علیرضا مسعودی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: پس از چهار سال فعالیت پژوهشی، لوح فشرده فرهنگ جامع زبان عربی با عنوان قاموس النور 2 به 2 زبان فارسی و عربی توسط گروه اعراب و ریشه معاونت پژوهشی مرکز نور تولید شد.
وی گفت: هدف از تولید این نرم افزار تسهیل در امر پژوهش و تحقیق محققان حوزه و دانشگاه به ویژه دانش پژوهان لغت و زبان بوده شده است.
متکفل این پروژه بیان کرد: نسخه اول این لوح فشرده در سال 74 در قالب سه کتاب«لسان العرب»، «العین» و «مجمع البحرین» تولید شده است که در سال 85 با پیشنهاد معاونت پژوهشی مرکز نور ارتقا برنامه قاموس النور و تهیه نسخه جدید در دستور کار قرار گرفته است.
وی گفت: قاموس النور متن کامل 40 عنوان کتاب لغت، در 214 جلد به زبان عربی و فارسی در زمینه معجم موضوعی، معجم لفظی، معجم قرآنی، معجم روایی، معجم فلسفی، معجم فقهی، معجم طبی، معجم جغرافیا و کتاب شناسی معاجم عرضه شده است.
مسعودی بیان کرد: از قابلیت های این نرم افزار می توان به امکان پژوهش در لغات برنامه از طریق ریشه یا مشتق کلمات، با قابلیت محدود کردن موضوع به آیه، حدیث، شعر، مترادف، مثل، مجاز و معرق اشاره کرد.
وی ادامه داد: دسترسی به آیات موجود در کتب برنامه به همراه امکان جستجو، همچنین ساده سازی محیط جستجو، ذخیره دامنه های تعریف شده از سوی کاربر، در محیط های مختلف از دیگر قابلیت های پژوهشی این لوح فشرده است.
مسئول گروه اعراب و ریشه معاونت پژوهشی مرکز نور گفت: این لوح فشرده برای نخستین بار در 26 مین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شده است.
نظر شما