به گزارش خبرنگار مهر، طاها طاهری روز چهارشنبه در نشست آژانسهای مبارزه با موادمخدر کشورهای عضو اکو اظهار داشت: خوشبختانه منطقه اقتصادی اکو در یکی از مهمترین مناطق استراتژیک جهان با پتانسیل های کم نظیر اقتصادی و فرهنگی قرار دارد به دلیل توانمندی های لازم متاسفانه برای مقابله با بلای بزرگ مواد مخدر طبیعی و سنتی و طبعات منفی آنها کشورهای ما مورد هجوم است.
وی ادامه داد: منطقه ما قربانی انگیزه خودخواهانه معافیا و قاچاقچیان از سودجویی در بازارهای مصرف کشورهای غربی است البته این قاچاقچیان از بازارهای کشورهای مسیر چشم پوشی نکرده و در فکر آلوده ساختن جوانان ما هستند این جنایتکاران در اقدامات هماهنگ و سازمان یافته جنایت مخربی را از طریق جریان مشکوک د رمسیرهای قانونی، انتقال پول، انحراف پیشسازها، ایجاد تنوع و تولید در ساخت مواد افیونی و روانگردان ها را به کشورهای مبدا، مسیر و مقصد تحمیل می کنند.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه بیش از 80 درصد کشت و تولید مواد افیونی جهان در منطقه اکو انجام می شود افزود: به طبع این موضوع فساد فردی و اداری کاهش سن اعتیاد رشد بیماری های ویروسی مانند ایدز در منطقه شیوع یافته و در نتیحه آن هزینه های پیشگیری درمان و مقابله با کشت، تولید و ترانزیت مواد مخدر برنامه های ما را تحت شعاع قرار داده است.
وی افزود: در مقابل دولت افغانستان در چند سال گذشته در امحای کشت و تولید به توفیقاتی دست پیدا کرده است اما به دلیل عدم دخالت نیروهای خارجی مستقر در افغانستان در مبارزه با مواد مخدر متاسفانه هنوز معضل مواد مخدر به قوت خود باقی است به صورتیکه طبق گزارش دفتر UNODC در خصوص افزایش تعداد ولایات تحت کشت به خشخاش مایوسکننده است.
طاهری ادامه داد: مسئولیت کشورهای عضو و جامعه بین المللی بر این اساس بر مبنای اصل مسئولیت مشترک و عمومی در مهار کشت، تولید، ترانزیت مواد افیونی، پیشسازهای شیمیایی و ارتقاء سطح همکاری ها و ترسیم راهکارهای عملیاتی و راهبردی برای توقف مهار معضل جهانی چند برابر می شود.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه ایران بعنوان یکی از اعضای سازمان اکو استراستژی مقابله با عرضه و تقاضای مواد مخدر را در دستور کار دارد، گفت: ایران ضمن تقبل هزینه های سرسام آور در حوزه مقابله تاکنون بیش از سه هزار و 700 شهید و 12 هزار جانباز تقدیم جامعه بشری کرده است. خسارتی که نه تنها قابل جبران نیست بلکه در بردارنده مشکلات بی پایان خانواده های این افراد است.
وی تصریح کرد: ایران با رویکردی منبعث از درک شرایط و مقتضیات خاص کنونی اقدام به توسعه و گسترش همکاری ها در قالب فرامنطقه ای، منطقه ای و زیرمنطقه ای کرده است. باور ما این است که کاهش کشت و تولید در افغانستان رکن اساسی و مهم در حل معضل قاچاق مواد مخدر و مصرف آن است.
طاهری از کشف 530 تن مواد مخدر در سال 2012 میلادی در ایران خبر داد و گفت: علی رغم تمامی هزینه های مادی و معنوی که ایران در امتداد مرزهای ورودی و خروجی کشور متحمل شده است، هزینه های بسیاری نیز برای پیشگیری و درمان معتادان دریافت کرده ایم. ایران امروز تجارب بسیار مفیدی را در حوزه مقابله با مواد مخدر و درمان بدست آورده است و کارگاه های آموزشی را در حوزه های کاهش و تقاضا برگزار می کند. در حال حاضر برای انتقال تجارب به کشورهای منطقه از جمله کشورهای عضو اکو برنامه ریزی می کنیم.
نظر شما