به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری تشریح برنامههای تالار مولوی صبح امروز 21 اردیبهشت ماه با حضور جعفر گلمحمدی مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و سعید اسدی مدیر تالار مولوی در باشگاه دانشجویان برگزار شد.
در ابتدای این نشست گل محمدی به تشریح برنامه های تالار مولوی در سال گذشته پرداخت و عنوان کرد: تا سال 89 مدیریت تئاتر مولوی زیر نظر جهاد دانشگاهی بود اما در سال 90 معاونت فرهنگی دانشگاه تهران از معاونت دانشجویی منفک شد که این مسئله باعث بروز اختلال در اداره تئاتر مولوی شد. این مسئله نیز صحت ندارد که قرار است اداره تالار مولوی به سازمان دیگری محول شود.
وی افزود: تالار مولوی یک حامی دانشجویی محسوب می شود اما به دلیل نواقص بودجهای که سال گذشته وجود داشت وزارت فرهنگ ارشاد که متولی تئاتر حرفه ای ایران است و وزارت علوم که متولی تئاتر دانشگاهی است، نتوانستند از نظر مالی ما را تامین کنند. در سال 92 بخشی از فعالیت مرکز تئاتر مولوی به آموزش اختصاص مییابد.
تئاتر دانشگاهی نیازمند حمایت مرکز هنرهای نمایشی و وزارت علوم است
گلمحمدی یادآور شد: همچنین مسابقات دانشجویی نیز به صورت پیگیرتری برگزار خواهد شد اما برای حمایت از تئاتر دانشجویی نیازمند مساعدت این دو سازمان هستیم. همچنین خوشحال می شویم نهادهای فرهنگی دیگر نیز به شرط اینکه برند دانشگاه تهران را حفظ کنند از ما حمایت کنند. با وجود مشکلاتی که گریبان تئاتر مولوی را گرفته است ما عملکرد درخشانی داشتیم.
در ادامه سعید اسدی درباره این مرکز و اهدافش گفت: مرکز تئاتر مولوی قرار است یک مرکز پویا برای تئاتر کشور باشد. در طول دو سال و نیمی که من به عنوان مدیر تالار مولوی فعالیت می کنم تلاش کردم که محیطی مناسب و قابل اعتنا برای دانشجویان فراهم شود. تئاتر مولوی مرز بین تئاتر دانشگاهی و تئاتر حرفه ای است. اما در طول این مدت تمایز این دو تئاتر باعث نشده که تئاتر دانشگاهی از تئاتر حرفهای عقب بماند. معتقدم که باید بهترین آثار دانشجویی در تالار مولوی روی صحنه برود. خوشبختانه در طول دو سال گذشته این اتفاق افتاد بدون اینکه برخی کارها از جاذبه های مخاطبپسند برخوردار باشند.
وی ادامه داد: مهمترین مشکلات ما مشکلات مالی است. تئاتر مولوی علی رغم اینکه جزو ساختار دانشگاه تهران تعریف می شود نتوانسته برای خودش بودجه مستقلی داشته باشد. اما خوشبختانه هفته گذشته قادر آشنا مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی به ما وعده داده که در اسرع وقت بدهی قدیمی مرکز هنرهای نمایشی به تئاتر مولوی را پرداخت کند. البته مرکز تئاتر مولوی برای ادامه فعالیتهایش و برگزاری جشنوارههای مختلف باید مورد حمایت قرار گیرد و تفاهمنامهای با مرکز هنرهای نمایشی و وزارت علوم منعقد شود تا میزان درآمد این تئاتر در طول سال مشخص شود.
این استاد دانشگاه متذکر شد: بخش کانون دانشگاه تئاتر دانشگاهی قبلا وجود داشته که متشکل از مدیران گروههای دانشکده های مختلف هنری بوده است. این کانون میتوانست کمک فراوانی در عرصه تئاتر به ما کند. من خواستار تشکیل مجدد این کانون هستم تا تعامل بیشتر و موثرتری با دانشگاه ها داشته باشیم. البته باید ساز و کاری طراحی شود تا معضلات قبلی تکرار نشود.
اسدی افزود: من در مدت مسئولیتم بسیار سختی کشیدم چون هم باید تحت قوانین عمومی تئاتر کشور عمل می کردم و هم قوانین دانشگاه تهران را رعایت می کردم. چون موانع قانونی و غیر قانونی فراوانی پیش روی من قرار داشت تا بتوانم برای تئاتر مولوی جذب بودجه کنم تا تالار به فعالیتش ادامه دهد. متاسفانه تالار مولوی به نوعی هیچگاه زیر مجموعه وزارت ارشاد نبوده است و از طرف دیگر نیز وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز هیچگاه خودش را موظف به تولید تئاتر ندانسته است. این خارج از محدوده قرار گرفتن باعث شده دانشگاه تهران نتواند روی پای خودش بایستد.
وی ادامه داد: من به قادر آشنا پیشنهاد دادم که در مرکز هنرهای نمایشی یک دفتر تئاتر دانشگاهی تشکیل شود و در سال یک ردیف بودجه هم برای تئاتر دانشگاهی تعریف شود. همچنین قرار است حسابی برای تالار مولوی در دانشگاه تهران راه اندازی شود و این حساب به نهادهای مختلف فرهنگی معرفی شده تا آنها اگر مایل باشند به این مرکز کمک کنند.
گل محمدی نیز در این زمینه افزود: اگر می گوییم مشکل داریم منظورمان این نیست که برای خرج یومیه با مشکل مواجهیم بلکه مسئله این است که با مطلوبی که مدنظرمان است فاصله داریم. با همه مشکلاتی که داشتیم هیچگاه چراغ تئاتر مولوی خاموش نشده است. اما در سال 92 امیدوارم بودجه ای که تصویب شده به ما اختصاص یابد.
وی در باره اسپانسرهایی که می توانند با تئاتر دانشگاهی همکاری کنند، گفت: به دلیل وجهه دانشگاه تهران نمی توان هر اسمی را تنها برای کسب منابع مالی در کنار تئاتر مولوی قرار داد. البته قرار است مرکز هنرهای نمایشی و مجید سرسنگی مدیر عامل خانه هنرمندان ایران به عنوان یک چهره دانشگاهی با ما همکاری داشته باشند. سعید اسدی ایثارگری کرده که مدیریت تئاتر مولوی را پذیرفته است. حتی در مخیله او نیز نمی گنجد که برای کسب درآمد این سمت را پذیرفته باشد.
اعتبارم را از این پس به شکل شرافتمندانه ای خرج خواهم
وی متذکر شد: حتی بعد از گذشت هفت ماه از سال ما متوجه شدیم که اسدی هنوز حقوقی بابت مدیریتش دریافت نکرده است. استعفای وی هم به دلیل مسائل مالی شخصی نبوده است وی همچنین اختلافی هم با دانشگاه تهران نداشته است بلکه تمام تلاش ما این بوده که بتوانیم بودجه مناسبی را به تئاتر مولوی تزریق کنیم.
اسدی نیز عنوان کرد: خیلیها من را می شناسند و می دانند که من هیچ وابستگی به جایی ندارم. علاقه ای هم به مدیریت در تالار مولوی نداشته و ندارم بلکه تالار مولوی را در ادامه فعالیتهای آموزشی در دانشگاه تهران می دانم اما این فعالیت با آرمان های من بسیار تفاوت داشت و من احساس کردم با معضلاتی که وجود دارد نمی توانم در شان تئاتر کشور تالار مولوی را اداره کنم. اما با استعفا من موافقت نشد و حالا هم که برگشتهام به خاطر وعده هایی است که قول دادند محقق شود.
وی ادامه داد: سایتی برای تالار مولوی طراحی شده که از این پس افرادی که در خواست اجرا دارند باید از طریق سایت اقدام به ثبت نام کنند. مولوی یک برند جهانی است و قرار است با هماهنگی قادر آشنا یک کرسی در یونسکو برای تئاتر دانشگاهی اختصاص یابد. در تالار مولوی هزینه روانی کار خیلی بالا است. مقصر این اتفاقات فقط دانشگاه تهران نیست البته شاید در گذشته باید حمایتهایی را در موقع مناسب انجام می داده که غفلت کرده اما درخواست ما از دیگر نهادهای فرهنگی نیز است.
اسدی یادآور شد: به عنوان نمونه سیستم برق و نور تالار مولوی مشکل دارد اما هیچ بودجه ای برایش در نظر گرفته نشده است. در آینده مولوی باید جزو میراث فرهنگی ما درآید چون این تالار یک تعلق معنوی به همه تئاتر ایران دارد. من نمی توانم از اعتبار و حیثیتم بیش از این خرج کنم تا به حال این کار را کردم و به آن هم افتخار می کنم اما از این به بعد اعتبارم را به شکل شرافتمندانه ای خرج می کنم تا حیثیتم خدشه دار نشود.
نظر شما