۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۸:۰۶

برای اولین بار در خوزستان/

عمل کاشت حلزون شنوایی انجام شد

عمل کاشت حلزون شنوایی انجام شد

اهواز- خبرگزاری مهر: عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی برای نخستین بار در استان خوزستان بر روی یک کودک 21 ماهه با موفقیت انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین عمل کاشت حلزون شنوایی پیش از ظهر شنبه برای نخستین بار در اولین مرکز جراحی و بازتوانی شنوایی و کاشت حلزون گوش بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز با موفقیت انجام شد.

نادر صاکی فوق تخصص گوش و حلق و بينی در پایان این عمل جراحی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سالانه بیش از دو هزار كودك مبتلا به كم شنوايی يا ناشنوايی مادرزاد  در كشور، متولد می شوند كه از اين تعداد، حداقل 600 مورد با انجام عمل كاشت حلزون از نعمت شنوايی برخوردار خواهند شد.

وی با بیان اینکه مرکز کاشت حلزون استان خوزستان در شش ماه گذشته در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز راه اندازی شده، افزود: این مرکز به عنوان یک مرکز بزرگ در جنوب غرب کشور بیش از 6 استان مجاور خود را تحت پوشش قرار خواهد داد.

صاکی با اشاره به اینکه این مرکز در شش ماه گذشته 9 بيمار كانديدای عمل جراحی كاشت حلزون را شناسایی کرده اظهار کرد:  امروز اولین مورد عمل جراحی کاشت حلزون به مدت 2 ساعت بر کودکی 21 ماهه  با موفقیت کامل انجام شد.

وی  و کلیه الکترودهای این پروتز در درون حلزون به طور مناسب در محل مورد نظر قرار گرفته اند و در نهایت پاسخگویی مناسب با سیستم های کامپیوتری از طریق ثبت داده ها بدست آمده است.

این فوق تخصص گوش و حلق و بينی تصریح کرد: با انجام اين عمل، كودكان نا شنوا، با گذراندن يك روند تكاملی طبيعی  قادرند در 20 تا 30 جلسه زبان ‌آموزی گفتار خود را بهبود بخشند.

وی با تاکید براینکه این عمل برای بیمار خطری ندارد، افزود: درصد كسب شنوايی در بيمارانی كه تحت عمل كاشت حلزون قرار می ‌گيرند، بسته به هوش فرد و ضريب توان‌ بخشی بيمار می تواند نزديك به حد طبيعی و يا در حد متوسط باشد.

صاکی گفت: استان خوزستان به عنوان ششمین استان در کشور موفق به راه اندازی مرکز جراحی و بازتوانی شنوایی و کاشت حلزون گوش شده است.
 
 دستگاه حلزون شنوایی یک دستگاه الکترونیک است که بخشی از شنوایی را به افراد ناشنوا برمی گرداند. این دستگاه با عمل جراحی در گوش داخلی کار گذاشته می شود و توسط دستگاهی که در خارج از گوش قرار می گیرد فعال می شود. بر خلاف سمعک، این دستگاه صدا را بلندتر و آشکارتر نمی کند.

‌دستگاه حلزون شنوایی به طور مستقیم عصب شنوایی را تحریک می کند و به اشخاصی که ناشنوایی شدیدی دارند اجازه می دهد که اصوات را دریافت کنند. این دستگاه بدون استفاده از سلول های مویی آسیب دیده، صحبت ها و صداهای محیطی را به سیگنال های الکتریکی تبدیل کرده و این امواج را به عصب شنوایی می فرستد.

کد خبر 2057636

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha