه ریزی درسی گفتیم که در مقطع کارشناسی و دکترا باید تنوع و تعدد کم باشد و دنیا هم همین روند را در پیش گرفته است.

نادری منش با دفاع از اقدامات صورت گرفته در بازنگری و تدوین برنامه های درسی تصریح کرد: دیگر دوره اینکه دانشجویان و استادان از کهنه و قدیمی بودن سرفصل ها و اینکه برنامه های درسی مربوط به 20 سال قبل است گله کنند، گذشت زیرا تمام این سرفصل ها بازنگری شد.

 

کد خبر 2045485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha