۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۷:۰۱

مهرگزارش می دهد؛

صنایع دستی گیلان نگین انگشتری ایران/ لزوم توجه به بازاریابی محصولات و آموزش

صنایع دستی گیلان نگین انگشتری ایران/ لزوم توجه به بازاریابی محصولات و آموزش

رشت – خبرگزاری مهر: صنایع دستی استان گیلان به دلیل زیبایی، اصالت و هویت همانند نگین انگشتری در تارک این مرز و بوم می درخشد.

به گزارش خبرنگار مهر، گیلان به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن در مجاورت دریای خزر و داشتن مناظر طبیعی و جنگل های انبوه هرساله مورد بازید عده زیادی از مردم سایر نقاط قرار می گیرد.

در فصل تابستان این استان یکی از پرجمعیت ترین مناطق کشور می شود و نسبت درصد توریست داخلی  و خارجی که در فصل تابستان به این منطقه مسافرت می کنند از تمام استان های  ایران بیشتر است.

هر مسافری که از این خطه مراجعت می کند به یقین ره آوردی از محصولات صنایع دستی که یادگار همیشه ماندگار این خطه از شمال کشور است را به همراه خود دارد.

سه عنصر هنر، فرهنگ و صنعت در ذات صنايع دستي نهفته است

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در این باره می گوید:  صنايع دستي باتوجه به ويژگي ها و شاخصه‌هاي آن مي‌تواند به عنوان يك پيام‌رسان جدي از فرهنگ و تمدن ايراني و اسلامي كشور در سطح جهاني نقش ايفا کند.

 نادر ذاکری  با بیان اینکه سه عنصر هنر، فرهنگ و صنعت در ذات صنايع دستي نهفته است، افزود: ارزش با لقوه صنايع دستي ايران به گونه‌اي است كه اگر اين صنايع ساماندهي و تقويت شوند و سرمايه‌گذاري لازم در مورد توليد آثار صورت گيرد با صادر كردن این محصولات به كشورهاي ديگر مي‌توان از صادرات نفت بي‌ نياز شد.

وی اظهارداشت: صنایع دستی  استان گیلان شامل نازکاری، قلابدوزی، بامبوبافی، حصیر بافی،  پشم بافی و ابریشم بافی  دستی و سایر موارد است که هر کدام به نوبه خود از ذوق و استعداد هنر مردم این منطقه سرچشمه می گیرد.

بازار یابی انواع صنایع دستی باعث جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها می شود

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در ادامه به ارتباط تنگاتنگ صنایع دستی با صنعت توریسم اشاره کرد و گفت: توجه به این بخش می تواند برای جلب و جذب گردشگران به کشور سودمند باشد.

ذاکری تصریح کرد:  استقبال گردشگران داخلی و خارجی برای خرید یکی از آثار هنری یا صنایع دستی هر شهر یا استان این جریان را نشان می دهد.

وی اظهارداشت: قابلیت بهره برداری اقتصادی از صنایع دستی استان یکی از اصلی ترین مزایای پرداختن به صنعت گردشگری و تقویت این مهم است.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان یادآورشد: تولید و بازار یابی انواع صنایع دستی برای فروش باعث جلوگیری از بسیاری از خطرات اجتماعی از جمله مهاجرت روستائیان به شهرها، بیکاری پنهان و آشکار می شود. همچنین با فروش مناسب، افزایش درآمدهای اقتصادی و منطقه نصیب ساکنان بومی خواهد شد.

 استقبال گردشگران داخلی و خارجی برای خرید آثار هنری گیلان قابل توجه است

به هر ترتیب مردم گیلان بیشتر به کار زراعت مشغول هستند و در مواقعی  که از کار اصلی خود فراغت پیدا می کنند یا فصولی که زراعت احتیاج به نیروی انسانی ندارد به کارهای هنری و صنایع دستی اشتغال می ورزند و آثاری خلق می کنند که با عرضه و شناساندن آنها در بازارهای داخلی و خارجی می توان منبع در آمد جدیدی برای اهالی این منطقه به وجود آورد.

صنایع دستی در تمام نقاط ایران پراکنده است و در استان گیلان هم عده زیادی از مردم به این حرفه و کار مشغول هستند ولی فعالیت مردم این ناحیه اغلب زراعت است و صنایع دستی به صورت کار فصلی مردم است.

بیشتر صنعت گران این منطقه زارع هستند و در مواقع بیکاری که معمولا فصل زمستان است  به تهیه و ساخت محصولات دستی می پردازند.

 البته در برخی رشته ها  هم عده ای صنعت گر وجود دارد  که تهیه و ساخت محصولات دستی  شغل و حرفه اصلی آنها را تشکیل می دهد و در برخی مواقع مانند تعطیلات عید و تابستان به دلیل هجوم مسافران و گردشگران حجم تولیدشان افزایش قابل توجهی می یابد از اینرو در کار صنعت گران دائمی نیز نوسانات فصلی مشاهده می شود.

صنایع دستی با بار فرهنگی قوی می تواند سفیر فرهنگی کشور باشد

 فرماندار شهرستان رشت در این ارتباط گفت: نقش صنایع دستی در توسعه استان شامل بالا بردن سطح اشتغال با هزینه های بسیار کم، ازدیاد درآمد سرانه ملی، جذب گردشگران خارجی و توسعه صنعت توریسم، ارز آوری به واسطه فروش آثار و تاثیر در توسعه کالای غیر نفتی می شود.

سید ولی الله عظمتی با بیان اینکه صنایع دستی به دلیل بار فرهنگی قوی می تواند به عنوان سفیر فرهنگی کشور عمل کند بر ضرورت تبیین اهمیت و نقش این صنعت زیبا و با اصالت در استان تاکید کرد.

وی اظهارداشت: هنرمندان گیلانی با عشق و علاقه شدید خود به طبیعت می توانند تصویر زیباتری از گیلان را به دنیا نشان دهند و  از سویی با احیای این صنایع می توان عامل بیکاری در استان را نیز کاهش داد و از ورود صنایع تزئینی خارجی به جایی که خود دارای صنایعی غنی است جلوگیری کرد.

لزوم جلوگیری از ورود صنایع تزئینی خارجی به استان

فرماندار رشت به نقش بازاریابی و یافتن مکان های جدید برای ارائه  تولیدات صنایع دستی بسیار موثر دانست و گفت: با افزایش خرید، تولید و ایجاد یک بازار رقابتی سالم می توان انتظار داشت که به کیفیت محصولات نیز افزوده شود.

وی ادامه داد:  همچنین با افزایش کیفیت رضایت گردشگران نیز از ره آورد سفر بیشتر خواهد شد و این عاملی برای معرفی محصولات ازسوی آنان به سایر گردشگران است.

با وجود این صنایع دستی و هنرهای سنتی بخش تفکیک ناپذیری از بدنه فرهنگی ایران محسوب می شود، این هنر صنعت طی هزاران سال تداوم تاریخی داشته و در هر دوره نمود و ظهوری خاص یافته، تکثیر خلاقیت و تنوع نهفته در دست ساخته های این سرزمین علاوه بر سیراب کردن عطش روح زیبایی طلب آفرینندگان و طالبان آن، نقش قابل توجهی در زندگی روزمره مردم نیز ایفا کرده است.

یک تولید کننده صنایع دستی در این زمینه گفت:  جایگاه کنونی صنایع دستی استان توان قابل توجهی در جذب سرمایه گذاری ، تولید، صادرات و در نهایت تأثیر آن در معیشت مردم را دارد.

محمد جعفری افزود: صنایع دستی گیلان از نظرکیفیت، نقوش و طرح هایی با قدمت طولانی کماکان حرف زیادی برای گفتن در بازارهای داخلی وخارجی دارد و کانون توجه علاقه مندان به صنایع دستی در اقصی نقاط جهان است.

گیلان کانون توجه علاقه مندان به صنایع دستی در اقصی نقاط جهان

وی اظهارداشت: گیلان در ایران یکی از قطب های گردشگری محسوب می شود و سالانه پذیرای گردشگران فراوانی است، این گردشگران برای  ثبت خاطرات خود یا دلایل شخصی دیگر، مبادرت به خرید صنایع دستی می کنند.

این تولید کننده صنایع دستی یادآورشد:  بازاریابی بسیار گسترده و قوی باید برای شناسایی بازار فروش صنایع دستی گیلان و دلایل استفاده از این صنایع دستی صورت گیرد تا هم صنعت گران از اقتصاد آن بی بهره نمانند و این استان هویت و گذشته خویش را به باد فراموشی نسپارد.

با این توصیف صنایع دستی گزارشگر صنعت و هنر نیاکان و بیانگر هنر و ذوق مردم هر کشور است و می توان آن را جلوه گاه آفرینش هنری مردم یک مرز و بوم و ذوق و سلیقه معاصران دانست.

صنایع دستی گزارش هویت مجموعه یک قوم و در نهایت یک ملت است

به هر حال بازاریابی محصولات صنایع دستی نیازمند فرهنگ سازی، برنامه ریزی و توجه به موانع و مشکلات و ارائه راه کارها در این زمینه است، برای بازاریابی مناسب و ترویج استفاده از محصولات صنایع دستی در زندگی روزمره باید فرهنگ سازی شود، این دو مقوله هم اکنون باید سرلوحه کار قرار بگیرد.

کد خبر 2058798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha