۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۲:۳۸

حاج علی اکبری :

مساجد می توانند در بهسازی وضعیت اخلاق انتخاباتی نقش بسزایی داشته باشند

مساجد می توانند در بهسازی وضعیت اخلاق انتخاباتی نقش بسزایی داشته باشند

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد انتخابات را نقطه برجسته نظام جمهوری اسلام خواند و گفت: انتخابات تجلی اراده عمومی در ساختار حاکمیتی کشور در همه سطوح و مراتب است و عامل کلیدی در افزایش و حفظ سرمایه اجتماعی، تامین آبرو و عزت ملی، رشد اعتماد عمومی و تولید نشاط عمومی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در همایش «اخلاق انتخاباتی و حماسه سیاسی» که سه شنبه 31 اردیبهشت در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد طی سخنانی به تبیین نقش مسجد در اخلاق انتخاباتی پرداخت و گفت: انتخابات در کشور ما دائما برقرار است و باید برای مسئله اخلاق انتخاباتی یک برنامه ریزی و هم اندیشی مداوم داشته باشم.

وی افزود: مسجد خانه خدا، خانه مردم و پایگاه امامت و ولایت است. این سه جمله ارزش های مسجد را در فرهنگ اسلامی معرفی می کند. عنوان خانه خدا به مسجد گویای جنبه قدسی و ملکوتی آن است و خانه مردم نیز نقشی است که مسجد در همه صحنه های زندگی مردم دارد و پایگاه امامت و ولایت یعنی آن نقطه محوری در تمدن سازی اسلامی است که باید همزمان این سه نکته کلیدی را در مورد مسجد آن هم مسجد تراز اسلامی مورد توجه قرار دهیم.

حاج علی اکبری تصریح کرد: با این نگاه رسالت مسجد توزیع نگاه توحیدی و رنگ الهی به همه صحنه های زندگی فردی و اجتماعی انسان هاست. برای مسجد هم نقش قدسی و جنبه عبادی آن و هم نقش تربیتی انسان الهی و هم نقش معرفتی و آموزشی و هم نقش اجتماعی و سیاسی برای آن تعریف شده است که همه این موارد را در مسجد اسلامی می توان دید اما آن نگاه سکولار به دین نقش مسجد را به معبد تنزل داد در حالی که جایگاه مسجد با مراکز دینی سایر ادیان متفاوت است. در واقع مسجد در نگاه دینی یک نهاد اجتماعی فعال است.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد انتخابات را نقطه برجسته نظام جمهوری اسلام خواند و گفت: انتخابات تجلی اراده عمومی در ساختار حاکمیتی کشور در همه سطوح و مراتب است و عامل کلیدی در افزایش و حفظ سرمایه اجتماعی و تامین آبرو و عزت ملی و رشد اعتماد عمومی و تولید نشاط عمومی می باشد.

حجت الاسلام علی اکبری تصریح کرد: در نگاه زیبای دین به عرصه حاکمیت در گذشته بحث «بیعت» را داشتیم که امروز به روزرسانی شده و عنوان انتخابات را به خود گرفته است. ضمن این که این مسئله در فرهنگ جهانی شناخته شده است و نشانه یک جامعه پیشرفته می باشد. امام خمینی با آن نگاه جامع و زیبای خود از این ظرفیت شناخته شده در دنیای معاصر به زیبایی برای تشکیل نظام اسلامی استفاده کرده است.

وی یادآور شد: انتخابات را می توان به زبان قرآن «امر جامع» دانست که حضور در آن واجب شرعی، واجب عقلی و هم واجب ملی است. در کیفیت برگزاری انتخابات هم چون در متن حاکمیت و جامعه اسلامی انجام می شود خوشبختانه دارای نقاط امتیاز زیادی نسبت به سایر کشورها هستیم که این امتیازات برگرفته از ارزش های دینی ماست.

وی به نقش مسجد در ترویج اخلاق انتخاباتی اشاره کرد و افزود: خاستگاه انتخابات در جامعه غیر دینی بوده است و این یک واقعیت است. ما این انتخابات را که یک امر خوبی است را از دیگران گرفته ایم و مقداری هم آن را با ارزش های خود بهسازی کرده ایم. اما در عین حال انتخابات ارزش هایی را نیز از جامعه مبدا به جامعه ما منتقل می کند که این جا ما با چالش هایی رو به رو می شویم. این جا آنجایی است که ما باید هم اندیشی کنیم و در کنار برگزاری انتخابات به انتخابات تراز جمهوری اسلامی و نظام علوی و فاطمی بیندیشیم و الزامات سیره های آن را استخراج کرده و آن را با دقت در انتخابات تعبیه کنیم. در غیر این صورت جامعه ما با آسیب های مختلفی در این زمینه مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به مسائلی که پیش و پس از برگزاری انتخابات در کشور بوجود می آید تاکید کرد: جنگ قدرت، تخریب رقیب، خارج کردن رقیب به هر قیمت و ... هیچ ربطی به فرهنگ اسلامی ندارد در حالی که اینها کم و بیش در جامعه ما وجود دارد. برای رفع این مسائل نیز امام و مقام معظم رهبری راهنمایی و برنامه ریزی داشته اند اما از آنجا که انتخابات وارداتی است و وقتی از این مسائل غیراخلاقی به نقاط ضعف خودمان برمی گردد و در کنار آن طراحی دشمن را نیز داریم باید بدانیم با وارد کردن سبک انتخابات غربی آن ها از نقاط قوت ما برای ضربه زدن به خود ما استفاده می کنند. اگر انتخابات را به مسجد گره بزنیم چنانکه از ابتدا با تدبیر امام راحل این امر اتفاق افتاد و هرچه نسبت انتخابات با مسجد بیشتر شود جلوی بسیاری از آسیب ها گرفته خواهد شد.

حجت الاسلام حاج علی اکبری تاکید کرد: الان در آستانه برگزاری انتخابات هستیم و اگر بخواهیم پیشنهاد کوتاه مدتی در زمینه اخلاق انتخاباتی داشته باشم این است که مساجد در بهسازی وضعیت اخلاق انتخاباتی می توانند نقش بسزایی داشته باشند. از جمله در تامین کارگزاران مردمی و معتمدین انتخاباتی می توان از پایگاه مسجد بهره برد. نکته بعدی حضور فعال مسجد در گفتمان اخلاقی مورد نیاز فضای انتخاباتی کشور است که در این زمینه از مساجد به صورت شبکه ای می توان بهره برد. الان 80 هزار مسجد در کشور وجود دارد که می توانیم از این شبکه فعال متصل به همدیگر در زمینه ترویج اخلاق انتخاباتی استفاده کنیم.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد یادآور شد: مساجد می توانند از کاندیداها دعوت کنند و در هر نوبت به نحوی ارزش ها را به آنها یادآور گردند و نیز با دعوت از مسئولین و فعالان ستاد کاندیداهای مختلف و هواداران آنها به مسجد وظایف اخلاقی آنها را خود مردم و اهالی مسجد به آنها متذکر شوند. الان بیش از هرچیزی به روحیه جوان مردی نیازمندیم که ذیل آن ارزش های دیگری نیز نهفته است.

وی تصریح کرد: همزمان که فضای جامعه در انتخابات هیجانی می شود باید مساجد ما به عنوان پایگاه صیانت از اخلاق اسلامی در جامعه به میدان آمده و رفتارهای زشتی که ممکن است توسط افرادی را بروز کند را به شدت تقبیح کنند که این امر اگر به صورت جمعی انجام گیرد آثار و برکاتی را به همراه خواهد داشت و ائمه جماعات نیز لازم است رذائل اخلاقی در حوزه انتخابات را تبیین کنند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری تاکید کرد: برای حاکمیت اخلاق انتخاباتی برنامه ریزی میان مدت و بلند مدت داشته باشیم. تقویت بنیه فکری و تربیتی و اخلاقی مساجد باید در دستور کار جدی جمهوری اسلامی حوزه علمیه و نهادهای دینی و فرهنگی قرار گیرد و ما باید به مسجد که مهمترین پایگاه دینی ماست برگردیم.

کد خبر 2059748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha