۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۳:۲۷

مهر گزارش مي دهد/

قفل توسعه شهر" طلاي سبز" گشوده مي شود/ سرمايه گذاري بايد از همداني ها آغاز شود

قفل توسعه شهر" طلاي سبز" گشوده مي شود/ سرمايه گذاري بايد از همداني ها آغاز شود

همدان - خبرگزاري مهر: همسايه جنوبي شهر همدان نگيني است ملقب به طلاي سبز كه سالهاست مورد بي توجهي در توسعه زيرساخت ها قرارگرفته اما در سال هاي اخير و تحولات جديد روي داده در اين شهرستان، تويسركان مي رود تا جايگاه خود را در معادلات استان باز بيابد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان تویسرکان با مساحت یک هزار و 556 کیلومتر مربع از سه شهر تویسرکان، سرکان، فرسفج و دو بخش مرکزی و قلقل رود و هفت دهستان و 111 روستا تشکیل شده است.

در همین راستا استاندار همدان براي بررسی وضعیت چند پروژه و شناسایی موانع توسعه اين شهرستان به همراه معاون عمراني خود از نگين غرب كشور بازديد كرد که در گزارشی به آنچه عنوان شد، می پردازیم.

وي در اولين پروژه به بازديد از طرح مواصلاتي دو بانده سازی مسیر جوکار به تویسرکان پرداخت.

مديركل راه وشهرسازي استان همدان در  اين ديدار گفت: این پروژه در سه قطعه و به طول 35 کیلومتر در حال اجرا است.

غلامرضا سقندلي ادامه داد: قطعه اول این پروژه به طول 35 کیلومتر با پیشرفت 30 درصد، قطعه دوم با طول هفت کیلومتر و 700 متر با پیشرفت 15 درصد همراه بوده و براي تکمیل آن 16 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

37 میلیارد تومان براي اتمام دوبانده سازي محور جوكار به تويسركان

وي ادامه داد: قطعه سوم این پروژه نیز تا روستای حسین آباد 12 کیلومتر و 200 متر است و کل پروژه نیز برای اتمام 37 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

پروژه بعدي سد مخزني سرابي و طرح انتقال  آب آن بود كه از طرح هاي مهر ماندگار استان همدان محسوب مي شود و به رغم عدم تكميل آن به طور 100 درصدي، آبگيري و افتتاح شد.

مشاور طرح سد سرابي تويسركان در حاشيه بازديد استاندار همدان از این طرح گفت: اين سد در 10 كيلومتري شرق شهر تويسركان قرار دارد و از نوع سنگ ريزه اي است و ارتفاع سد از پي آن نيز 77 متر بوده وگنجايش مخزن آن نيز 9و2 دهم ميليون مترمكعب است.

شير علي ياراحمدي ادامه داد: 2و 2 دهم ميليون مترمكعب سهم امور كشاورزي و 2 و 2 دهم ميليون مترمكعب سهم محيط زيست است و مابقي در امور شرب استفاده مي شود.

وي اذعان داشت: هدف از ساخت اين پروژه تامين آب شرب درازمدت شهرهاي تويسركان، سرابي و سركان، تامين آب باغ هاي پايين دست سد، كنترل سيلاب، تعادل سازي آبخوان منطقه و فراهم كردن امكانات تفريحي و سياحتي در منطقه بوده است.

وي با بيان اينكه تاكنون 32 ميليارد تومان براي احداث اين سد هزينه شده، اظهار داشت: 12 ميليارد تومان ديگر نيز در راستاي تكميل و اتمام پروژه نياز است.

وي در پايان گفت: اين پروژه در حال حاضر  و بدون نصب تچهيزات 95 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.

انتشار 110 ميليارد  تومان اوراق مشاركت براي اتمام پروژه هاي عمرانی همدان

استاندار همدان نيز در بازديد از سد سرابي عنوان داشت: در سال جاری 110 ميليارد تومان اوراق مشاركت براي ادامه و اتمام پروژه هاي استان همدان منتشر مي شود.

علي محمد آزاد گفت: در سال گذشته نیز 100 ميليارد تومان اوراق مشاركت براي پروژه هايي چون راه آهن همدان، بزرگراه همدان - ساوه و سد تالوار منتشر شده است.

وي با اشاره به پروژه های شهرستان تویسرکان از جمله آبگیری سد سرابی گفت: افتتاح سد سرابي تويسركان مي تواند مشكلات آبرساني را به حداقل برساند و مشكل آبی را در شهرستان تويسركان حل كند.

آغاز ساخت خيابان 16 متري توحيد

استاندار همدان همچنين در توقف كوتاهي از آغاز پروژه ساخت خيابان 16 متري توحيد در شهر سرابي بازديد كرد.

اين خيابان كه به عنوان يك مسير فرعي در نظر گرفته شده است مي تواند مشكل عبور ومرور را در مواقع پر ازدحام رفع كرده ومانع از مسدود شدن  بلوار اصلي شهر در مواقع  پرتردد شود.

براي احداث اين معبر جديد در شهر سرابي  پنج ميليارد تومان لازم است و تعدادي از درختان گردو نيز بايد قطع شود.

پروژه بعدي افتتاح مركز ديجيتال شهر سرابي بر فراز يكي از بلند ترين ارتفاعات منطقه بود كه در نوع خود چشم انداز بي نظيري را از  طبيعت نگين غررب كشور ارائه مي داد.

برای اجرای این طرح اعتباری افزون بر 800 میلیون تومان هزینه شده  بوده وبا افتتاح آن نيز 91 درصد استان همدان زیر پوشش سیستم پخش دیجیتال برنامه هاي صدا وسيما قرار گرفت.

يكي ديگر از پروژه هاي مورد بازديد استاندار طرح تصفيه خانه شهر تويسركان بود، نكته جالب توجه در اين پروژه اين است كه بيش از  50 درصد  ظرفيت استفاده از اين مجموعه خالي است چرا كه هنوز چنين جمعيتي در شهر تويسركان فعلا وجود ندارد.

بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب شهر تويسركان تا شش ماه آينده

مدير عامل شركت آب وفاضلاب همدان در بازديد از اين پروژه با اشاره پيشرفت 80 درصدي اين تصفيه خانه اذعان داشت: تصفيه خانه فاضلاب شهر تويسركان تا شش ماه آينده آماده بهره برداري است.

مرتضي عزالدين ادامه داد: تاكنون 10 ميليارد و300 ميليون ريال براي احداث آن هزينه شده است و یک و سه دهم ميليارد ريال نيز برای خريد پمپ هال لجن واجراي آسفالت نیاز است.

استاندار همدان همچنين از دو مجتمع صنعتي در شهرستان تويسركان بازديد كرد وبه بررسي مشكلات آنان پرداخت.

رييس هيات مديره شركت فيلترسركان كه يكي از معدود توليد كنندگان  فيلترهاي روغن وهوا براي خودرو ها در كشور است در حاشيه اين بازيد عنوان كرد: از سال 1355 شروع به فعاليت كرده ايم و هم اكنون 240 نفر در اين كارخانه مشغول به فعاليت اند.

هوشنگ چراغي اذعان داشت: از سال 85 به اين واحد متمم مالياتي اختصاص يافته كه مشكلاتي را براي ما ايجاد كرده است.

وي با اشاره به اينكه  در سال سه ميليون عدد فيلتر توليد مي كنيم در پاسخ به سوال مهر در خصوص صادرات اين محصولات گفت: در سالهاي قبل صادرات نيز داشتيم ولي اكنون با توجه به  نياز بازار داخلي ديگر صادراتي نداريم.

سعيد سياري رييس سازمان صنعت ، معدن وتجارت استان همدان نيز در خصوص تسهيلات ارائه شده به اين واحد بيان داشت: اين واحد صنعتي با مشكل سرمايه در گردش مواجه شده است كه براي حل اين موضوع جهت دريافت پنج ميليارد تومان تسهيلات به وزارت صنعت، معدن وتجارت معرفي مي شود.

گفتني است شركت فيلتر سركان  توليد كننده  فيلتر انواع خودرو هاي سبك وسنگين بوده هم اكنون تحت نظر موسسه اعتبار سنجي استاندارد ماك آلمان فعاليت مي كند.

