به گزارش خبرنگار مهر، دكتر قطب الدين صادقي شامگاه چهارشنبه در مراسم اكران و تحليل نمايش "اگر نرفته بودي" كه به همت حوزه هنري كردستان در سينما بهمن سنندج، برگزار شد، اظهار داشت: توليدات و آثار هنري بايد متناسب با شرايط زماني و مكاني و بر اساس نياز مردم و مخاطب توليد و عرضه شود.
وي ادامه داد: هنرمندان بايد به اين سطح از درك برسند و بتوانند تحليل كرده و نيازهاي مخاطب را شناساسي كنند و سپس با توجه به شرايط و وضعيت موجود آثار هنري خود را توليد و آن را به مردم عرضه كنند در غير اينصورت نه تنها اثر هنري مورد استقبال قرار نمي گيرد كه حتي باعث فراري دادن مخاطب نيز مي شود.
مدرس دانشگاه و هنرمند نامي كشور بيان كرد: تئاتر هنري براي مردم است و زماني مي شود ادعا كرد كه تئاتر زنده است كه مردم از آن استقبال كنند و اين استقبال كردن از تئاتر از سوي مردم بهترين مشوق براي ادامه فعاليت هاي هنرمندان فعال در اين عرصه است و به همين دليل است كه ما بايد شرايط را براي حضور و استقبال مردم از آثار توليد شده فراهم كنيم.
وي با بيان اينكه متاسفانه اين روزها آثار و نمايش هاي توليد شده در كشور متناسب با نياز مخاطب نيستند، گفت: تهيه و نمايش آثار خارجي براي مخاطب در همه شرايط قابل قبول نيست و بايد براي حضور مردم در سالن ها و ديدن تئاتر روي مشكلات، دغدغه ها و انتظارات آنها دست گذاشت و به همين دليل است كه هنرمندان تئاتر در اين زمينه رسالت هاي بسيار مهمي را بر عهده دارند.
ضعف مديران فرهنگي كشور مشهود است
صادقي با بيان اينكه متاسفانه اين روزها در حوزه مديريت فرهنگي كشور ضعف هاي مشهودي وجود دارد و نمي توان اين نقاط ضعف را به هيچ عنوان ناديده گرفت، ادامه داد: وجود اين ضعف باعث بروز مشكلات جدي در كشور شده است ولي در كنار اين مهم خود هنرمندان هم بايد با تلاش و جديت بيشتر به دنبال اعتلاء هر چه بهتر هنر به ويژه تئاتر باشند.
وي يادآور شد: متاسفانه سطح درك و آگاهي شمار زيادي از مديران فرهنگي در كشور و حتي استان كردستان پائين است و به همين دليل زمينه ها و ابزارهاي لازم براي فعاليت هاي هنري از سوي آنها فراهم نيست ولي نبايد ما نااميد شويم و بايد خود هنرمندان با پيگيري و تلاش بيشتر به دنبال عرضه نمايش ها و آثار بهتري به مردم باشند تا مردم ما براي تامين نيازهاي خود در اين بخش به سراغ آثار بي كيفيت ماهواره اي نروند.
مدرس دانشگاه و هنرمند نامي تئاتر كشور ضمن انتقاد از بي تدبيري هاي مديران و مسئولان فرهنگي كشور اظهار داشت: اين روزها تماشاي آثار بي كيفيت و فوق العاده سخيف ماهواره اي از سوي مردم به شدت در حال افزايش است و در حالي كه متوليان فرهنگي كشور از آن به عنوان يك تهديد حرف مي زنند ولي زمينه و شرايط را براي توليد آثار فاخر از سوي هنرمندان كشور فراهم نمي كنند.
آثار توليدي كشور تركيه سخيف و بي ارزش هستند
وي گفت: امروز توليدات سخيف و بي ارزشي كه در كشور تركيه توليد مي شود به دنبال جعل تاريخ است و دستگاه پر از فساد و غير انساني دربار عباسي را به شكلي هنرمندانه به مردم عرضه مي كنند ولي هنرمندان كشور بايد در گير و دار بوركراسي هاي اداري براي اخذ مجوز و همچنين توليد يك اثر فاخر و ملي دوندگي كنند.
صادقي عنوان كرد: گذشته كشور تركيه هيچ گونه جايگاه و ارزش انساني ندارد و سريال هاي توليد شده در مورد تاريخ اين كشور سراسر دروغ و جعل است ولي آنها با استفاده از شيوه هاي هنرمندانه مردم را به راحتي به سوي خود جذب مي كنند ولي متاسفانه هنرمندان داخلي كشور ما در اين زمينه تا حدودي بي تفاوت شده اند.
وي با تاكيد بر اين نكته كه امروز سراسر كشور به ويژه استاني همچون كردستان ظرفيت ها و پتانسيل هاي بسيار خوبي را براي توسعه فعاليت هاي فرهنگي و هنري در اختيار دارد، ادامه داد: هنرمندان استان مي توانند با پرداختن به سوژه ها و موضوعاتي كه هر روز مردم با آنها درگير هستند نه تنها زمينه را براي جذب مخاطب فراهم كنند بلكه ديگر مردم به سراغ تماشاي آثار سخيف تركيه اي نمي روند.
اين هنرمند نامي كشور و مدرس دانشگاه با بيان اينكه وقتي كه مديران ما دست روي دست مي گذارد خوب معلوم است كه مردم هم به سراغ توليدات ماهواره اي مي روند، بيان كرد: متاسفانه بخش زيادي از مديران فرهنگي چه در سطح كشور و چه در سطح استان توان درك اين مسائل را ندارند و به جاي عمل بيشتر حرف مي زنند و اين رويكرد آنها باعث منفعل شدن هنرمندان نيز شده است.
هنرمند، مسئولان و مردم سه ضلع اصلي براي موفقيت يك اثر هنري هستند
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اينكه براي موفقيت يك اثر هنري به ويژه تئاتر سه ضلع نقش مهمي و كليدي را ايفا مي كنند، افزود: هنرمند، مديران و مردم سه ضلع مهم و اصلي براي موفقيت يك اثر هنري به شمار مي روند و در صورتي كه هر كدام از اين ضلع ها به خوبي وظيفه خود را انجام ندهد رسيدن يك اثر هنري به موفقيت تا حدودي غيرممكن است.
صادقي يادآور شد: هنرمند بايد بر اساس شرايط زماني و نياز مخاطب دست به توليد بزند كه فراهم كردن بستر و زمينه هاي لازم و همچنين ارائه حمايت هاي مورد نياز وظيفه مسئولان است و در نهايت مردم نيز بايد با تماشاي آثار هنري و همچنين حمايت از هنرمندان زمينه براي رسيدن به موفقيت اين اثر را فراهم كنند.
وي گفت: متاسفانه اين روزها در كشور ما به ويژه استانهاي همچون كردستان خود هنرمندان تا حدودي نسبت به وضعيت كاري خود بي تفاوت شده اند و با توجه به اينكه مديران ضعيف فرهنگي هم حمايت چنداني از آنها نمي كنند بنابراين مردم هم براي تامين نيازهاي خود در اين بخش به سراغ توليدات بي ارزش و سخيف ماهواره اي سوق داده شده اند و اين يك آسيب جدي است كه بايد آن را هر چه سريعتر رفع كرد.
مدرس دانشگاه و هنرمند نامي تئاتر كشور در ادامه اين نشست به ارائه توضيحاتي در خصوص نمايش "اگر نرفته بودي" پرداخت و افزود: من طي سالهاي فعاليت هنري خود 38 نمايش را نوشته و 48 اثر را نيز كارگرداني كرده ام و نمايش اگر نرفته بودي هم جزو آثاري است كه من زمان زيادي را براي نوشتن آن صرف كردم و براي كشف اين موضوع چندين ماه روي آن تحقيق كردم.
وي با بيان اينكه همواره توليد آثار هنري در مورد جنگ مشكل است، اظهار داشت: آثار هنري در مورد جنگ به دو دسته تقسيم مي شوند دسته اول كه در زمان جنگ توليد شده و كار آنها تحريك احساسات و همچنين ايجاد هيجان در مردم براي حضور در جبهه است و دسته دوم آثاري است كه معمولا با فاصله اي 10 سال بعد از پايان جنگ توليد مي شود و اين گونه آثار بيشتر به دنبال تحليل و همچنين تحقيق در خصوص جنگ بر اساس عقلانيت هستند.
صادقي گفت: اين نمايش بر اساس يك واقعيت در خصوص موضوع زنان و دختران در هويزه شكل گرفت و تمامي شخصيت هاي آن نيز واقعي هستند و به همين دليل نيز تمامي تلاش و سعي من اين بود كه بتوانم بخشي از ستمگري و اقدامات وحشيانه سپاه سوم بصره در خصوص زنان و دختران در هويزه را به تصوير بكشم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در اين نشست كه با طرح سوالات از سوي حاضران ادامه يافت، بيان كرد: نمايش اگر نرفته بودي براي يك زمان خاص توليد و به اجرا درآمد و به همين دليل من در آن شرايط زماني به اين نتيجه رسيدم كه بايداين نمايش اجرا شود.
مدرس دانشگاه و هنرمند نامي تئاتر كشور در بخش پاياني سخنان خود ضمن تقدير از رئيس حوزه هنري استان كردستان براي برگزاري اين نشست بيان كرد: من خيلي خوشحالم كه طي سه روز اخير تمامي هنرمندان از رئيس حوزه هنري كردستان تقدير مي كنند و از وي به دليل حمايت از تئاتر سپاسگذارند و فكر مي كنم اين بهترين فرصت براي هنرمندان تئاتر اين استان است تا با استفاده از ظرفيت حوزه هنري كردستان براي توليد آثار بهتر تلاش كنند.
در پايان اين نشست كه با حضور امين مرادي رئيس حوزه هنري استان كردستان و جمع زيادي از فعالان تئاتر اين استان برگزار شد، از سوي حوزه هنري لوح سپاسي به دكتر قطب الدين صادقي اهدا شد.
نظر شما