به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی کواکبیان بعد از ظهر امروز در نشستی با عنوان زن و خانواده از دیدگاه کاندیداهای ریاست جمهوری که در دانشگاه الزهرا برگزار شد گفت: موافق اینکه در دانشگاههای موجود کشور بین دختران و پسران تیغه کشیده شود نیستم، این کار مطلوب نیست اما با این کار که دانشگاه ویژه تک جنسیتی خانمهای ایجاد شود موافقم.
وی افزود: از دیدگاه اسلام در بعد حقوق اجتماعی، و سیاسی هیچ تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد از این رو معتقدم که زنان باید در عرصه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی آموزش و... فعال باشند؛ مجاهدت و تلاش زنان در عرصه های اجتماعی برای ما مهم است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: در 50 برنامه ایی که برای ریاست جمهوری در نظر گرفته ام سه برنامه عبارتند از حضور سه زن در کابینه به عنوان اعضا دولت، تسهیل ازدواج جوانان و ارتقای جایگاه زنان را به عنوان برنامه های حوزه زنان و خانواده در نظر گرفته ایم.
کواکبیان با بیان اینکه براساس آخرین آمار به دست آمده 2.7 از مدیران اجرایی ما را زنان تشکیل داده و در مقابل 97.3 درصد را آقایان تشکیل می دهند، عنوان کرد: این تناسب درست نیست، ما می توانیم از ظرفیت های خانمها بیشتر استفاده کرده و حضور فعال آنها را درعرصه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی افزایش دهیم؛ البته در بسیاری از موارد خانمها خودشان از اینکه وارد عرصه های اجتماعی و سیاسی شوند خودداری می کنند اما ما وظیفه داریم شرایط را برای کسانی که داوطلبانه آمادگی پذیرش مسوولیت را دارند بستر مناسب فراهم کنیم.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: تفسیر از رجال سیاسی با شورای نگهبان است، اما دیدیم که تعدادی از خانمها نیز برای انتخابات ثبت نام کرده اند، البته باید توجه کنیم که واژه رجال به عنوان فعالان سیاسی و مردمان سیاسی معنا پیدا می کند و در این واژه جنس مردان مورد توجه نیست.
وی در ادامه این نشست درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزیابی شما از لوایحی که در حوزه زنان تصویب شده است چیست، عنوان کرد: در مجلس نهم که فعالیت خود را ادامه می دهد هنوز بحث لایحه خانواده در کمیسیون فرهنگی مطرح است و هنوز به صحن علنی نیامده؛ ایراداتی در این لایحه وجود دارد که بنا است در کمیسیون فرهنگی برطرف شود.
کواکبیان ادامه داد: البته ما قوانین مربوط به احقاق حقوق زنان را چندان زیاد نداشیم و یکی از دلایل آن این بوده خود خانمها پی گیر حقوقشان نبودند؛ من در مجلس هشتم پیشنها دادم که یک خانم در هیات رئیسه مجلس حضور داشته باشد تا طرحها و لوایح مربوط به زنان بهتر و بیشتر پیگیری شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم می توانیم قوانین و لوایح جدیدتری در حوزه زنان در قوه مقننه مطرح کنیم، لایحه خانواده که بررسی آن هنوز باقی مانده است می تواند موثر باشد.
وی در پاسخ به اینکه از نظر شما چه ضرورتی دارد که تعداد خانمها در کابینه دولت بعدی افزایش پیدا کند گفت: معتقدم کابینه یکی از مکانهایی است که در مساله حضور فعال زنان در عرصه سیاسی و اجتماعی می تواند مفید باشد، حضور خانمها در کابینه در ارتقای جایگاه زنان در عرصه سیاسی مفید خواهد بود. کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تسهیلاتی را برای زنان خانه دار در نظر خواهید گرفت گفت: بیمه همگانی یکی از موضوعات اصلی ماست زنان خانه دار و کسانی که کار مشخص هم ندارند باید امکان بیمه شدن و برخورداری از تامین اجتماعی را داشته باشند. بیمه حق زنان و مردان است.
وی درباره طرح حجاب و عفاف عنوان کرد: جامعه اسلامی باید به سمت فرهنگ حجاب و عفاف برود، اما برخورد انتظامی با افرادی که غافل یا بی توجه هستند از سوی گشت ثارالله و بگیر و ببندها را قبول ندارم، شاید باندهای مافیایی هم که موجب فروپاشی جامعه می شوند وجود داشته باشد. که باید با آنها برخورد انتظامی کرد. یعنی باید مشخص شود که این افراد قصد دارند جامعه را به فساد بکشند.
کواکبیان ادامه داد: باید نظارت جمعی در جامعه ارتقاء پیدا کند؛ ما دیوان محاسبات و قوه قضاییه داشتیم اما 3 هزار میلیارد دلار اختلاس شد. اما اگر نظارت جمعی را بالا ببریم یک رئیس بانک جرات نمی کند که خلاف قانون عمل کند.
این کاندیدای ریاست جمهور ادامه داد: ما در نحوه اعمال نظارت اجتماعی مشکل داریم نمی شود یک گروه خود سر بیاید و بگوید می خواهیم نظارت کنیم و مثلا بگوید در فلان جا چند خانم بدحجاب پیدا شده باید با آنها برخورد کنیم.
کواکبیان گفت: جایگاه واقعی زن در عرصه تربیتی که نقش بسیار جدید برای آن قائل هستیم از مهمترین برنامه های ماست و علاوه بر آن باید برای زنان نقشهای سیاسی، اجتماعی، مدیریتی و آموزشی قائل باشیم تا بتوانند در تمام عرصه های اجتماع نقش آفرینی کنند.
نظر شما