به گزارش خبرگزاری مهر، محسن رنجبر صبح پنجشنبه در همایش ملی پایداری آب در زاینده رود در مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این مطلب گفت: مردم اصفهان همواره خواسته های خود را به صورت علمی مطرح می کنند و امروز خشکی زاینده رود یکی از مطالبات و خواسته ی نه تنها مردم شهر و استان اصفهان بلکه تمام مردم کشور و علاقمندان به اصفهان است بنابراین امید است این همایش منجر به ارائه راهکاری برای جریان دائمی آب که سرچشمه حیات است در رودخانه زاینده رود که سر منشا تمدن در اصفهان است شود.
وی با اشاره به این که اگر زاینده رودی نبود اصفهانی هم وجود نداشت اذعان داشت: پايداري جريان آب به مطالبه اجتماعي تبديل شده و لازم است با تصميم گيريهاي علمي و مديريتي صحيح اين مطالبه به حق را تامين كنيم. و مسئولان باید با مدیریت مشکلات ایجاد شده در حوزه زاینده رود نسبت به پاسخ گویی به این مطالبات تلاش کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان ادامه داد: شهرداری به نمایندگی مردم اصفهان متولی حفظ و حراست از میراث کهن و طبیعی است همچنین یکی از ماموریت های مهم توسعه پایدار حفظ و نگهداری از این میراث است که بر عهده شهرداری می باشد که برای نسل حاضر بهره وری داشته باشد و هم این منابع را برای آیندگان حفظ کند.
وی به یکی از فرازهای افق توسعه ۱۴۰۴ اشاره و تصریح کرد: جامعه ایرانی در سال ۱۴۰۴ می بایست برخورد از سلامت، رفاه،تامین اجتماعی، فرصت هایی برابر، نهاد مستحکم خانواده به دور از فقر و فساد و بهره مند از محیط زیست مطلوب باشد که به همین منظور شهرداری با برنامه ریزی منسجمی که داشته نگاه ویژه ای به بهبود محیط زیست داشته است که نتیجه آن باعث کسب افتخارات برای این شهر شده است.
رنجبر اضافه کرد: شهرداري اصفهان توانست "تنديس تكنولوژي نوين در مديريت شهري" كنفرانس ملي اكو شهر در ايران۱۴۰۴ را به خود اختصاص دهد و اگر امروز اصفهان زيباترين و تميزترين شهر كشور محسوب ميشود به دليل وجود برنامه ريزي در بخشهاي مختلف است چرا كه ما تمام فعاليتهاي خود را بر اساس برنامه سامان ميدهيم شهر اصفهان در سال گذشته عنوان تمیزیترین شهر انتخاب شد همچنین در کنفرانس اکو شهر در سال ۹۰ در کنفرانس محیط زیست شهری به عنوان شهر سبز انتخاب شد.
وی با بیان این مطلب که اصفهان در منطقه توانسته به لحاظ زیبایی و حفظ بهداشت حرف اول را بزند خاطر نشان کرد: حفظ این مقام اولی بسیار مشکل تر از به دست آورد آن است.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به محیط زیست داشته است گفت: رهبر معظم در مراسم روز درختکاری در سال ۸۹ این گونه مطرح کردند مسئله محیط زیست خیلی مهم است منابع طبیعی ثروت های ملی است و مربوط به این دولت و آن دولت نیست. بلکه متعلق به ملت ها در طول تاریخ است.بنابراین منابع طبیعی را باید حفظ کرد به همین منظور شهرداری اصفهان با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی اقدامات متنوعی را برای بهبود محیط زیست برنامه ریزی کرده است.
وی حفاظت از رودخانه زاینده رود در برابر آلاینده ها را از برنامه های شهرداری اصفهان جهت بهبود محیط زیست دانست و افزود از اوایل سال ۸۹ این مهم را پیگیری کردیم اما متاسفانه با خشکی های پی در پی مواجه شدیم از این رو مسیر را عوض کردیم و به دنبال پایداری آب در زاینده رود هستیم رودخانه ای که سر منشا تمدن عظیم است لذا باید میراث طبیعی آن حفظ شود چرا که اگر شهر اصفهان سر منشا بسیاری از اتفاقات خوب در کشور است به خاطر رودخانه است.
رنجبر با بیان این که به دلیل وجود زاینده رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در هزاران سال ثروت های مادی و معنوی زیادی کسب شده است یاد آور شد: این رودخانه ثروت های مادی و معنوی را به بشر هدیه کرده و این مهم به خاطر جاری بودن آب در زاینده رود بوده است لذا این وظیفه قانونی و دینی ماست که به دنبال راهکاری برای جریان دائمی آب باشیم.
وی با اشاره به این که شهرداری اصفهان به نمایندگی از مردم حفاظت میراث طبیعی ایجاد کننده اصفهان را سرلوحه برنامه های خود قرار داده است تصریح کرد: از این رو همایش ملی پایداری آب در زاینده رود برگزار شد تا از تمام ظرفیت های علمی و فنی دانشگاهیان ،کارشناسان و دلسوختگان زنده رود استفاده کنیم و برنامه ریزی این همایش از اوایل مهرماه آغاز شد که با مسوولان استانی و شهری، سازمان های مردم نهاد، دانشگاهیان و مشارکت آحاد مردم قدم به قدم برنامه ریزی کردیم تا مقالاتی ارائه شود که پاسخگوی سووالات همه مردم باشد.
معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان با مطرح کردن این سووال که چرا سالهای اخیر بارها زاینده رود دچار خشکی شده اند و چرا عده زیادی از حق آبه خود محروم شده اند بیان کرد: امید است با برگزاری همایش پایداری آب در زاینده رود به تمام این سووالات پاسخ داده شود همچنین با به كارگيري مجموعه ظرفیت های علمی کشور جهت رفع معضلات ناشی از خشکی رودخانه گام های مثبتی برداشته شود.
وي به كارگيري مجموعه ظرفیت های علمی کشور جهت رفع معضلات ناشی از خشکی رودخانه و برقراری مجدد رودخانه زاینده رود را از مهمترين اهداف اين همايش عنوان كرد و افزود: بهره گیری از یافته های جدید پژوهشی و تجربیات اجرایی موفق، افزایش آگاهی های عامه مردم اصفهان و كشور در زمینه های خشکی رودخانه زاینده رود و مخاطرات ايجاد شده، هم سوسازي خواسته هاي زيست محيطي پژوهشگران، شهروندان و مديران در سطوح ملي و استاني و دستیابی به سیاست و راهبردهای كارآمد و اجرائي جهت حفظ و برقراری پایدار جریان رودخانه زاینده رود در سطح مديريت شهری و استان از ديگر اهداف برگزاري اين همايش است.
رنجبر تاكيد كرد: نتایج این همایش در قالب کتاب مرجعی در زمینه چالش های زاینده رود و راهکارهای پایداری جریان آب در رودخانه منتشر می شود.
گفتنی است؛ همایش ملی پایداری آب در زاینده رود امروز به همت شهرداری اصفهان و با حضور اساتيد دانشگاهي در مرکز همایش های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
نظر شما