۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۸:۵۲

معاون وزیر بهداشت خبر داد:

طراحی و ساخت تیوب سی تی اسکن/ آغاز تحقیقات در زمینه استنت‌های قلبی

طراحی و ساخت تیوب سی تی اسکن/ آغاز تحقیقات در زمینه استنت‌های قلبی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آخرین وضعیت پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی، گفت: در زمینه‌های تیوب‌های رادیولوژی، دستگاه شتاب دهنده خطی و تجهیزات مربوط به تروما و شکستگی‌ها موفقیت‌هایی حاصل شده است ولی در زمینه تولید دستگاه MRI پیشرفتی نداشتیم.

دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دانش فنی تجهیزات پزشکی در بیرون از وزارت بهداشت در حال انجام، افزود: در این راستا وزارت بهداشت تلاش کرد تا توجه فناوران کشور در خارج از وزارت بهداشت را در امر طراحی و ساخت تجهیزات پزشکی جلب کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اولویت ساخت تجهیزات پزشکی را میزان ارزبری آنها ذکر کرد و اظهار داشت: آن دسته از تجهیزات پزشکی که نیاز کشور و دارای ارز بری بالایی است در دستور ساخت قرار دارد که از آن جمله می‌توان به تیوب‌های رادیولوژی اشاره کرد.

وی با اشاره به تلاش محققان کشور در این زمینه، ادامه داد: خوشبختانه فاز تولید اولیه تیوب‌های رادیولوژی نتیجه بخش بوده است و امیدواریم نمونه‌های اولیه آن تا چند ماه آینده ارائه و پس از اخذ تاییدیه‌ها وارد فاز صنعتی شود.

تیوب سی تی اسکن

قانعی طراحی و ساخت تیوب سی تی اسکن را از دیگر پروژه‌های محققان کشور در حوزه تجهیزات پزشکی نام برد و یادآور شد: مطالعات برای طراحی و ساخت تیوب‌های سی تی اسکن شروع شده است.

وی با تاکید بر اینکه این نوع تیوب‌ها از فناوری‌های پیشرفته‌ای برخوردار است، خاطر نشان کرد: از این رو به ثمر رسیدن این پروژه زمان بر است.

موفقیت در بهره برداری از شتاب دهنده خطی

قانعی با اشاره به تولید دستگاه شتاب دهنده خطی در کشور، اضافه کرد: این فناوری که یکی از شاخه‌های دانش اتمی است و در درمان بیماران سرطانی که غده‌های آنها نیازمند رادیوترافی است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای واردات دستگاه شتاب دهنده خطی، تاکید کرد: این مساله موجب شد تا به سمت خودکفایی در تولید دستگاه شتاب دهنده حرکت کنیم.

آغاز تحقیقات در زمینه استنت‌های قلبی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، به آخرین وضعیت پروژه تولید استنت‌های قلبی اشاره کرد و گفت: 2 شرکت دانش بنیان مطالعات و تحقیقات در زمینه استنت‌های قلبی (لوله‌ای که در داخل رگ‌ها نصب می شود تا خون بيشتری بتواند از شريان‌ها عبور کند) شروع کرده‌اند.

وی با بیان اینکه تاکنون این مطالعات به نتیجه نرسیده است، اظهار داشت: در عین حال مطالعات در این زمینه ادامه دارد.

کاتترها و لوازم پزشکی برای شکستگی‌ها

قانعی "کاتترها" را از دیگر زمینه‌های تحقیقاتی این معاونت ذکر کرد و یادآور شد: در این زمینه هنوز کار جدی صورت نگرفته است علی رغم آنکه کار پیچیده‌ای نیست.

وی از تولید تجهیزات مربوط به تروما و شکستگی‌ها در داخل کشور خبر داد و ادامه داد: این نوع تجهیزات برای صدمات و شکستگی‌های ناشی از تصادفات مورد استفاده قرار می‌گیرد و تاکنون به میزان قابل توجهی نیازهای کشور تامین شده است.

پروژه سیکلترون

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه پروژه سیکلترون هم جزء طرح‌های کلان ملی و هم جزء پروژه‌های کلان شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) است، در این باره توضیح داد: در این پروژه قرار است دانش فنی تولید دستگاه سیکلترون کوچک را کسب کنیم.

وی با اشاره به کاربردهای این دستگاه خاطرنشان کرد: یکی از دستگاه‌هایی که برای تولید رادیو داروها مورد نیاز است، دستگاه سیکلترون است ولی نه در مقیاس راکتور تحقیقاتی امیرآباد بلکه در اندازه‌های کوچکتر تا بتوان با استفاده از آن رادیوداروها را تولید و توزیع کنیم.

قانعی با تاکید بر اینکه عمر رادیو داروها کوتاه است، اضافه کرد: مطالعات در این زمینه آغاز شده است و به نظر می‌رسد که طی 3 سال آینده بتوانیم این دستگاه را در کشور تولید کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کار مطالعات اولیه آن از سوی محققان کشور آغاز شده است، افزود: این دستگاه از فناوری بسیار بالایی برخوردار است و بهره برداری از این دستگاه باید به گونه‌ای باشد که کارایی لازم را داشته و خطری در پی نداشته باشد.

قانعی با اشاره به اعمال تحریم‌ها علیه کشور، یادآور شد: به دلیل اینکه کشور شدیدا تحریم است باید کلیه قطعات این دستگاه در داخل کشور تولید شود از این رو تولید این دستگاه زمان بر است.

عدم موفقیت در تولید دستگاه MRI

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تلاش‌های کشور در زمینه تولید دستگاه MRI گفت: در این زمینه موفق نبودیم و نتوانستیم عرضه این دستگاه را عرضه کنیم.

میزان برطرف شدن نیازهای کشور

قانعی با بیان اینکه 7 هزار قلم تجهیزات پزشکی داریم، ادامه داد: از این رو با اجرای این تعداد پروژه در حد 10 تا 20 قلم تجهیزات مشکل کشور حل نمی‌شود.

کد خبر 2053516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha