۱ خرداد ۱۳۹۲، ۱۱:۲۶

بهره برداری بیش از یک و نیم برابر ظرفیت از منابع کره زمین

بهره برداری بیش از یک و نیم برابر ظرفیت از منابع کره زمین

نماینده سازمان ملل در ایران با بیان اینکه در حال حاضر بهره برداری از منافع کره زمین بیش از 1.5 برابر ظرفیت این سیاره است گفت: این اتفاق یکی به دلیل افزایش جمعیت و دیگری به دلیل سبک زندگی انسان ها رخ داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، گری لوئیس در هفتمین کنفرانس ملی روز جهانی محیط زیست که پیش از ظهر چهارشنبه در دانشگاه تهران برگزار شد افزود: در حال حاضر فشار بر روی سیاره ما بسیار زیاد است و بیشترین جمعیت طول تاریخ در حال مصرف منابع تولید کربن در زمین هستند. این در حالی است که در همین حین با افزایش گرمای کره زمین و بد شدن شرایط جوی به لحاظ منابع آب، اسیدی شدن اقیانوس ها، جنگل زدایی و کویرزایی مواجه هستیم.

به گفته وی برای مقابله با این شرایط بایستی اقداماتی مبتنی بر شواهد و روشنگرانه انجام داد که برای چنین اقداماتی بیش از همه نیازمند نظرات دانشگاهیان هستیم .

لوئیس اظهار شد: با توجه به شعرا امسال روز جهانی محیط زیست مبنی بر اینکه اندیشه کنید، مصرف کنید اما صرفه جویی کرده و تلاش کنید رد پای غذایی خود را کاهش دهید انسان به عنوان یک گونه در کره زمین مهمترین نقش را در این خصوص می تواند ایفا کند.

نماینده سازمان ملل با بیان اینکه تا سال 2025 جمعیت کره زمین از 7 میلیارد کنونی به 9 میلیارد نفر می رسد، تصریح کرد: قطعاً این افزایش جمعیت باعث افزایش فشار بر کره زمین خواهد شد که این چالش در شهرهای پرجمعیت که در حال حاضر نیز بیش از 50 درصد کره زمین را به خود اختصاص داده اند نمود پیدا می کند.

وی افزود: فشار جمعیت بر منابع برای تهیه آب، غذا و انرژی روز به روز افزایش می یابد و با این که در حال حاضر ما هنوز هم در دنیای فراوانی زندگی می کنیم و میزان منابع از تقاضا فراتر است اما 870 میلیون گرسنه در جهان داریم که از سوء تغذیه رنج می برند.

نماینده سازمان ملل با بیان اینکه سوء تغذیه بر ظاهر تعداد زیادی از افراد جمعیت دنیا نیز تاثیر گذاشته و موجب افزایش کوتاه قدی در میان نسل فعلی شده است افزود: برای ساختن آینده بهتر باید این بی عدالتی ها را جبران کنیم که یکی از راه های رسیدن به هدف اصلاح روش های تغذیه ای امروز است.

به گفته وی در حال حاضر یک سوم غذایی که در مزارع تولید می شود به سفره ها نمی رسد و از آنچه که بر سر سفره می رسد نیز حجم زیادی از مواد غذایی مصرف نمی شوند که این به معنای بی حرمتی به گرسنگان جهان است.

وی افزود: البته مصرف بد مواد غذایی هزینه های زیست محیطی زیادی از دیدگاه آب و انرژی به همراه دارد  اما  این موضوع چیزی است که همه اقشار جوامع و تمام مردم می تواند در اصلاح آن برای جبران خسارت ها کمک کنند.

لوئیس با بیان اینکه سازمان ملل در کشورهای در حال توسعه شش موضوع فقرزدایی، سلامت و بهداشت، مدیریت وقایع طبیعی، کنترل تجارت مواد مخدر، حمایت از پناهندگان و حفاظت از محیط زیست را پیگیری می کند  افزود: حفاظت از محیط زیست مهمترین زمینه ای است که سازمان ملل با ایران در آن زمینه همکاری می کند که خوشبختانه ظرفیت های خوبی در این کشور برای حفاظت و بهبود وضعیت محیط زیست وجود دارد.

وی در پایان تاکید کرد: تنها مساله ای که در زمینه محیط زیست در حال حاضر باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد این است که مدیریت چالش های زیست محیطی باید از مرحله تفکر و اندیشه به حوزه عمل وارد شود و مردم سبک زندگی خود را نه تنها در ایران که در تمام جهان عوض کنند تا با داشتن شبکه غذایی عادلانه هم بتوان به حفظ محیط زیست کمک کرد و هم به داد گرسنگان جهان رسید.

کد خبر 2060488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha