به گزارش خبرنگار مهر، اختتامیه دومین دوره نمایشگاه "آثار هنری خانگی و صنایع دستی سنتی" شهر جدید پردیس ظهر دوشنبه در حالی با حضور حجت الاسلام محمدحسن مویدی زاده دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان پردیس، احسان اشرفی معاون سیاسی انتظامی فرماندار شهرستان پردیس، محمد لاله شهردار پردیس، اعضای شورای اسلامی این شهر و جمع کثیری از بانوان هنرمند منطقه در نگارخانه "آوا" برگزار شد که سوژه اصلی و مبحث نقل محافل هنرمندان و حتی موضوع سخنرانی مسئولان امر تحت الشعاع کاستیهای فرهنگی به ویژه در زمینه های سخت افزاری با وجود علاقه مندان بسیار به مقوله های هنری قرار داشت.
هرچند در این بین تلاش مسئولان مدیریت شهری در غیاب ملموس نهادهای متولی فرهنگ مانند ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی با به کارگیری توان مراکزی مذهبی مانند مساجد و سایر داشته های محقر فرهنگی شهری برای جبران این کمبود بارز به برپایی نشستها، همایشها و نمایشگاه هایی ارزنده و بی نظیر در شمال شرق استان تهران ختم می شود، اما فقدان ابزارهای سخت افزاری مناسب نکته ای است که از زوایای نگاه تیزبین هیچ شهروندن هنرمند و هنردوستی پنهان نمی ماند.
امروز نقایص فرهنگی مذکور در حالی چهره نازیبای خود را بیش از گذشته نمایان می سازند که پردیس در جریان سفرهای هیئت دولت به استان تهران و از سوی رئیس جمهوری به عنوان شهر "علم و فرهنگ" نامیده شد، حال این شهر اقماری کم جمعیت دیروز و مرکز شهرستان در حال تبدیل به نقطه تمرکز جمعیتی 600 هزار نفری فردا از معضل کاستیهای فرهنگی با ابروانی درهم کشیده به شدت رنجور و ناخرسند است.
بضاعتی بیش از داشته های فرهنگی شهر در هنرمندان پردیسی
نایب رئیس شورای اسلامی شهر جدید پردیس به عنوان نخستین سخنران در این مراسم بیان داشت: هرچند نگارخانه آوا به عنوان مرکزی فرهنگی و هنری در شأن و منزلت هنرمندان پردیس نیست، اما به هر روی می توان از این ظرفیت برای برگزاری آیینهایی از این دست سود برد.
هادی سوهانی ادامه داد: امروز شاهد همگامی و همکاری مسئولان و هنرمندان در امور فرهنگی هستیم، خوشبختانه نگارخانه آوا از بدو تأسیس و راه اندازی، برگزاری بیش از 15 رویداد هنری را به خود دیده است.
وی عنوان کرد: بروز و ظهور چنین علاقه مندی زایدالوصفی از سوی شهروندان پردیسی نسبت به هنر خود نشان دهنده وجود بضاعتی بیش از داشته های فرهنگی شهر در هنرمندان پردیسی است و مسئولان باید تلاش خود را با توان کنونی این قشر تاثیرگذار و ارزشمند همتراز سازند.
تالار فرهنگی پردیس احداث می شود
سوهانی با اشاره به پروژه های فرهنگی در دست احداث شهر جدید پردیس گفت: در سالیان اخیر توسعه امور فرهنگی یکی از برنامه های مندرج در دستور کار مدیریت شهری پردیس بود، خوشبختانه سیری که در خصوص مراکزی مانند تالار فرهنگی شهر پردیس در حال پیمایش است می تواند نیاز 15 ساله هنرمندان و فرهنگ دوستان منطقه را پس از تکمیل، تأمین کند.