 توليد اين محصول باكيفيت در استان همدان باعث شده در سال 2002 شركت فيلتر سركان موفق به دريافت چهاردهين جايزه بين المللي كيفيت در فرانسه، جايزه طلايي آمريكا براي كيفيت در سال 2003 در سوئيس و واحد نمونه  صادراتي در سال هاي متمادي در كشور شود.

استاندار همدان همچنين با حضور در شهر صنعتي شهر تويسركان به بررسي مشكلات طرح  شركت فاران شيمي كه به توليد مسكن و مواد دارويي از مورفين و ترياك پرداخت.

مدير عامل اين شركت در حاشيه اين ديدار گفت: بخش توليد قرص اين مجموعه  در حال حاضر 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد  ودر حال  راه اندازي سايت توليد يك ميليارد قرص و300 ميليون كپسول در سال  هستيم.

سعيد هاشمي اذعان داشت: با راه اندازي كامل اين كارخانه 150 نفر از  دانش آموختگان رشته هاي شيمي و داروسازي مشغول به كار خواهند شد.

استاندار همدان نیز در حاشيه بازديد از كارخانه فيلتر سركان گفت: اين شركت داراي محصولات خوبي چه از نظر كمي وكيفي است و همينطور بازار خوبي نيز در كشور دارد.

علي محمد  آزاد اذعان داشت: توليدات اين شركت  در حال رقابت با محصولات  جهاني است  گرچه مشكلاتي نيز دارند كه بايد مرتفع شود.

وي با تاكيد براينكه بازار داخلي از فيلترهاي توليدي اين كشور اشباع نشده وهمچنان نياز وجود دارد، بيان داشت: اين كارخانه بايد به دنبال راه اندازي مجدد صادرات محصولات خود باشد.

وي با تاكيد براينكه در صورتي كه پيشنهاد دو شيفته شدن ساعات كاري را به اجرا بگذارند، تسهيلات ارزي وريالي نيز به آنان تخصيص داده خواهد شد، عنوان كرد: همچنين اين واحد درخواست دريافت دوميليارد تومان تسهبلات دارد كه به نظر مي رسد بيش از اين نياز داشته باشد.

آخرين پروژه اي كه استاندار همدان از آن بازديد كرد محور خرم رود به گنجنامه بود كه  از آن به عنوان يكي از باستاني ترين جاده هاي كشور ياد مي شود.

اين محور مواصلاتي كه درگذشته هگمتانه را به مركز ايران متصل مي كرد به علت كوهستاني بودن و عبور از ارتفاع بيش از دو هزار و 500 متر از سطح دريا و بارش سنگين برف در چندين ماه از سال غير قابل عبور بوده وبراي حفظ جان مسافران مسدود مي شود.

 از همين رو در آخرين سفر  هيات دولت به استان مصوب شد كه براي خارج كردن شهرستان تويسركان از بن بست مواصلاتي مسير جديدي كه ابتداي آن از دره سركان وهمين جاده قديم شاهي آغاز شده و به دره مراد بيك شهر همدان منتهي مي شود مورد بررسي قرار گيرد، اما پس از گذشت بيش از يك سال از سفر هيات دولت اين طرح همچنان  در حد يك مطالعه باقي مانده است.

مدير كل راه وشهرسازي استان همدان در حاشيه بازديد استاندار از محور خرم رود به  گنجنامه با اشاره به طرح هايي كه براي  اتصال شهر ستان تويسركان به مركز استان در نظر گرفته شده ادامه داد: طرح مطالعه مسيرسركان به دره مراد بيك طولي معادل 48 كيلومتر و 500 متر را شامل مي شود كه  شيبي هفت درصد دارد.

وي با اشاره به ديگر طرحي كه مشاور به اين اداره  براي ادامه مسير خرم رود ارائه داده اذعان داشت: در طرح دوم نيز مسير به 45 كيلومتر كاهش يافته و ارتفاع جاده از سطح دريا نیز 2 هزار و 800 مترخواهد بود.

غلامرضا سقندلي ادامه داد: در طرح سوم نيز مسير خرم رود به گنجنامه  از ارتفاع 2500 متري عبور كرده و45 كيلومتر طول خواهد داشت.

مشاور  هيچ يكي از سه طرح را توصيه نكرده

وي با تاكيد براينكه مشاور طرح  هيچ يكي از سه طرح را توصيه نكرده چرا كه تنها اماكن عبور را براي هفت ماه از سال از اين مسير ميسر دانسته وما بقي سال را غير قابل عبور به علت برف گير بودن محور اعلام كرده است.

وي با اشاره به اينكه هم اكنون براي احداث هرمتر تونل هفت ميليون تومان نياز است، بيان داشت: طول كل مسير خرم رود به گنجنامه 48 كيلومتر است.

استاندار همدان در پايان بازديد يكروزه خود از شهرستان تو يسركان در جمع خبرنگاران در خصوص علت عدم توجه به حوزه گردشگري در اين منطقه از استان گفت: اگرقرار است برنامه اي براي توسعه گردشگري در اين منطقه به اجرا دربيايد  بايد با در نظر گرفتن حفظ  طبيعت دست نخورده اين شهرستان باشد.

محمد علي آزاد بيان داشت: در ديدار با شهردار وفرماندار شهرستان تويسركان نيز متذكر شدم طرحي  كه براي توسعه گردشگري در اين شهرستان تهيه مي شود بايد در آن حفظ  محيط طبيعي اين منطقه مدنظر قرار گيرد نه آنكه  نتيجه اش تخريب و ساخت وساز هاي بي فايده باشد.

وي ادامه داد:  اگر اين گونه باشد همين منطقه بكر را هم از دست مي دهيم  ودر مناطقي كه باغات وكشاورزي صورت نمي گيرد مي توان به اجرايي طرح هايي براي جذب گردشگران پرداخت.

سرمايه گذاري بايد از خود همداني ها آغاز شود

وي با تاكيد براينكه با حمايت دولت بخش خصوصي نيز ترغيب به سرمايه گذاري در اين منطقه مي شود در خصوص موانع سرمايه گذاري در استان عنوان كرد: سرمايه گذاري بايد از خود همداني ها آغاز شود.

وي اظهار داشت: خيلي از افراد سرمايه دار در استان  وجود دارند كه جرائت سرمايه گذاري را ندارد و در حالي كه پاي  صحبت هاي آنان مي نشيني در ميابي كه بسياري از  دلايل آنها براي عدم سرمايه گذاري در همدان غير واقعي است.

آزاد با اشاره به اينكه  برخي از افراد در حالي در خارج از استان سرمايه گذاري مي كنند كه مزيت سرمايه گذاري در استان بهتر از استان هاي همسايه است، ادامه داد: استان همدان مواد اوليه توليدي بسياري از مواد را دارد، به بازار هاي مصرف نزديك است و پس از استانهاي قزوين ، مركزي سومين استاني است كه فاصله اش با پايتخت چندان نيست.

استاندار همدان عنوان كرد: در برخي نقاط با مشكل آلودگي هوا وكمبود زمين مواجه اند اما ما در همدان با چنين مشكلي مواجه نيستيم و با داشتن راه آهن و بزرگ راه بهترين مزيت ها را نيز براي جلب سرمايه گذاري ها داريم.

خود همداني ها  در اين حوزه كار كنند تا ديگران هم ياد بگيرند

وي با تاكيد بر لزوم توجه بيشتر به نقاط قوت استان  اظهار داشت: بيش تر از همه بايد خود همداني ها در اين حوزه كار كنند تا ديگران هم ياد بگيرند.

آزاد در پايان در خصوص  پروژه محور خرم رود به گنجنامه نيز گفت: طرح هاي اوليه مشاور كه سه مورد بود بايد مورد مطالعه كارشناسي تر قرار گيرد تا گزينه اي كه  ظرفيت بيشتري براي اجرا دارد به سرانجام برسد.

اميد است با  افتتاح وبهره برداري از پروژه هاي تاثير گذار در شهرستان تويسركان كه يكي از مناطق پر ظرفيت استان در بخش كشاورزي وگردشگري محسوب مي شود ،آرزوي ديرينه مردمان ديار طلاي سبز  براي باز شدن قفل توسعه در آن به زودي باز شود.

کد خبر 2053730

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha