۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۷:۰۱

گزارش خبری/

اجراي طرح بسيج ملي ارتقاي سلامت ايرانيان در استان بوشهر

اجراي طرح بسيج ملي ارتقاي سلامت ايرانيان در استان بوشهر

بوشهر - خبرگزاری مهر: طرح بسيج ملي ارتقاي سلامت ايرانيان همزمان با سایر نقاط کشور در استان بوشهر نیز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طرح بسيج ملي ارتقاي سلامت ايرانيان افراد بالاي 30 سال، همزمان با سراسر كشور در استان بوشهر نیز از تاريخ 14 اردیبهشت‌ماه آغاز شده است و تا 19 ارديبهشت ماه در اجرا خواهد شد.

دكتر غلامرضا حيدري رئيس دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: اين طرح با همكاري سازمان نظام پرستاري، دانشكده پرستاري و مامايي و همكارانمان در معاونت بهداشتي اجرا می‌شود.

وي افزود: همكاران ما در تمامي مراكز بهداشتي درماني و خانه‌هاي بهداشتي و مراكز و پايگاه‌هايي كه توسط سازمان نظام پرستاري در ترمينال‌ها و فرودگاه و اداره‌هاي با جمعيت بالا آماده اندازه‌گيري فشارخون همشهريان عزيز هستند و شاهد مراجعه افراد زیادی به این پایگاه‌ها هستیم.

حیدری اضافه كرد: تقريبا 65 درصد از علت سكته‌هاي مغزي را فشارخون بالا تشكيل مي‌دهد بنابراين اجراي اين طرح نه تنها باعث پيشگيري از سكته‌هاي مغزي و قلبي مي‌شود بلكه با اندازه‌گيري فشارخون در استان مي‌توانيم يك برنامه‌ريزي مناسب براي پيشگيري بيماري ديابت و بيماري‌هاي چشمي ناشي از بحث فشارخون بالا داشته باشيم.

وی تصريح كرد: افراد در هنگام مراجعه به مراكز چند نكته را مدنظر داشته باشند که باید نيم ساعت قبل از اندازه‌گيري فشارخون از مصرف چاي، قهوه و دخانيات خودداري كنند، فعاليت بدني شديد انجام ندهند، حتماً ناشتا باشند، قبل از اندازه‌گيري فشارخون مثانه خالي باشد و به مدت پنج دقيقه قبل از اندازه‌گيري فشارخون استراحت داشته باشند.

بررسي فشار خون و نمايه توده بدني افراد بالای 30 سال در جم

رئیس شبكه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: يكي از مهمترين نمادهاي پيشرفت هر كشوري بهبود شاخص‌هاي مربوط به سلامت است كه از بهترين و منطقي ترين راه‌هاي ارتقای سلامت، پيشگيري از بيماري است و آحاد جامعه با داشتن سبك زندگي مروج سلامت و با تاكيد و توجه به تغذيه مناسب، ورزش و فعاليت كافي، آرامش فكري، دوري از استرس و توجه به اعتقادات ديني و معنوي و رعايت موازين احتياطي مي‌توانند در راستاي شعار امسال سازمان جهاني بهداشت "فشار خون را جدي بگيريم" گام‌هاي مهمي بردارند.

احمد قاسمي افزود: پرفشاري خون و چاقي به عنوان بيماري‌هاي خاموش در جامعه گسترش يافته و به عنوان ام الامراض و عاملي براي بسياري از بيماري‌هاي خطرناك و تهديد كننده سلامت مردم به‌شمار مي‌روند. مشخص شده كه پيشگيري سطح دوم يعني شناسايي و پيگيري به‌موقع مبتلايان مي تواند روند پيشرفت بيماري را كند كرده و زندگي هزاران نفر و تعداد بیشتري از خانواده‌ها را نجات داده و در هزينه‌هاي مربوط به سلامت صرفه جويي شود.

وی ادامه داد: در اين راستا شبكه بهداشت و درمان شهرستان جم همزمان و همگام با سراسر كشور اقدام به انجام طرح بسيج ملي ارتقای سلامت ايرانيان، فرهنگ سازي پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي غير واگير، سنجش فشار خون و تعيين تناسب بدني در افراد 30 سال و بالاتر شهري و روستايي شهرستان مي‌کند كه در اين راستا تعداد 10هزار و 261 نفر از جمعيت 30 سال و بالا تر روستايي و 10هزار و 296 نفر از جمعيت شهري شهرستان مورد غربالگري قرار خواهند گرفت.

