۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۳۲

جزئيات تحقيق و تفحص از هلال احمر

جزئيات تحقيق و تفحص از هلال احمر

پس از گذشت 90 روز از طرح تحقيق و تفحص از هلال احمر مسئولان اين نهاد بشردوستانه براي پاسخگويي به 6 سوال در كميسيون بهداشت و درمان حاضر شده و از خود دفاع كردند. حالا اعضاي كميسيون بايد در مورد اظهارات و دفاعيات مسئولان هلال احمر تصميم گيري كنند.

خبرگزارش مهر - گروه اجتماعي: اسفندماه سال 91 بود كه طرح تحقيق و تفحص از هلال احمر كليد خورد. اين خبر را يكي از هشت نماينده معترض به اقدامات هلال احمر اعلام كرد. احمد شوهاني عضو كميسيون امنيت ملي گفت: جمعیت هلال‌احمر به عنوان یک جمعیتی که در کارهای خیر تلاش می‌کند اعتباراتی را از بخش‌های مختلف داخلی و خارجی دریافت می‌کند ولي در هزینه کردن این اعتبارات ابهامات زیادی وجود دارد که باید این ابهامات برطرف شود.

تخلفات هلال احمر از نگاه مجلس:

  • معدوم شدن چندين تن مواد غذايي به ارزش حدود 14 ميليارد تومان
  • اعزام افراد مشكل دار و خاص به نمايندگيهاي خارج كشور
  • ابهام در خريدهاي كلان هلال احمر
  • ابهام در هزينه ها و درآمدها
  • سوالاتي در مورد نقش هلال احمر در مديريت بحران
  • حضور و نقش هلال احمر در جشن استاديوم آزادي


حضور رئيس هلال احمر در كميسيون بهداشت و درمان

به گزارش مهر، اين طرح با 20 امضا تقديم هيئت رئيسه مجلس شد و هيئت رئيسه طرح را كميسيون بهداشت و درمان ارجاع داد. حالا پرونده هلال احمر غير از كميسيون امنيت ملي در كميسيون بهداشت و در مان هم بررسي می شود. اين در حالي است كه روز گذشته رئيس هلال احمر و معاونان و روساي سازمانها براي پاسخگويي به اين كميسيون دعوت شدند.

شوهاني مي گويد: این کمیسیون سؤالات و محورهای تحقیق و تفحص را برای مسئولان هلال احمر ارسال کرد و آنها به صورت مکتوب به آنها پاسخ دادند؛ اما این پاسخ‌ها نتواست تقاضاکنندگان تحقیق و تفحص را راضی کند.

يوسف صنايعي معاون حقوقي هلال احمر در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آخرين وضعيت اين پرونده گفت: سوالات نمايندگان را دريافت كرديم و همراه با رئيس جمعيت هلال احمر و معاونان جمعيت در كميسيون بهداشت و درمان حاضر شديم. تعداد افراد سوال كننده 8 نفر بودند كه با انصراف 4 نفر تنها با 4 سوال كننده روبرو هستيم و بايد پاسخگو باشيم.

وي افزود: ابتدا در مورد وضعيت مالي و دخل و خرج جمعيت سوال شد و گفتند كه چه كسي بر درآمد و مخارج هلال احمر نظارت مي كند. پاسخ ما اين بود كه نمايندگاني از سازمان بازرسي كل كشور و ديوان محاسبات در هلال احمر مستقر هستند و نظارت ها زياد است. بعد در مورد شركتهاي وابسته به هلال احمر سوال شد كه گفتيم آنها بر اساس قانون تجارت با ما همكاري مي كنند.

يكي از سوال كنندگان در مورد امحاي ميلياردها تومان دارو سوال كرد كه پاسخ رئيس جمعيت هلال احمر اين بود: اين داروها در زمان رياست قبلي هلال احمر خريداري شده و بعد امحا شده بود. تاريخ توليد آنها سال 83 و تاريخ انقضا براي سال 89 بود و قطعا اقدام براي امحاي آنها قانوني بوده است و من از اين اقدام دفاع مي كنم.

در مورد بحث حيف و ميل ميلياردها تومان از كالاهاي سازمان امداد و نجات هم بايد بگويم كه اين كالاها مصرفي و مواد غذايي بوده و در داخل بسته هاي امدادي رار داشته است. بعد هم فاسد شد و ما امحا كرديم. اين مبلغي هم كه شما اعلام مي كنيد نيست و بسيار كمتر است و لطمه اي هم بيت المال نخورده است.

صنايعي اظهار داشت: بعد از دفاع مسئولان هلال احمر قرار شد كميسيون بهداشت و درمان مجلس راي گيري كرده و نتيجه را اعلام كنند.

کد خبر 2049945

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha