محمدعلی اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي در مناطق حاشيه شهر از جمله وظايف اين شركت است، گفت: محروميتزدايي مناطق حاشيه شهرها برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه در اين مناطق ساخت و سازها غيرمجاز بوده و بدون رعايت اصول فني و ايمني احداث ميشوند، گفت: اراضي این مناطق فاقد اسناد رسمي است.
سكونتگاههاي غيررسمي مهاجرين روستايي و محرومين مناطق شهري را در خود جاي داده است
وي با بیان اینکه سكونتگاههاي غيررسمي مهاجرين روستايي و محرومين مناطق شهري را در خود جاي داده است، گفت: این مناطق خارج از برنامهريزي رسمي و قانوني توسعه شهري، بدون مجوز در درون يا خارج از محدوده قانوني شهرها به وجود آمده است.
محمدعلي اسدي با بيان اينكه ارائه خدمات در سكونتگاههاي غيررسمي كمتر از سطح شهر است، اظهار داشت: در سفر مقام معظم رهبري در تير ماه سال 83 به استان همدان ايشان براي محروميتزدايي از اين مناطق دستور فرمودند كه دستگاههاي ذيربط وارد شده و به توانمندسازي اين مناطق بپردازند.
وي فقدان سند مالكيت رسمي و محروميت از خدمات و زيرساختهاي شهري را از شاخصههاي سكونتگاههاي غيررسمي برشمرد و گفت: شرايط موجود و حاكم بر اينگونه نواحي در بروز ناهنجاريهاي اجتماعي- اقتصادي و فرهنگي بسيار مساعد بوده که بر اين اساس بهسازي و توانمندسازي اين مناطق در دستور كار قرار گرفته است.
597 هكتار سكونتگاه غيررسمي در پنج نقطه شهر همدان شناسایی شد
اسدي با اعلام اينكه در اين زمينه شركت عمران و مسكنسازان نسبت به شناسايي سكونتگاههاي غيررسمي در شهرهاي همدان و ملاير اقدام كرد، افزود: در اين راستا شركت 597 هكتار سكونتگاه غيررسمي در پنج نقطه شهر همدان كه شامل مناطق منوچهري، مزدقينه، حصار امام(ره)، شهرك وليعصر(ع) و خضر شناسايي كرده و طرح آن در سال 85 به تصويب كميسيون ماده پنج و بر اساس آن به تصويب ستاد ملي توانمندسازي سكونتگاههاي غيررسمي رسيد.
اسدي با اشاره به پنج نقطه حاشيهاي شهر همدان كه از محلات هدف قرار گرفتهاند، افزود: پروژههاي پيشنهادي در طرح توانمندسازي اسكان غيررسمي اين مناطق در هفت گروه كالبدي، زيرساختي، اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، زيست محيطي، ظرفيتسازي، مسكن سرپناه ارائه شده است.
550 ميليارد ريال در سكونتگاههاي غيررسمي همدان هزينه شد
وي يادآور شد: تاكنون حدود 550 ميليارد ريال اعتبارات در زمينه اجراي پروژههاي مختلفي از جمله زيرساختي و كالبدي در اين مناطق هزينه شده است.
اسدي افزود: در اين زمينه شركت عمران و مسكنسازان در سالهاي 88 تا 90 مبلغ 65 ميليارد ريال هزينه كرده كه شامل مطالعه طرح، احداث پروژههاي زيرساختي كالبدي و فرهنگي است.
مديرعامل شركت عمران و مسكنسازان استان همدان يادآور شد: در سالهاي 90 و 91 حدود 33 ميليارد ريال براي احداث پروژههاي زيرساختي و چند پروژه فرهنگي شامل كانونهاي فرهنگي و مذهبي، كتابخانهها و سه پروژه شهري شامل ساماندهي و پوشش رودخانههاي حصار امام، حصار عليآباد و منوچهري توسط اين شركت هزينه شده است.
350 در ستاد توانمندسازي استان همدان به تصويب رسيده است
اسدي اضافه كرد: 350 پروژه شامل طرحهاي زيرساختي و كالبدي در ستاد توانمندسازي استان همدان به تصويب رسيده است.
وي اظهار داشت: اعتبارات مناسبی براي سال 92 از سوي وزارت راه و شهرسازي شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران براي ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي در نظر گرفته شده است.
اسدي تأكيد كرد: محروميتزدايي و ساماندهي سكونتگاههاي غيررسمي بدون همكاري شوراياران محلات و مسئولان و مردم امكانپذير نيست.
وي گفت: آموزش ساكنين محدودهها، مديران و متوليان شهري ميتواند بستر مناسبي را براي نوسازي و بهسازي هرچه سريعتر محدودههاي سكونتگاههاي غير سمي و بافتهاي فرسوده شهري فراهم آورد.
نظر شما