وی به هنرمندان شهر پردیس توصیه کرد تا ارتباط خود با مسئولان حوزه فرهنگی شهرداری و شورای اسلامی این شهر را به صورت پیوسته ادامه دهند تا به تدریج مشکلات و کمبودها برطرف شود، باید همه کشور به خوبی درک کنند که پردیس خاستگاه مردمانی فرهنگی است.
لزوم ترویج فرهنگ حجاب در مراکز تفریحی پردیس
عضو شورای فرهنگ عمومی شهرستان و فرمانده پایگاه بسیج بانوان "زکیه" پردیس نیز در ادامه این مراسم با تأکید بر لزوم ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در مراکز تفریحی این شهر عنوان داشت: توسعه فرهنگ ناب و فاطمی(س) و عفاف و حجاب یکی از بزرگترین نیازمندیهای امروز جامعه اسلامی ایران است.
مرضیه اخلاقی ادامه داد: در حال حاضر می توان از وجود فضاهایی مانند پارکهای تفریحی شهر جدید پردیس به عنوان عرصه ای برای توسعه این فرهنگ اسلامی در قالب ایجاد و راه اندازی غرفه های فرهنگی استفاده کرد.
وی اظهار داشت: باید به همگان اثبات کرد که می شود همراه با حفظ حجاب و رعایت عفاف در امور اجتماعی، هنری و ورزشی نیز مشارکت کرد، بدون تردید رسیدن به اهداف مجموعه شورای فرهنگی در خصوص این مقوله بسیار مهم نیازمند همراهی و همکاری همه مسئولان و مردم است.
خروج آثار هنری به دلیل فضای ناچیز نمایشگاهی
این مسئول افزود: خوشبختانه نمایشگاه آثار هنری خانگی و صنایع دستی سنتی امسال طی دومین دوره خود در سایه مساعدت مسئولان شهری و شهرستانی و حضور پرشور هنرمندان با وجود کاستیهای مختلف با کیفیت و کمیت مناسبی برپا شد.
وی تأکید کرد: شهر و شهرستان پردیس برای برگزاری امور فرهنگی و هنری نیازمند فضای سخت افزاری مطلوب تری است.
اخلاقی اضافه کرد: در حال حاضر با یک فراخوان هنری عده کثیری از هنرمندان و فرهنگ دوستان شهر برای عرضه آثار خود داوطلب شدند، اما این فضای محقر پاسخگوی آن استقبال بی نظیر نبوده و نیست.
وی بیان داشت: متأسفانه در نمایشگاه مذکور آثار و خلاقیتهای هنری بسیاری از بانوان این شهر به دلیل فضای ناچیز کنونی فرصتی برای ابراز وجود و خودنمایی پیدا نکرد.
اعتکاف فرصتی برای زلالی روح
امام جمعه موقت شهرهای پردیس، بومهن، رودهن و آبعلی نیز در این مراسم با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه رجب، اعتکاف و سایر فرایض مورد تأکید در این ماه گرامی را فرصتی برای زلالی روح از گناهان خواند و گفت: هنر زیباست و خداوند نیز دوستدار زیبایی است، هر آن کس که به مقوله هنر و فرهنگ البته به شرط رعایت اصول اسلامی علاقه مند باشد، بی شک فردی برخوردار از صفتی الهی در حد بشریت قلمداد خواهد شد.
حجت الاسلام سید حسین حسینی تبار ادامه داد: دومین دوره نمایشگاه "آثار هنری خانگی و صنایع دستی سنتی" شهر جدید پردیس فرصتی مغتنم برای شهروندان است تا شاهد تلاش هنرمندان و مسئولان در ابعاد فرهنگی باشند.
وی یادآور شد: یکی از جلوه های زیبای خداوندی را می توان در این ایام و در قالب فریضه اعتکاف دید، این روزهای مهم از ماه رجب فرصتی است تا انسان روح و جانش را از زشتیها و گناهان صیقل دهد و خود را برای ماه مبارک رمضان آماده سازد.
نظر شما