۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۷:۲۱

یک رسانه ترک تاکید کرد؛

لزوم بازنگری در سیاست خارجی ترکیه

لزوم بازنگری در سیاست خارجی ترکیه

یک تحلیلگر ترک با انتقاد از سیاست خارجی دولت اردوغان گفت نشانه های سیاست های اقتدارگرایانه در سیاست های خارجی ترکیه در قبال سوریه کاملا مشهود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، "نورای مرت" تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه در تحلیلی در روزنامه "حریت" چاپ ترکیه با انتقاد از سیاست های دولت اردوغان، بر لزوم تجدید نظر دولت ترکیه در سیاست خارجی اش تاکید کرد.

این تحلیلگر مطلب خود را اینگونه آغازمی کند: هفته پیش بلافاصله بعد از انفجارهای ریحانلی یک روزنامه نگار برجسته به کمک دولتمردان ترکیه آمد و گفت ما برای تبدیل شدن به یک قدرت با نفوذ منطقه ای باید هزینه های مادی و انسانی آن را بپردازیم. مانند روزنامه نگار آمریکایی که سال گذشته بعد از حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی به کمک دولت اوباما برای فرار از انتقادها آمد.

این تحلیلگر در ادامه می نویسد: فقط نظام های اقتدارگرای ملی گرا هستند که نگاهی سرکوبگرایانه در قبال منافع ملی دارند و آنها را در مقابل مسائل انسانی و انتقادها قرار می دهند و این شیوه ای است که دولتمردان ترکیه در پیش گرفته اند.

نورای مرت در ادامه با اشاره به سیاست دولت ترکیه در قبال سوریه که می گوید "یا با ما باش یا با دشمن ما، اسد" می نویسد: این سیاست نشانه واضحی از سیاست اقتدارگرایانه است که در سیاست خارجی ترکیه دنبال می شود. در یک دولت دموکراتیک، دولت در قبال سیاست خارجی اش به مردم پاسخگو است چیزی که در ترکیه دیده نمی شود.

وی معتقد است دولتمردان ترکیه با ادعای حمایت از دموکراسی و آزادی در سوریه سعی می کنند به سیاست خارجی ملی گرایانه و اقتدارگرایانه خود مشروعیت بخشند و از پاسخگویی در خصوص سیاست خارجی شان طفره روند.

این تحلیلگر در بخش دیگری از مطلبش می نویسد: سیاست خارجی ترکیه نیاز به یک بازنگری اساسی دارد به ویژه در قبال سوریه و دولتمردان ترکیه باید بپذیرند که ترکیه در درگیری های سوریه نقش منفی داشته است.

خانم مرت با اشاره به گوشه ای از سیاست های منفی ترکیه در سوریه می نویسد : حتی بعد از اینکه متحدان غربی ترکیه در قبال دولت بشار اسد تغییر رویه دادند و سیاست حذف اسد با هر وسیله ای را کنار گذاشتند هنوز دولت ترکیه بر طبل جنگ می کوبد و خود را درگیر جنگ داخلی در سوریه کرده است.

وی در پایان ابراز امیدواری می کند که سفر اخیر "رجب طیب اردوغان" به آمریکا و مذاکرات وی با "اوباما" موجب شده باشد که وی بتواند حقایق موجود در سوریه و منطقه را بشناسد و تغییری در سیاست هایش در سوریه به وجود آورد.

وی در پایان متذکر می شود که در چنین بحران های منطقه ای ترکیه باید نقش میانجی را در پیش می گرفت نه مداخله گر.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 2059123

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha