۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۷:۲۱

سلیمانی:

بهره برداری از مخازن هیدارت گازی اقتصادی نیست/کویر برای اکتشاف اولویت اقتصادی ندارد

بهره برداری از مخازن هیدارت گازی اقتصادی نیست/کویر برای اکتشاف اولویت اقتصادی ندارد

سمنان - خبرگزاری مهر: معاون مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران ضمن تاکید بر اینکه اینکه بهره برداری از مخازن هیدارت گازی در حال حاضر اقتصادی نیست اظهار داشت: انجام مطالعات و تحقیقات در این زمینه اجتناب ناپذیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن سلیمانی پیش از ظهر چهارشنبه در دومین همایش ملی هیدرات گازی ایران در محل دانشگاه سمنان با اشاره به انجام مطالعات شناخت ذخایر غیرمتعارف گازی در ایران گفت: در دریای عمان منابع عظیمی از هیدرات گازی وجود دارد.

 وی افزود: مدیریت اکتشاف مطالعه اکتشاف هیدرات گازی در دریای عمان را از سال 86 در قالب طرح پژوهشی آغاز و از آذر 87 اولین مرحله شناسایی هیدرات های گازی در دریای عمان به اتمام رسید.

سلیمانی گفت: آمریکا برای استفاده از منابع غیرمتعارف گازی از اهم اکنون برنامه ریزی کرده و در نظر دارد در سال 2020 در این بخش خودکفا شود.

تعداد چاه های آمریکا در بخش شل های نفتی و گاز به 20 هزار حلقه رسیده است

معاون مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران شل های نفتی و گازی را دومین مورد استفاده از ذخائر غیرمتعارف دانست و گفت: تعداد چاههای آمریکا در بخش شل های نفتی و گاز از هشت هزار و 500 چاه در سال 2000 میلادی هم اکنون به 20 هزار حلقه رسیده است.

وی با بیان اینکه امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران مطالعات در این بخش با همکاری دانشگاه ها آغاز کرده و دستیابی به این ذخائر را از در برنامه دارد، ادامه داد: در سفر اخیر رئیس جمهور به سمنان مجوز عملیات اکتشاف نفت و گاز در کویر صادر نشد بلکه دوباره تجدید‌ شده است؛ چراکه در واقع مجوز حفاری اکتشاف مربوط به هفت سال پیش بود، اما محیط زیست مانع از انجام هرگونه عملیات اکتشافی در این منطقه می‌شود.

سلیمانی با اشاره به این که ریسک اکتشاف در کویر بسیار بالاست و از نظر مدیریت اکتشاف اولویت حفاری ندارد، گفت: مناطقی مانند زاگرس و خلیج‌فارس اولویت حفاری اکتشافی بالاتری نسبت به منطقه کویر دارند، پس بر همین اساس تاکنون حفاری در این منطقه صورت نگرفته است و برنامه‌ای هم برای آن وجود ندارد.

کویر برای اکتشاف اولویت اقتصادی ندارد

معاون مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران افزود: اگر چه از نظر این مدیریت، کویر برای اکتشاف اولویت اقتصادی ندارد اما با توجه به این که ذخایر هیدروکربوری در کویر شامل نفت و گاز می‌شود این مناطق در قالب بلوک‌های اکتشافی به پیمانکار واگذار می‌شود و در این حالت ریسک حفاری و سرمایه‌گذاری بر عهده شرکت پیمانکار است.

سلیمانی با اشاره به این که بر همین اساس قرارداد عملیات اکتشافی بلوک گرمسار به چینی‌ها سپرده شد گفت: در حالی زمان قرار‌داد با شرکت چینی تمام شده است که سازمان محیط زیست اجازه هیچ گونه فعالیتی به آنها نداد و اکنون چینی‌ها پولشان را می‌خواهند.

وی با اظهار این که شرکت چینی اعلام کرده است که "پول‌مان را بدهید تا برویم" افزود: آنها دیگر حاضر به ادامه‌ کار در کویر نیستند؛ چراکه شرکت چینی بیش از دو سال کار اکتشاف را تعطیل کرده است.

سازمان محیط زیست به صورت شفاهی با آغاز اکتشاف در کویر موافق است

معاون مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان این که سازمان محیط زیست به صورت شفاهی با آغاز اکتشاف در کویر موافق است گفت: این در حالیست که این سازمان در عمل مانع از انجام کار می‌شود.

