۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۲۱

ملا ك هايي كه به تداوم زندگي مشترك كمك مي كند/ از همگونی عقاید تا احترام گذاشتن

ملا ك هايي كه به تداوم زندگي مشترك كمك مي كند/ از همگونی عقاید تا احترام گذاشتن

وجود اختلاف عمده در عقايد مذهبي حتي اگر باعث از هم پاشيدگي خانواده نشود، تحمل آدمي را در زندگاني به سر مي آورد و شيريني و لطف آدمي را از بين مي برد.

به گزارش خبرگزاری مهر، براي تداوم و پايداري زندگی مشترك برخي از ملاك ها مي تواند نقش اساسي ايفا کند و با آشنايي اين گونه ملاك ها می توانيم زندگاني آينده خويش را هموارتر نماييم و با مهم تلقي كردن چنين ملاك هايي موجبات دلبستگي هر چه بيشتر همسر خود را نسبت به خويش و نيز نسبت به تداوم حيات مشترك فراهم آوريم.

همگوني در عقايد ديني

يكي از ملاك هايي كه مي تواند در كنار ساير ملاك ها مدنظر باشد و بر اساس آن نسبت به تداوم بخشيدن به حيات مشترك تصميم گیری شود، آن است كه به بررسي و شناخت بيشتر عقايد همسر خود بپردازيم. پژوهش هاي انجام شده حكايت از آن دارد كه عقايد و باورهاي ديني نقش موثري در تداوم و يا عدم استمرار حيات مشترك دارند و ديده شده كه بيشترين ميزان طلاق ها متعلق به گروه هايي بوده كه زن و شوهر هيچ كدام پايبند مرام و مسلكي نبوده اند.

پس از آن، در مرتبه دوم ميزان طلاق زياد در خانواده هايي اتفاق افتاده كه در آن زن و مرد داراي مذهب همگوني نبوده اند كه در اين حالت فردي با داشتن مذهبي خاص با فرد ديگري كه داراي انديشه و مذهب متفاوتي بوده، ازدواج كرده است كه به دليل وجود تفاوت در ديدگاه هاي مذهبي، آنها زندگي خود را دستخوش اختلافات فراواني ديده اند. اين امر نيز غالبا مانع ادامه زندگاني مشترك مي گردد و يا آن را تبديل به وجود طلاق پنهاني مي كند.

وجود اختلافات عمده در عقايد مذهبي حتي اگر باعث از هم پاشيدگي خانواده نشود، تحمل آدمي را در زندگاني به سر مي آورد و شيريني و لطف آدمي را از بين مي برد. برخی نشانه ها كه مي توانند علائم خوبی برای ازدواج پایدار باشد عبارت است از اعتقاد به خداي تعالي و پيامبر(ص) و ائمه معصومين و نيز آشنايي با مسئله تقليد از مرجعي ديني، داشتن گفتارهاي ديني و رفتارهايي منطبق بر آنها، دفاع از آرمان هاي ديني و پایبندي بدان، انجام عبادات، صداقت در گفتار، امانتداري و پرهيز از گناهان كبيره.

اهداف مشترك

وجود هدف عامل مهمي در به حركت در آوردن آدمي است و زمانی كه هدف در مقابل آدمي نباشد او انگيزه اي براي حركت ندارد. يكي از نشانه هاي سلامت رواني، هدف داري است و آنان كه از بهداشت رواني خوب برخوردارند در صدد تحقق اهدافي هستند كه براي آنها جذاب و ارزشمند است. پس اگر هستي سراپا هدف دار است و ما كه جزيي از آن هستيم بايد از آن الهام بگيريم و براي خود هدفي را به تصوير بكشيم و براي تحقق آن تلاش نماييم.

در انتخاب هدفها بايد به عقايد و توانايي ها و استعدادها و علايق خود و همسر و فرهنگ حاكم بر جامعه نظر داشته باشيم تا آنچه كه بر مي گزينيم با آنها همخواني داشته باشد.

مهمترين هدفي كه بايد در آن با همسر خود اشتراك داشته باشيم هدف بلندمدت است و وقتي با هدف هاي بلندمدت زندگاني و بخش هاي عمده اي از هدف هاي ميان مدت با همسر خود توافق داريم مي توانيم در تنظيم هدف هاي كوتاه مدت هم تا حدود زيادي با همسر خود كنا ر بياييم. پس داشتن هدف هاي دوگانه مي تواند مشكل آفرين باشد و مانع دست يافتن زوجين به مقصد گردد.

محبت و احترام متقابل

خواجه نصير طوسي در باب فضيلت محبت مي نويسد: "جماعتي از قدماي حكما در تعظيم شان محبت گفته اند كه قوام همه موجودات به سبب محبت است و هيچ موجودي از محبت خالي نتواند بود". چه بهتر كه تجلي محبت در زندگي خانوادگي و عشق زوجين ديده شود. بر اساس وجود محبت مي توان بر دوام زندگي دل بست، مسئله وجود محبت است البته هنري كه زوجين بايد داشته باشند اين است كه بتوانند محبت اوليه را حفظ و نگهداري كنند و رفته رفته بر كميت آن نيز بيفزايند. انتظار مي رود كه افراد عادي و طبيعي پاسخ محبت را با مهر بدهند.

زن و شوهر بايد به نياز هاي عاطفي يكديگر پاسخ دهند و از سلامت و بهداشت رواني به صورت مطلوب بر خوردار شوند. زوجين بايد به يكديگر احترام گذاشته و عزت و احترام مهم است و خداوند آن را از ويژگي هاي مومنين دانسته و روانشناسان آن را لازمه دست يافتن به شخصيت متعادل و طبيعي مي دانند و بايد توجه وافري بدان داشت و سزاوار نيست كه آن را به هيچ انگارند و يا به سادگي از ميان ببرند، چرا كه با شكستن حرمت همسر حرمت خود را شكسته ايم. احترام گذاشتن به همسر توقعات او را تعديل مي دهد بر صبوري او مي افزايد و تصوير خوبي از همسر را در ذهن طرف مقابل ترسيم مي كنيم و اعتماد برانگيز است و اين كار به برقراري روابط بهتر كمك شاياني مي كند.

در نتيجه اگر زوجين در ايجاد ارتباط با يكديگر به نتايج رضايت بخشي برسند به تداوم و پايداري اين ازدواج مي توان اميدوار شد و حاصل اين ارتباط بين آنها دست يافتن به رضايتمندي مي باشد. احساس رضايت مندي زماني حاصل مي شود كه طرفين با يكديگر سازگار باشند و سازگاري بين طرفين بدين معناست كه زوجين از يكديگر رضايت دارند يعني رفتار همسر به گونه اي است كه زن و مرد را راضي مي كند.

کد خبر 2054687

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha