۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۵:۰۹

گزارش خبری مهر/

ایران رئیس کمیته اجرایی مجمع عمومی شبکه نانوفناوری جهان اسلام شد/ دستیابی به قله‌های علمی نیازمند همکاری

ایران رئیس کمیته اجرایی مجمع عمومی شبکه نانوفناوری جهان اسلام شد/ دستیابی به قله‌های علمی نیازمند همکاری

کرج – خبرگزاری مهر: اولین کمیته اجرایی شبکه نانو فناوری جهان اسلام با حضور همه اعضا که مشتمل بر پنج عضو بودند تشکیل و اعضا به اجماع، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان ریاست کمیته اجرایی انتخاب کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین مجمع عمومی شبکه نانو فناوری جهان اسلام با حضور 9 کشور صبح دوشنبه 23 اردیبهشت ماه جاری به میزبانی ایران در استان البرز برگزار شد و اساسنامه این شبکه پس از تصویب اعضا به امضا رسید.

این شبکه بر اساس مصوبه سال 2011 کامستک (کمیته علمی فناوری سازمان همکاری های اسلامی) تاسیس شد و در ژانویه سال 2012 به طوری رسمی توسط پروفسور عطا الرحمان دبیر کل کامستک افتتاح شد. مسئولیت این شبکه با جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه دائمی آن در پژوهشگاه مواد و انرژی واقع در کرج مستقر است.

ظهر امروز در پژوهشگاه مواد و انرژی طی نشستی اولین کمیته اجرایی شبکه نانو فناوری جهان اسلام با حضور کلیه اعضا که مشتمل بر پنج عضو بودند تشکیل شد و اعضا به اجماع جمهوری اسلامی ایران را به عنوان ریاست کمیته اجرایی انتخاب کردند.

بحث و تبادل نظر پیرامون نقشه راه شبکه، برنامه ریزی برای تعیین بودجه سالیانه، نحوه گسترسش همکاری و تاسیس زیر ساخت های شبکه از حمله مواردی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین لژ رسمی عضویت در شبکه نانو فناوری جهان اسلام به اعضا اعطا شد.

در آخرین روز از اجلاس مجمع عمومی شبکه نانو فناوری جهان اسلام، پژوهشگاه مواد و انرژی تفاهم نامه همکاری های آموزشی و پژوهشی با دانشگاه یو. تی. ام مالزی امضا کرد.

دستیابی به قله های علم نیازمند همکاری است

استاندار البرز در مراسم اختتامیه این اجلاس که ظهر امروز در پژوهشگاه مواد و انرژی برگزار شد، گفت: برپایی این همایش ها بهانه ای برای همکاری، همدلی و اتحاد بین کشورهای اسلامی به خصوص کشورهای عضو این شبکه است.

اصغر عربیان ادامه داد: همه دنیا می دانند که برای پیشرفت باید در مسیر علم وفناوری حرکت کرد و کشورهای پیشرفته به راحتی دستاوردهای خود را در اختیار دیگر کشورها قرار نخواهد داد و ما این موضوع را بر اساس تحریم های مختلف تجربه کرده ایم.

وی با بیان اینکه کشورهای قدرتمند به صراحت اعلام می کنند که اجازه دستیابی به علم و فناروی را به دیگر کشورهای نخواهند داد، اظهار داشت: تنها مسیر پیشرفت کشورهای اسلامی همکاری و همدلی برای ارتقا زمینه های پژوهشی است زیرا هیچ کشوری نمی تواند به تنهایی به این علوم دست پیدا کند.

استاندار البرز تاکید کرد: امیدواریم تمامی کشورهای اسلامی به این موضوع مهم پی ببرند و به این مجمع بپیوندند.

تبادل دانش فنی و پیشرفت در زمینه نانو مهمترین مزیت شبکه نانو فناوری است

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی نیز در حاشیه اختتامیه مجمع عمومی شبکه نانو فناوری جهان اسلام در جمع خبرنگاران در خصوص این شبکه گفت: پس از امضا اساسنامه این مجمع تشکیل کمیته اجرایی امری الزامی بود که با حضور پنج نفر از اعضا به ریاست ایران اولین جلسه این کمیته در پژوهشگاه برگزار شد.

علی اصغر توفیق ادامه داد: این کمیته هر دو سال یکبار برگزار خواهد شد و تمامی کشورهای عضو می توانند میزبان برگزاری آن باشند.

وی افزود: تبادل استاد، دانشجو، برگزاری کارگاه های آموزشی، ساخت تجهیزات و ..... از جمله برنامه های عملیاتی است که برای این شبکه در نظر گرفته شده است.

رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی تاکید کرد: برخی از کشورهای ممکن است اطلاعات و دستاوردهای خود را به راحتی در اختیار کشورهای دیگر قرار ندهند اما تشکیل این شبکه فرصت برای دستیابی به این اطلاعات را فراهم خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا ایران به عنوان دبیرخانه دائمی این شبکه انتخاب شد، گفت: بسیاری از کشورها از جمله ترکیه و مالزی داوطلب تشکیل دبیرخانه بودند اما به لحاظ فعالیت گسترده ایران در زمینه نانو و رتبه آن در دنیا ایران نیز به عنوان دواطلب تشکیل دبیرخانه اعلام آمادگی کرد که پس از بازدیدهای مختلف و حمایت های بسیار وزارت علوم تحقیقات و فناوری سر انجام کشور ما به عنوان مسئول دبیرخانه دائمی این شبکه انتخاب شد.

کد خبر 2055692

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha