حسن آقاجانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه قم دارای ظرفیتهای اقتصادی ارزشمندی است، گفت: برگزاری همایش فرصتهای سرمایه گذاری و معرفی صد پروژه مهم اقتصادی کار خوبی بود که تداوم و پیگیری درخواستهای سرمایه گذاران آن را به نتایج مطلوب میرساند.
وی با اشاره به اینکه باید بخش خصوصی در اجرای برنامههای اقتصادی استان سهیم باشد اظهار داشت: اگر دولت از ظرفیتها و تجربیات بخش خصوصی در اجرای برنامههای اقتصادی استفاده کند میتواند برنامه ریزی و نتیجه بهتری برای صنعت استان رقم بزند.
صادر کننده نمونه استان قم در سال 91 با بیان اینکه سال گذشته صنعتگران مشکلات و زحمات زیادی را در عرصه اقتصادی متحمل شدند، گفت: در سال گذشته عدهای در مدت کوتاهی صاحب ثروتهای میلیاردی شدند و عدهای هم از صحنه صنعت و تجارت محو شدند.
دولتمردان از رهنمودهای رهبری در حوزه اقتصادی استفاده کنند
وی با بیان اینکه نتایج مذاکرات اخیر 1+5 در سرنوشت سیاسی و اقتصادی سال جاری بسیار تأثیرگذار است، گفت: خوشبختانه با هوشیاری و تدبیر مقام معظم رهبری ایران اسلامی توانسته به اهداف مهم سیاسی و اقتصادی خود دست یابد.
آقاجانی با تأکید بر اینکه مسئولان باید از رهنمودهای مقام معظم رهبری در حیطه مسئولیت خود بهره ببرند، گفت: اکنون همه مردم کشور و تجار و بازرگانان برای رسیدن به هدف مقدس خود انواع و اقسام فشارها و تحریمها را تحمل میکنند.
نایب رئیس دوم اتاق بازرگانی قم، کار صنعتگران و تولید کنندگان در شرایط کنونی اقتصادی و مقابله با مبارزه ناجوانمردانه استکبار جهانی را خارق العاده عنوان کرد و افزود: اگر دولت به فکر حل مشکلات اقتصادی و مهار تورم است باید از تجریبات و توانمندیهای نخبگان صنعت و تجارت استفاده کند و لی چندان به همفکری و تعامل با بخش خصوصی اهمیتی نمیدهد.
آقاجانی با اشاره به اینکه نباید در سال 92 منتظر کاهش قیمتها و رفع تورم باشیم گفت: باید واقعیتهای موجود را قبول کنیم باید قبول کنیم که دنیا علیه ملت ایران بسیج شده. باید قبول کنیم که زیرساخت های اقتصادی کشور دچار مشکلات عدیده ای است.
این صنعتگر مطرح استان قم افزود: اگر از توان و تجربه نخبگان اقتصادی استفاده شود حداقل میتوانیم تورم کنونی را مهار کنیم اما تاکنون اراده ای برای استفاده از این تجربیات وجود نداشته است.
تولیدکنندگان امیدی به پرداخت یارانههای بخش تولید ندارند
وی درباره اینکه آیا دولت قصد پرداخت یارانه بخش تولید را دارد، گفت: تولیدکنندگان امیدی به پرداخت یارانههای بخش تولید ندارند اما بدتر از آن این است که الان ارز مبادله ای که حق مسلم بازرگانان و تولیدکنندگان کشور است تا دو و نیم برابر افزایش یافته و آنها را دچار مشکلات عدیده ای کرده است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی با انتقاد از عملکرد بانکها در بحث واگذاری ارز به بازرگانان گفت: برخی بانک ها ارز با نرخ مصوب دولتی که قانونا باید در اختیار تولیدکنندگان و صنعتگران باشد، از بانک مرکزی دریافت کرده و در بازار دلالی ارز دو برابر قیمت مصوب فروختند.
آقاجانی با اعلام این مطلب که برای تهیه ارز مبادله ای بانک ها خواستار سپرده گذاری 35 درصدی هستند گفت: شاید در برخی از موارد برخی از بازرگانان با دریافت ارز مبادله ای آن را در مسیر غیرقانونی مصرف کرده باشند اما نباید تجار و بازرگانان واقعی چوب این عده را بخورند.
بازگرداندن 300 نیروی تعدیل شده به چرخه اشتغال
وی افزود: بانکها باید به جای درخواست سپرده گذاریهای کلان از اتاقهای بازرگانی درباره سابقه تجار استعلام کنند و همه صنعتگران و تجار زحمتکش را با یک چوب نرانند.
این تولید کننده قمی با بیان اینکه رعایت تعادل در بازار تجارت و استفاده از تجربیات و مشاورههای درست باعث شده که بتوانیم شرایط کنونی اقتصادی را مدیریت کنیم، گفت: در همین شرایط توانسته ایم واردات مواد اولیه را افزایش داده و 300 نیرویی را که در ابتدای سال گذشته تعدیل کرده بودیم را به سرکار خود برگردانیم.
نظر شما