۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۹:۱۴

«بازشناسی مفهوم زیارت» تجدید چاپ شد

«بازشناسی مفهوم زیارت» تجدید چاپ شد

در «بازشناسی مفهوم زیارت» بازشناسی مفهوم زیارت در چارچوب مهندسی تمدن اسلامی صورت گرفته و مفاهیمی تولید شده است که در فرآیندهای توسعه مورد استفاده قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این اثر تلاش شده است تا با تعمیم منطقی و اصولی معنای زیارت، مفهومی از آن ارائه گردد که همچون روح حاکم بر طرح های توسعه کمی و کیفی زیارت، اهداف توسعه را نشان، جهت گیری آنها را تعیین نماید و با بیان اصول حاکم بر اجرای آنها ماهیتاسلامی فعالیتها را تضمین نماید؛ از این منظر هسته مفهومی فعالیتهایی که در فرآیندهای توسعه کمی و کیفی زیارت اجرایی می شوند در این تحقیق ارائه خواهد شد.

ماهیت این پژوهش، کاوشی در متون دینی برای تأمین نیازمندی های مدیریت جامعه دینی است که سرمایه اصلی آن باور به جامعیت و کامل بودن دین خدا در ارائه برنامه زندگی است. در این دیدگاه متون دینی به منزله سرچشمه ای برای تولید ایده ها، دیدگاه ها، افقهای نوین زندگی و در نتیجه، راهبردهای طراحی و برنامه سازی مورد استفاده قرار گرفته اند.

تحلیلهای این تحقیق با دو نگاه سیستمی و فرآیندی صورت گرفته است، زیرا زندگی از سیستمهای اجتماعی به هم پیوسته ای تشکیل شده است که فرآیندهای حیاتی را پشتیبانی و مدیریت می کنند. در نتیجه تحلیل هر دسته از آیات و روایات، در تولید یک سیستم یا فرآیند زندگی و یا بهینه سازی آنها ظاهر شده است.

نتایج این اثر در بخشهای زیر مدون شده است: در بخش اول کتاب، با استفاده از مبانی دینی، نقشه مفهومی زیارت تبیین گردیده است. نتیجه تحلیلهای این بخش به راهبرد گسترش حریم زیارت براساس مبانی توحیدی می انجامد. در بخش دوم، زیارت عارفانه بررسی شده است. خروجی مباحث این بخش، راهبرد فرهنگسازی برای زیارت عارفانه یا تعمق زیارت خواهد بود.

در بخش سوم، زیارت به عنوان یک میدان قوی برای تقویت ایمان و تقوا مورد بحث قرار می گیرد و آثار حیات بخش آن در فرآیند انسان سازی بررسی می شود. نتیجه این بخش نیز در راهبرد الگوسازی از سیره و فرهنگ رضوی ظاهر خواهد شد.

بخش چهارم به موضوع فرهنگ زیارت که نتیجه فراگیری معانی، ارزشها و آداب برگرفته از زیارت در مقیاس اجتماعی است، پرداخته است. مدلهای مفهومی ارائه شده در این بخش تیز در راهبرد طراحی و تبیین مفهوم فرهنگ زیارت نمود یافته است.

در بخش پنجم، چشم انداز فرهنگ زیارت و شهر زیارتی مشهد مقدس مورد توجه قرار گرفته است. فضای حامل از این چشم انداز، برآیند تبلور زیارت در میان زائران و مجاوران است. راهبردهای تقویت فرهنگ مجاوری و میزبانی، شبکه سازی عوامل مرتبط با زیارت، تسهیل فرآیند زیارت و تکریم زائران حضرت رضا(ع) محصول ترسیم چشم انداز فرهنگ زیارت است.

در بخش ششم و پایانی، راهبردهای توسعه کمی و کیفی زیارت مرور دوباره خواهند شد و بر پایه آن، برخی از اقدامهای اصلی در زمینه توسعه کمی و کیفی زیارت پیشنهاد می گردد.

کتاب «بازشناسی مفهوم زیارت» تألیف حسین زمانی به همت دبیرخانه طرح مطالعه توسعه کمی و کیفی زیارت امام رضا(ع) به شمارگان 1000 نسخه در سال 91 تجدید چاپ شد.

کد خبر 2054317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha