۲۰ تیر ۱۳۸۴، ۱۲:۲۰

تحقيقات در جهاد دانشگاهي نشان مي دهد؛

گونه اي از قارچ فوزاريوم عامل خشكيدگي درخت اقاقيا است

نتايج تحقيقات پژوهشگران جهاد دانشگاهي نشان مي دهد، گونه اي خاص از قارچ فوزاريوم عامل خشكيدگي درخت اقاقيا است.

به گزارش گروه حوزه و دانشگاه "مهر"، مهندس سيد ضياء نصرتي عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي واحد تهران با اعلام اين مطلب گفت: گونه هاي مختلف درخت اقاقيا از جمله درختان مقاومي است كه به منظور زيباسازي فضاي سبز، كنترل فرسايش خاك و احياي اراضي كشت مي شود و مي تواند مشكل كمبود نيتروژن خاك را نيز مرتفع نمايد.

وي با اشاره به اينكه در بيشتر مناطق، درختان اقاقيا دچار زردي و ريزش برگ، خشكيدگي شاخه، از بين رفتن پوست و حتي سيستم آوندي مي باشد، افزود: به منظور تشخيص عامل خشكيدگي و رفع آن، عوامل محتمل از جمله كمبود يا در دسترس نبودن عناصر غذايي، بيماري ها، آفات، كم آبي و تنش هاي رطوبتي، آلودگي، شوري خاك و كمبود نور در مناطق آلوده شهري و نهالستان هاي توليد نهال اقاقيا مورد بررسي قرار گرفت.

عضو هيات علمي جهاد دانشگاهي واحد تهران در ادامه افزود: در نهايت پس از آزمايش خاك، كشت قسمت هاي آلوده به منظور تشخيص عامل بيماري زا، جداسازي قارچ از بافت هاي آلوده، آزمايش وجود ناقل بيماري در خاك، توانستيم علت اصلي خشك شدن درختان اقاقيا را بيابيم و گونه اي از قارچ فوزاريوم را روي درختان اقاقيا شناسايي و گزارش كنيم.

نصرتي با اعلام اينكه قارچ فوزاريوم يك قارچ آوندي و خاكزاد است كه به آوندها حمله و آنها را مسدود مي كند، درباره كنترل و مبارزه با آن تصريح كرد: تحت شرايط آزمايشگاهي و گلخانه اي با استفاده از كنترل شيميايي و قارچ كش ها مي توان تا حدودي اين قارچ را از ميان برد ولي كنترل آن در شرايط مزرعه نياز به تدبير بيشتري دارد.

وي مديريت صحيح نهالستان ها براي توليد نهال عاري از آلودگي و از ميان بردن درختان آلوده در فضاي سبز را از جمله راه هاي پيشگيري اين بيماري دانست و افزود: رسيدگي مناسب به درختان كشت شده در فضاي سبز از جهت آبياري و تغذيه، مبارزه با عوامل استرس زا براي جلوگيري از ضعف عمومي درخت، معرفي ارقام مقاوم اقاقيا و در نهايت بهداشت وسايل باغباني از ديگر روشهاي موثر در كنترل اين بيماري است.

وي در پايان تصريح كرد: درخت اقاقياي معمولي با خوشه هاي گل سفيد رنگ، اقاقياي گل با خوشه هاي گل ارغواني و اقاقياي چتري از جمله گونه هاي اين درخت است كه زينت بخش فضاهاي سبز بوده و اثرات مثبت و مفيد فضاي سبز در زندگي شهري، حضور آنها را در شهرها اجتناب ناپذير كرده است.

گفتني است، اين طرح با همت پژوهشگران جهاد دانشگاهي واحد تهران و به سفارش سازمان پارك ها و فضاي سبز شهرستان كرج انجام شده است.

کد خبر 205036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha