به گزارش خبرنگار مهر، حجت السلام محسن ضیایی صبح جمعه در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه شهرستان گلپایگان در شمال غربی استان واقع شده است، اظهار داشت: شهرستان گلپایگان از نظر تعداد موقوفات در رتبه چهارم استان و از نظر درآمدی رتبه سوم استان اصفهان قرار دارد.
وی با بیان اینکه 820 موقوفه در گلپایگان وجود دارد،افزود: از این تعداد موقوفی داریم که 320 موقوفه انتفاعی و 500 موقوفه منفعتی هستند.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان تصریح کرد: برخی از موقوفات انتفاعی منفعت مادی دارند و در جهت نیات واقف عمل می شود و برخی عام المفنعه و منفعت مالی ندارند که به عنوان مثال می توان حمام، گورستان،یخچال های طبیعی را نام برد.
گلپایگان 2 هزار و 200 رقبه دارد
وی ادمه داد: این شهرستان همچنین 2 هزار و 200 رقبه دارد که 36 بقعه متبرکه امام زادگان پیامبران است.
ضیایی اضافه کرد: البته موقوفاتی دراین شهرستان هست که فقط یک وقف 440 رقبه دارد.
وی بیان داشت: همچنین این شهرستان از نظر درآمد بقاع متبرکه در در رتبه 20 استان قرار دارد.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان بااشاره به برنامه های فرهنگی این شهرستان گفت: وضعیت فعلی شهرستان طبق گزارشات بازرسان ئر اردیبهشت ما امسال نسبت به سال 91 در بخش معاونت فرهنگی در رتبه های نخست تا سوم استان بوده است.
وی اضافه کرد:همچنین از نظر وضعیت بازرسی شهرستان جز شهرستان های تقدیری بوده و از نظر وضعیت موقوفات نیز مورد تقدیر قرار گرفته است.
ضیایی تصریح کرد: از 36 بقعه 14 بقعه در حال ساخت و ساز است و این در حالی است که با وجود وضعیت ساخت و ساز خوب است اما ساخت و سازها 5 برابر در آمد ها است.
وی با اشاره به شاخص ترین پروژه موقوفاتی در گلپایگان اظهار داشت:
در امامزاده 17 تن بیش200 میلیون تومان هزینه ساخت و ساز داشته ایم که نسبت به درآمد امامزادگان رتبه نخست ساز و ساز را دارد.
وجود هفت وقف جدید در گلپایگان در سال 91
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان با بیان اینکه در سال گذشته هفت وقف جدید صورت گرفته است، افزود: احیاء و شناسایی دو موقوفه جدید صورت گرفته است که ارزش این موقوفات 1.5 میلیارد تومان برآرود شده است.
وی اضافه کرد: یکی از مهمترین این موقوفات یک کارخانه تولیدی در روستای زرنجان و حسن حافظ به متراژ13 هزار متر است.
ضیایی همچنین در بخشی از صحبت های خود به پرونده های دادگاهی موقوفات اشاره کرد و افزود:در گلپایگان 36 پرونده حقوقی در دادگاه مورد پیگیری قرار گرفته است که 34 پرونده مورد بررسی به نفع اوقاف رای صادر شده است.
تکمیل مرمت گنبد امامزاده 17 تن200 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد
وی بیان داشت:در حال حاضر دو مورد از این پرونده ها در مرحله تجدید نظر می باشد.
ضیایی در بخشی دیگر از صحبت های خود به اولویت های کاری این اداره کل در سال جاری پرداخت و اظهار داشت: تعمیر و مرمت گنبد و سردرب امامزاده 17 تن و تکمیل حسینیه صالح پیغمبر در مرحله فونداسیون بخشی از اقدامات است که پروژه امامزداه 17تن با اعتباری بالغ بر200 میلیون تومان انجام شده و برای مراحل دیگر به 200 میلیون تومان دیگر اعتبار نیاز دارد.
چهار امام زاده در گلپایگان میراثی هستند
وی ادامه داد: همچنین گنبد امامزاده عمران بن علی به تازگی نصب شده و امامزاده علمدار نیوان نار گچ کاری آن در حال انجام است و نیز برای اجرای طرح جامع امامزاده ابوالفتح وانشان که این یک طرح قدیمی بوده است تاکنون 100 میلیون تومان هزینه شده است.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان با بیان اینکه چهار امامزاده میراثی در این شهرستان وجود دارد گفت: امامزاده 17 تن ، سید سادات گلپایگان، مسجد سرآورو امامزاده ابوالفتح از جمله این اماکن میراثی هستند.
وی با اظهاراینکه در صدد هستیم که موقوفات جدید در این شهرستان را کانالیزه نماییم، گفت: مهمترین اولویت هایی که برای وقف در این شهرستان مورد نیاز است جهیزیه برای نوعروسان،کمک به دانشجویان کم بضاعت ، کمک به درمان بیماران خاصو برگزاری جشن های عید غدیر و نیمه شعبان است.
ضیایی تاکید کرد: اخیرا جهت موقوفات جدید مشاوره وقف در اختیار داوطلبان این امر خیر قرار داده می شود چرا که پیش از این بیشترین موقوفات این شهرستان برای روضه خوانی امام حسین(ع) بوده است.
وی ادامه داد:در این شهرستان نیاز به ظرفیت های جدید وقف وجود دارد که به عنوان نمونه هیچ وقفی در زمینه موارد قرآنی ترویج،حفظ، قرائت قرآن، در زمینه ازدواج جوانان و تجهیز بقاع صورت نگرفته است.
میراث فرهنگی به تعهدات خود در پروژه های مشترک با اوقاف گلپایگان عمل نمی کند
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان به مشکل این اداره کل با عدم تعهدات سازمان میراث فرهنگی در تامین مالی برخی از پروژه های مشترک اشاره کرد و گفت: این اداره با سازمان میراث فرهنگی در زمینه تامین اعتبارات ساخت و ساز و مرمت در بقاع متبرکه مشکل دارد چرا که تاکنون به تهعدات خود عمل نکرده است و این مسئله ای است که باید مورد توجه مدیران این سازمان قرار گیرد.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان برنامه ریزی برای انجام فعالیت های عمرانی در بقاع متبرکه را بر عهده معاونت بهره وری اقتصادی این اداره اعلام کرد و ادامه داد: همچنین درآمدزایی موقوفات نیز در این معاونت بررسی می شود.
ضیایی حضور سرمایه گذاران برای احیا و بهره وری از موقوفات را ضروری دانست و افزود: زمین ها و موقوفات زیادی در شهرستان گلپایگان وجود دارد که چنانچه سرمایه گذاران در بهره برداری از آنها مشارکت کنند در آمد موقوفات به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
وی به عدم توجه برخی از افراد جامعه و به ویژه مسئولان تعدادی از ادارات شهرستان به موضوع وقف اشاره کرد و گفت: برای مثال مسئولان آموزش و پرورش این شهرستان محلی را که برای آموزش اجاره کرده بودند به جای امر آموزش از آن به عنوان فروشگاه فرهنگیان و تالار پذیرایی استفاده می کنند.
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان گلپایگان با بیان اینکه شهرستان گلپایگان توانست رتبه نخست استان را در سند مالکیت دریافت کند،ادامه داد: 127 موقوفه این شهرستان در سال گذشته سند مالکیت دریافت کرده اند.
وی احداث اداره ارشاد شهرستان گلپایگان در 2600 متر زمین موقوفه را از دیگر تخلفات مدیران این شهرستان در زمینه عدم اجرای تعهدات نسبت به اماکن موقوفه عنوان کرد و ادامه داد: این اداره بدون اجازه و هرگونه پرداخت اجاره در زمینی که دست شهرداری بوده است احداث شده است.
وی افزود: اداره اوقاف نیز در این زمینه شکایت کرده است و این موضوع همچنان در حال پیگیری است.
ضیایی یکی ویژگی های موقوفات گلپایگان را مدفن منصوب به سه پیامبر، صالح پیغمبر،دانیال پیغمبر و حضرت یحیی(ع) عنوان و گفت: صحت یا عدم صحت قبر این پیامبران در گلپایگان را تایید یا رد نمی کنم.
نظر شما