وی با یادآوری اینکه، پروژه مطالعات اکتشاف نفت در بلوک نفتی گرمسار منطقه‌ای وسیع از پارک ملی کویر تا نزدیکی آران و بیدگل را در برمی‌گیرد، گفت: این پروژه با مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۸۵ به شرکت چینی " ساینو پک" واگذارشد تا کلیه‌ مسائل مربوط به اکتشاف اولیه، مطالعات ژئوفیزیکی و لرزه‌نگاری ظرف مدت دو سال در این بلوک انجام شود.

سلیمانی تصریح کرد: هم اکنون حفاری چاه‌های اکتشافی مرحله‌ بعدی عملیات اکتشاف نفت در بلوک نفتی گرمسار است که به دلیل مشکلات زیست محیطی تاکنون به تعویق افتاده است.

سمنان در بین پنج استان برتر معدنی کشور قرار دارد

استاندار سمنان نیز در این همایش این استان را معدنی عنوان کرد و گفت: سمنان در بین پنج استان برتر معدنی کشور قرار دارد.

عباس رهی  جهش های علمی در عرصه های مختلف را بزرگترین دست آورد و افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و با تاکید بر جایگاه دانشمندان و خردورزان در جامعه افزود: بدون ایشان نمی توان به تعالی و پیشرفت رسید.

وی خطاب به دانشجویان و دانشگاهیان تاکید کرد: در تمام عرصه های مختلف اعم از علمی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حضور فعال داشته باشید.

دانشمندان ایرانی در جهان همانند یک ستاره می درخشند

مقام عالی دولت در استان سمنان با بیان اینکه دانشمندان ایرانی در جهان همانند یک ستاره می درخشند اظهار داشت: دانشمندان ایرانی امروز در عرصه های علمی جهان حضور ارزشمند دارند و این حضور با اقتدار و ظرفیت بالایی است.

وی با تقدیر از برگزار کنندگان همایش ملی هیدرات گازی و تلاش های دانشگاه سمنان در توسعه علمی این استان، ظرفیت های استان سمنان در عرصه های صنعت و کشاورزی را نیز بسیار بالا خواند و افزود: وجود یک هزار و 800 واحد تولیدی صنعتی سمنان را در ردیف استانهای ششم و هفتم کشور قرار داده است.

استاندار سمنان بر پایه گذاری کشاورزی صنعتی نیز در این استان تاکید کرد و گفت: 900 میلیون متر مکعب آب به بخش کشاورزی اختصاص دارد که 50 درصد آن به صورت بهینه استفاده می شود که با صنعتی شدن کشاورزی و استفاده از این 50 درصد کشاورزی، این استان رشد گسترده ای می کند.

وصول 103 مقاله صاحبنظران و متخصصان به همایش ملی هیدرات گازی ایران

دبیر علمی دومین همایش ملی هیدرات گازی ایران گفت: در این همایش دو روزه که توسط دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان با همکاری شرکت ملی نفت ایران و انجمن مهندسی شیمی ایران برگزار شده است شرکت کنندگان مباحث مربوط به هیدارات گازی را مورد بحث و بررسی قرار می دهند.

فرشاد ورامینیان افزود: اکتشاف، حفاری، بهره برداری و مطالعه مخازن هیدرات گازی، تولید، ذخیره سازی و انتقال گاز به صورت هیدرات گازی، خواص فیزیکی و ساختار مولکولی هیدرات گازی، محیط زیست، ایمنی مدیریت منابع هیدرات گازی، به کارگیری فناوری های نو در هیدرات گازی (نانو فناوری) تشکیل هیدرات های گازی در فرآیندهای صنعتی و ... از مهمترین محورهای علمی این همایش است.

وی با بیان اینکه  103 مقاله توسط صاحبنظران و متخصصان به این همایش رسیده است که از بین مقاله های رسیده 77 مقاله پذیرش شده است  افزود: این مقاله های در دور روز برگزاری همایش ملی هیدرات گازی به صورت شفاهی و پوستر ارائه می شود.

دبیر علمی دومین همایش ملی هیدرات گازی ایران در خاتمه گفت: برگزاری هشت کارگاه آموزشی صنعت نفت و گاز و برپایی نمایشگاه از دست آوردها از برنامه های جانبی این همایش است.

کد خبر 2055948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha