به گزارش خبرنگار مهر، حمید ظهرابی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران به مناسبت فرارسيدن اول خرداد، روز جهاني تنوع زيستي در اداره کل محیط زیست استان سمنان گفت: تنوع زيستي ميراث ارزشمندي است كه آن را از نسل هاي قبل به امانت گرفته ايم و به نسل هاي بعد خواهيم سپرد بنابراين تك تك افراد جامعه مي توانند هر فعاليتي را هرچند بسيار كوچك، براي كمك به محيط زيست و حفظ آن انجام داده تا اين ميراث گران قدر را براي خودمان و آيندگان حفظ كنيم.
وي افزود: با آن كه سير تكاملي موجودات كره زمين چند ميليون سال طول كشيده است، امروزه به دليل بدرفتاري انسان با طبيعت پيرامون خود و تخريب زيستگاه ها، پراكندن آفت هاي گياهي و جانوري، تخليه آلاينده ها در هوا، خاك و آب، روند انقراض اين گونه ها با سرعت بسيار نگران كننده اي در حال افزايش است.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان سمنان افزود: مناطق اين استان انواع جانوران وحشي كمياب اعم از پرنده – خزنده و پستاندار را به صورت پراكنده در قسمت هاي كوهستاني، دشت و كوير ميزباني مي کند.
ظهرابي افزود: استان سمنان داراي بيش از 50 گونه از 164 گونه پستاندار ايران بوده و متجاوز از 160 گونه پرنده و بيش از 40 گونه خزنده، شش گونه دوزيست و چندين گونه ماهيان را شامل مي شود.
وی تصریح کرد: همچنين وجود بيش از 650 گونه گياهي مجموعاً بيانگر تنوع بالاي جانوري و گياهي استان سمنان در سطح كشور است.
مدير كل حفاظت محيط زيست استان سمنان همچنین از این استان به عنوان زیستگاه تمامی هشت گونه از گونه های مختلف گربه های ایرانی شامل پلنگ- یوزپلنگ آسیایی- کاراکال-سیاه گوش-گربه پالاس-گربه شنی-گربه جنگلی و گربه وحشی نام برد.
ظهرابی در پایان خاطر نشان کرد: مهمترين گونه هاي جانوري در معرض خطر انقراض استان شامل گورخر ايراني، يوزپلنگ آسيايي، زاغ بور، گربه پالاس و گونه آندميك استان وزغ كويري است که اداره کل حفاظت محيط زيست استان سمنان تمامی تلاش خود را در حفظ و نگهداری این گونه های ارزشمند خواهد کرد.
تنوع زيستي شبكه اي از همه موجودات زنده، اعم از گياهي و جانوري است و نژادهاي انساني، جانوران، گياهان، قارچ ها و ساير جانداران تك سلولي را در بر مي گيرد.
يكم خرداد مصادف با 22 ماه می هر سال از طرف کنوانسیون تنوع زیستی روز جهانی تنوع زیستی در جهان نامگذاری شده است.
نظر شما