تشکیل 9 تیم برای اجرای طرح ملی ارتقای سلامت در شهرستان بوشهر

رئيس مركز بهداشت شهرستان بوشهر اظهار داشت: طرح بسيج ملي ارتقاي سلامت ايرانيان افراد بالاي 30 سال، همزمان با سراسر كشور در همه مراكز بهداشتي درماني شهري و روستايي نیز از تاريخ 14 اردیبهشت‌ماه آغاز شده است و تا 19 ارديبهشت ماه در اجرا خواهد شد.

دكتر معيني گفت: بسیج ملی ارتقای سلامت ایرانیان برای افراد بالای 30سال در همه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی شهرستان بوشهر برگزار می شود که در این طرح فشار خون ،نمايه توده بدني مراجعه کنندگان بطور رایگان اندازه گيري می شود و در صورت وجود مشکل توصیه های لازم ارائه مي‌شود.

وی ادامه داد: به منظور اجرای بهتر این طرح 9 تیم عملیاتی از پرسنل مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تشكيل شده است كه با مراجعه به ادارات  و سازمان‌های مختلف از افراد بالای 30سال، فشار خون، قد و وزن کارکنان را بررسی می‌کنند.

پایش 40 درصد جمعیت شهرستان دیر در طرح ارتقای سلامت ایرانیان

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: هدف از این طرح اطلاع یابی از وضعیت عوامل موثر در بروز بیماری های قلبی- عروقی از جمله پرفشاری خون، اضافه وزن و چاقی در کشور است

حسن فخرایی اضافه کرد: در این طرح فشارخون و تناسب قد و وزن همه ایرانیان متولد ۱۳۶۲ و قبل از آن به صورت رایگان پایش و برای آنها شناسنامه سلامت تشکیل می شود. همه افراد 30 سال و بالاتر برای کنترل سلامت خود باید در بازه زمانی تعیین شده (14 تا 24 اردیبهشت) به مراکز پایش سلامت مراجعه کنند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر به مراکز پایش سلامت ایجاد شده در این شهرستان اشاره کرد و گفت: 18 پایگاه ثابت و 9 پایگاه سیار در سطح شهرستان دیر ایجاد شده است که پایگاه‌های ثابت در ساعات اداری و پایگاه‌های سیار در ساعات غیراداری پذیرای مراجعه کنندگان خواهند بود.

وی با بیان اینکه 40 درصد جمعیت شهرستان دیر بالای 30 سال سن دارند، عنوان کرد: در طرح ملی سلامت ایرانیان 21 هزار و 393 نفر از جمعیت شهرستان دیر زیرپوشش طرح بوده و خدمات سنجش فشارخون، وزن و قد دریافت می‌کنند.

فخرایی با بیان اینکه در این طرح اطلاعات مربوط به دو عامل خطر بیماری های قلبی عروقی(فشارخون و چاقی) برحسب جنس و گروه سنی بررسی می شود، تصریح کرد: افراد مشکوک به فشارخون و چاقی شناسایی شده در این طرح در صورت نیاز به پزشک ارجاع داده می شوند.

مشارکت 60 نفر در  طرح غربالگری فشارخون در دیلم

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم گفت: طرح غربالگری فشارخون و تناسب وزن افراد بالای 30 سال با مشارکت 60 نفراز نیروهای بهداشتی و درمانی همزمان با سراسر کشور از صبح شنبه در دیلم آغاز شد که 24 تیم ثابت و سیار در کلیه مراکز بهداشتی درمانی،خانه های بهداشت،بیمارستان، میادین شلوغ شهر،بازار تره بار،گمرک،شیلات، مدارس و تمامی ادارات، فشارخون و قد و وزن افراد بالای 30 سال را اندازه گیری می کنند.

عبدالحسین ناصری بیان داشت: اجرای این طرح در اولین روز با استقبال خوبی از سوی واجدین شرایط مواجه شد بطوری که در پایگاهای سیار مستقر در میدان امام حسین(ع) و بازار تره بار مردم برای اطلاع از وضعیت فشارخون، قد و وزن خود در کنار پایگاهها اذحام کرده بودند.

وی اضافه کرد: مجموعه بهداشت ودرمان شهرستان تمام توان و نیروی خود را برای اجرای صحیح و دقیق این طرح بکار گرفته است.

وی تصریح کرد: طرح بسیج ملی ارتقاء سلامت ایرانیان به منظور غربالگری فشارخون، قد و وزن افراد بالای 30 سال از 14 تا 24 اردیبهشت همزمان با سراسر کشور در شهرستان دیلم اجرا می شود.

کد خبر 2049594

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha