به گزارش خبرنگار مهر، معضل دست فروشان و دوره گردان که به بهانه نبود شغل و ایجاد زمینه کسب درآمد اقدام به دست فروشی می کنند، سبب شده تا افرادی اقدام به عرضه کالاهایی بی کیفیت اما با قیمتی ارزانتر از بازار کنند که البته این مسئله شانس آنان در فروش کالاهای فاقد ارزششان را در منظر عمومی با اقبال مواجه کرده است.
هرچند که از لحاظ قانونی نمی توان دستفروشی را جرم تلقی کرد و با آن برخوردی قانونی داشت اما باید باور داشته باشیم که این شیوه کارکرد، تنها نقابی است برای پوشش تکدی گری این دسته از افراد تا به این ترتیب بتوانند از زیر بار جرایم شانه خالی کنند جرایمی که بی توجهی به آنها، به ایجاد مزاحمت برای مردم منجر می شود و باید مسئولان ذیربط راهی برای برون رفت از این معضل بزرگ جامعه پیدا کنند.
طبق بند 20 ماده 55 اصلاحی قانون شهرداری ها، جلوگیری از ایجاد و تاسیس تمامی اماکنی که به نحوی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان یا مخالف اصول بهداشتی در شهرهاست وظیفه شهرداری است و شهرداری مکلف است تا از فعالیت آنها جلوگیری کند، اما متاسفانه عملکرد شهرداری آبادان در این زمینه تبعات ناخوشایندی را چه از منظر شهری و چه از لحاظ سلامت و بهداشت عمومی بر جای گذاشته اشت.
یک شهروند آبادانی در این رابطه می گوید: هرگاه برای خرید به بازار احمدآباد می آیم با تعداد زیادی از نواع و اقسام دستفروشان روبرو می شوم که پیاده رو را به اشغال خود درآورده اند.
حمیده عسگری افزود: وجود این دستفروشان در پیاده روها باعث کندی حرکت و ایجاد مشکل در هنگام تردد می شود که باید مسئولان ذیربط در این رابطه چاره اندیشی کنند.
یک دانشجوی آبادانی می گوید: اینکه مسئولان به فکر اشتغال مردم هستند بسیار خوب است اما این اشتغال نباید باعث ایجاد دردسر برای سایر شهروندان شود.
الناز مرادی افزود: گذشتن از میان این همه دستفروش آنهم در جایی که می توان هر آنچه را که بخواهیم از مغازه تهیه کنیم معنا و مفهومی ندارد.
وی اظهار کرد: بسیاری از این افراد در پوشش دستفروشی اقدام به انجام کارهای ناشایست و به کار بردن الفاظ و کلماتی می کنند که شایسته هیچ شهروندی نیست و این در حالی است که به نظر می رسد برای مسئولان این شهر این مسئله چندان اهمیتی ندارد.
وی تصریح کرد: شهرداری باید در این خصوص جدی تر و کاربردی تر وارد عمل شود.
دیگر شهروند آبادانی نیز گفت: هر بار که با خانواده ام برای خرید می آییم دچار دردسر و مشکل می شویم اول اینکه باید برای گذر از بازار به جای پیاده رو از طول خیابان برای عبور استفاده کنیم تا به مقصد برسیم و این هم به خاطر وجود دستفروشان متعدد است.
علی حمیداوی افزود: مگر نه اینکه مسئولان نیز شهروند این شهر هستند پس چگونه است که حتی یک بار هم از بازارهای شهر رد نشده اند چون اگر به این جاها می آمدند حتما با دردسری که مردم با آن دست به گریبان هستند روبرو می شدند و برای آن چاره اندیشی می کردند.
وی اظهار کرد: بارها دیده ایم که اجرائیات شهرداری اقدام به جمع آوری این دستفروشان می کند اما در کمتر زمان ممکن آنان باز هم به جای خود باز می گردند و آب هم از آب تکان نمی خورد.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد که اهرمهای قانونی مقابله با این پدیده یا اصلا وجود ندارد یا چندان کاربردی و قاطع نیست که باید در این زمینه مسئولان به ویژه در بخش قانون گذاری برای آن برنامه ریزی و کار کنند.
شهرداری دستفروشان را ساماندهی کند
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آبادان با اشاره به کثرت دستفروشان در بازار از شهرداری خواست تا هر چه سریعتر آنان را ساماندهی کند.
یعقوب ایزدپناه افزود: وجود دستفروشانی که بدون مجوز اجناس خود را روی گاری و حتی موتورسیکلتهایشان به فروش می رسانند تبعات ناخوشایندی را در بر دارد که از جمله آنها می توان به تخریب چهره شهر، ایجاد مزاحمت در هنگام تردد شهروندان و اختلال در کسب و کار صنوف مجوز دار (مغازه داران) اشاره کرد.
وی اظهار کرد: به دلیل نبود مکانی مشخص و مجوز برای این افراد موضوع رسیدگی به تخلفات ناشی از کم فروشی و گران فروشی را ناممکن کرده است.
به گفته وی فروش ارزان کالا توسط این افراد سبب اقبال آنان در منظر عمومی شده است که باید توسط مردم مورد توجه قرار گیرد زیرا بیشتر این کالاها فاقد کیفیت مناسب، بدون هولوگرام و استاندار کالا و ... هستند.
دستفروشان سلامت شهروندان را به مخاطره انداخته اند
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی آبادان نیز گفت: وجود دستفروشان و دوره گردهایی که به اشکال مختلف اقدام به فروش اقلام بی کیفیت و غیر بهداشتی می کنند سلامت جامعه را به مخاطره انداخته است.
مرتضی جعفری افزود: از آنجایی که برخورد با این پدیده از لحاظ قانونی بر عهده شهرداری ها گذاشته شده است، شهرداری باید هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی این افراد اقدام کند.
وی اظهار کرد: در صورت ساماندهی این افراد می توان در جهت شناسنامه دار کردن آنان و برخورد با موارد تخلفی آنان وارد عمل شد.
جعفری همچنین با اشاره به فرا رسیدن گرمای زود هنگام در این مناطق نسبت به خرید مواد غذایی از دستفروشان و دوره گردها به شهروندان آبادانی هشدار داد.
در حال بازسازی و تقویت واحد اجرائیات شهرداری هستیم
شهردار آبادان نیز از تلاش برای بازسازی پیکره و تقویت واحد اجرائیات شهرداری خبر داد.
محمودرضا شیرازی گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته در تلاش برای تقویت این واحد در جهت برخورد قاطع تر و البته همراه با تومانینه با این افراد هستیم زیرا می دانیم که نبود اشتغال سبب روی آوردن این افراد به دستفروشی و دوره گردی شده است.
وی افزود: البته این مسئله نباید سبب به مخاطره انداختن سلامت جامعه شود به همین دلیل در حال برنامه ریزی برای ساماندهی این افراد هستیم.
شیرازی از ایجاد بازارهای خود اشتغالی در نقاط مختلف شهر خبر داد و اظهار کرد: چندین نقطه در سطح شهر را برای انجام این کار پیش بینی کرده ایم که به زودی در جهت ایجاد این بازارچه ها اقدام می شود.
شهردار آبادان با اشاره به ایجاد بازارچه واقع در 60 متری ذوالفقاری تصریح کرد: ایجاد این بازارچه گامی موثر در جهت ساماندهی دستفروشان منطقه ذوالفقاری بود که با استقبال خود دستفروشان نیز مواجه شد.
وی یادآور شد: شهرداری آبادان برابر قانون با مواردی که سبب به مخاطره افتادن سلامت جامعه می شوند مقابله می کند که دستفروشان یکی از این موارد است.
شیرازی همراهی و همکاری مردم را در این خصوص خواستار شد.
به هر حال آبادان به علت اینکه جوانانش با معضل بیکاری به شدت دست و پنجه نرم می کنند و آسان ترین شیوه دستیابی به شغل بدون داشتن شرایط خاص از جمله آشنا و معرف همین دست فروشی است این روزها با معضل دستفروشان که رشد قارچ گونه دارند مواجه است و لازم است مسئولان برای رفع این معضل به فکر یک برنامه ریزی اصولی و جدی باشند هر چند بدون کاهش نرخ بیکاری نمی توان چندان امیدوار به حل مشکل بود.
----------------------------------------------
گزارش: فرزانه یحیی آبادی
نظر شما