۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۰:۳۳

ارجمند:

تولید کیفی موسیقی محلی استانها اولویت حوزه هنری است

تولید کیفی موسیقی محلی استانها اولویت حوزه هنری است

قزوین- خبرگزاری مهر: مدیرکل مرکز موسیقی حوزه هنری کشور گفت: تولید آثار کیفی موسیقی محلات استانها و توجه به پژوهش و تحقیق در واحد موسیقی حوزه هنری در اولویت برنامه های امسال قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه نشست و گفتگو با هنرمندان موسیقی استان قزوین چهارشنبه شب با حضور پیروز ارجمند مدیرکل مرکز موسیقی حوزه هنری، محمد کرم اللهی رئیس حوزه هنری استان و جمعی از هنرمندان در سالن اجتماعات حوزه هنری قزوین برگزار شد.

پیروز ارجمند دراین نشست گفت: هیچ دولتی نمی تواند موسیقی را از صحنه سیاسی خارج کند و یا به آن بی تفاوت باشد هر چند در این دولت کمتر به این هنر توجه شد اما وجود استعدادهای درخشان هنری توانسته همچنان جایگاه ما را حفظ کند.

وی افزود: تولید کیفی موسیقی در کشور و مخاطب شناسی ضرورتی اجتناب ناپذیر است زیرا تعدد و افزایش کمی موسیقی مشکل ساز است و دلیلی بر سالم بودن جریان موسیقی نیست.  

این مسئول بیان کرد: خوشبختانه تعداد علاقمندان به موسیقی کلاسیک و آموزش این رشته در دانشگاهها و آموزشگاهها نسبت به 40 سال گذشته بیش از 100 برابر شده و این جریان روبه رشد به گونه ای است که در همه شهرها آموزشگاههایی برای آموزش موسیقی راه اندازی و با استقبال خوبی هم روبرو شده است.         

                   
این مسئول تصریح کرد: نسل آهنگسازان معاصر که با هزینه شخصی به تربیت نیروهای هنرمند اهتمام کرده اند روبه افزایش است و هر ماه نیز 30 تا 40 اثر موسیقی به حوزه هنری می رسد که بیانگر پویایی این بخش است.

قزوین هنرمندان شاخصی دارد

مدیرکل مرکز موسیقی حوزه هنری کشور یادآورشد: در قزوین هنرمندان بسیار خوبی وجود دارند که با تولید آثار فاخر توانسته اند قابلیت های خود را نشان دهند که بیانگر مدیریت مطلوب در این حوزه است و هنرمندانی چون تیموری، معتمدی و مافی آثاری ملی آفریده اند که باید مورد حمایت جدی قرار گیرند.

این مسئول یادآورشد: با بررسی 12 پرونده برای ثبت ملی موسیقی سنتی در جایگاه جهانی دو پرونده در مرحله نهایی است که پیگیری خواهد شد.

اختصاص سالنهای کنسرت حوزه به هنرمندان استانها

وی بیان کرد: به منظور حمایت از هنرمندان شهرستانی در طول سال هر ماه سالنهای کنسرت به هنرمندان استانها اختصاص داده می شود تا ضمن اجرای برنامه هنری زمینه اقتصادی کردن هنر خود را نیز فراهم کنند و با مخاطبان کشوری ارتباط بیشتری برقرار کرده و جایگاه خود را ارتقاء بخشند.

ارجمند گفت: شش تالار 25 تا 700 نفری در تهران می تواند بخوبی به شکوفایی استعدادهای هنرمندان موسیقی شهرستانها کمک کند و با در اختیار گذاشتن سایر امکانات حوزه هنری از موسیقی استانها حمایت می کنیم.

وی افزود: برگزاری کارگاههای تخصصی و بورسیه کردن دانشجویان مستعد در رشته هایی که در حال فراموشی است از دیگر کارهایی است که می تواند به احیاء برخی رشته ها کمک کند.

ارجمند بیان کرد: نیازمند کتب پژوهشی در موسیقی هستیم و از آنجا که تولید کتب متعدد شاید مقرون به صرفه نباشد از پژوهش هایی که توسط دانشجویان و هنرمندان خلاق به صورت مدون صورت گیرد حمایت می کنیم.

وی از امضاء تفاهم نامه با میراث فرهنگی هم خبر داد و اظهارداشت: بخشی از آثار موسیقی محلی که مخاطبان خاص دارد قابل فراگیر شدن نیست لذا در قالب دانش نامه جند رسانه ای مطرح خواهیم کرد که قابل دانلود است و آرشیو موسیقی هم در اختیار مخاطبان علاقمند قرار می گیرد.

ارجمند یادآورشد: 80 درصد آثار استادان برجسته کشور که منحصر به فرد است در حال پایش است که در سایت قرار خواهد گرفت و به صورت فایل صوتی و تصویری و مکتوب در اختیار علاقمندان این آثار قرار می گیرد.

آلوده شدن تجارت موسیقی محلی ایران

مدیرکل مرکز موسیقی حوزه هنری کشور اظهارداشت: تجارت موسیقی محلی ایران آلوده شده و آنقدر این اطلاعات به صورت غیر پژوهشی استخراج و به فروش می رسد که خیانت به موسیقی محسوب می شود.

وی گفت: در مقابل این جریان باید مراقب باشیم تا واژه سازی نشود و اطلاعات غلط در اختیار افراد قرار نگیرد و محصولات پالایش شده به دست مصرف کننده برسد.

موسیقی آوای مدارس تهیه می شود

ارجمند اظهارداشت: با همکاری آموزش و پرورش برای حفظ موسیقی محلی یک آلبوم با 16 تراک شامل سروده های آواهای محلی مدارس آماده شده که اطلاعات درستی از این نوع موسیقی در اختیار مربیان مدارس قرار خواهد داد.

وی بیان کرد: با تفاهم نامه منعقد شده با معاونت هنری وزارت ارشاد جشنواره موسیقی نواحی را بزودی برگزار خواهیم کرد که این کار در شناسایی استعدادهای موسیقی مناطق بویژه روستاها هم موثر خواهد بود.

                         

عضو کمیسیون ملی یونسکو اظهارداشت: استفاده از موسیقی در محیط های کارگری و تولیدی( ورک موزیک) با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
برای ورود موسیقی به صنعت اجرایی خواهد شد و ثبت کارآواها نیز در این طرح بخوبی دیده شده است.

وی گفت: در این حوزه ترانه های قالیبافی در کرمان برای ثبت ملی آغاز شده و برای ثبت جهانی سازهای ملی ایران نیز اقدامات لازم در حال پیگیری است.

اجرای طرح تکریم هنرمندان پیش کسوت

ارجمند یادآورشد: برای تکریم هنرمندان موسیقی محلی بالای 60 سال طرحی را در دست اجرا داریم تا کسانی که با حوزه در ارتباط هستند از مزایای طرح استفاده کنند که اعطاء نشان هنری درجه دو و سه که ارزش لیسانس، فوق لیسانس و دکتری دارد به هنرمندان شاخص از آن جمله است.

این مسئول تصریح کرد: در مباحث فقهی موسیقی که موضوع ناتمامی است با برنامه ریزی انجام شده آمادگی داریم تا با برگزاری جلسات مناظره و مباحثه اطلاعات لازم در خصوص مسائل فقهی را منتقل کرده و به ایرادات پاسخ دهیم.

وی وجود تخصص و اخلاق در حوزه هنری را لازمه تداوم کار دانست و گفت: موسیقی باید بتواند با بهره گیری از اخلاص و تخصص هنرمندان آثار فاخری را خلق کند که در این زمینه بسترهای کار بخوبی فراهم شده است.

این مسئول یادآورشد: در تولید آثار فاخر جدی هستیم و با تمهیدات لازم برای افزایش کیفیت کارها ضبط برخی از اجراها در استودیوهای خارج از کشور
پیش بینی شده تا به فروش تجاری محصول هم کمک شود.

وی در خصوص مکتب های موسیقی هم اظهارداشت: در مکاتبی که مطرح می شود نقاط افتراق بیشتر از اشتراک است لذا مکتب های موسیقی نیازمند تحقیق و پژوهش جدیدی است و در زمینه مکتب شناسی باید رویکرد جدیدی داشته باشیم.

ارجمند یادآورشد: موسیقی در برخی مناطق آنقدر قوی است که می تواند یک خاستگاه باشد که در تفرش، فراهان، آشتیان و قزوین این استعداد وجود دارد که به عنوان مکتب مطرح شود که موضوع قابل بررسی است.

این مسئول همچنین گفت: پژوهشگرانی که روش های تحقیق را بلد باشند تحت آموزشهای اصولی قرار می گیرند تا سطح علمی آنها افزایش یابد و از توان آنها در کارهای پژوهشی بیشتر استفاده شود.

برگزاری جشنواره موسیقی نواحی

وی افزود: برای شناسایی استعدادهای آوازی در مرحله استانی، منطقه ای و کشوری بزودی جشنواره آوازهای محلی ایران برگزار خواهد شد که یک تیم داوری قوی انتخاب آثار را بر عهده خواهند داشت و با شناسایی خواننده های شاخص و دارای استعداد آلبوم هایی را با حضور هنرمندان مطرح و با استعداد تهیه و عرضه خواهیم کرد.

                                              

ارجمند یادآورشد: هنر موسیقی در ایران پویاست و بیش از 650 شرکت تولید آثار صوتی در ایران ثبت شده که نیمی از آنها فعال هستند و شرکت هایی که آثار فاخر و کیفی تولید کرده اند توانسته اند به حیات خود ادامه دهند و امروز نیز تنها موسیقی خوب مخاطب دارد و ماندگار می شود.

وی تولید موسیقی در کنار برگزاری کنسرت را موجب کاهش هزینه های تولید و تجاری شدن کار دانست و گفت: از این پس با صدور مجوز برگزاری کسنرت توسط مرکز موسیقی حوزه هنری در مدت سه روز از هنرمندان حمایت لازم را انجام خواهیم داد.

کد خبر 2056118

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha