به گزارش خبرنگار مهر، صادق صالحی پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه مشترک اعضا کمیته استانی پیشگیری و کنترل بیماری تب مالت افزود: ماهیت کارهای عمرانی دامپزشکی سرمایه ای است و باید در این راستا اعتبارات ویژه ای تخصیص یابد.
وی سیاست کلی دامپزشکی را پیشگیری از بیماری با افزایش فعالیتهای کنترلی عنوان کرد و افزود: بیماری بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام در دو بعد اقتصادی و بهداشت عمومی است که کنترل آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
صالحی با بیان اینکه این بیماری فرامرزی و دارای پیچیدگی فراوان است، یادآور شد: نتایج عملیات واکسیناسیون بروسلوز جمعیت دامی در سالهای گذشته نشان می دهد که هر چقدر عملیات طرحهای مبارزه ای این بیماری در جمعیت دامی با پوشش کامل انجام شده به همان میزان شیوع بیماری در جمعیت انسانی کاهش یافته است.
وی موقعیت جغرافیایی استان، وجود مرزهای مشترک و طولانی با جمهوری آذربایجان و نبود برنامه هدفمند کنترل بیماری در این کشور، هویت دار نبودن و کوچ رو بودن جمعیت دامی استان و سنتی بودن دامداریها و پرورش همزمان انواع دام را از مهمترین چالش های دامپزشکی در مبارزه، کنترل و ریشه کنی این بیماری عنوان کرد.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد: بومی بودن بیماری در منطقه، وجود تعداد گونه های باکتری عامل بیماری و ناقلین متعدد و تنوع آن، مقاومت طولانی مدت عامل بیماری در محیط های مختلف و عدم تامین اعتبار کافی جهت پرداخت به موقع غرامت به صاحبان دامهای کشتاری و اجرای برنامه های تست و کشتار در واحدهای سنتی از دیگر مشکلات در مبارزه با این بیماری در استان است.
وی بر لزوم تعامل و همکاریهای مطلوب و مناسب بین بخشی و همکاریهای زنجیره ای بین دستگاهها تاکید کرد و خواستار همکاری رسانه ملی و سایر رسانه های جمعی در راستای اطلاع رسانی و آموزش همگانی جامعه و گروههای هدف در مبارزه با این بیماری شد.
نظر شما